Iyi Geceler

Η μεταμόρφωση του τριφυλλιού

Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου στους αγώνες πρωταθλήματος, από τον Παναθηναϊκό της Λεωφόρου της προετοιμασίας και των φιλικών. Τι «φταίει» για την μεταμόρφωση; Μα φυσικά η νοοτροπία του προπονητή, η τακτική, το στήσιμο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο ή και κάτι άλλο; Ποιό είναι αυτό το «άλλο»; Μα οι παίχτες που ... δεν είναι πλέον οι ίδιοι!

Η προετοιμασία

Στην προετοιμασία η ομάδα μεσοεπιθετικά στηρίχτηκε στους Πέρεθ (6 αγώνες), Αλεξανδρόπουλο (6 αγώνες), Μαουρίσιο (7 αγώνες), Καρλίτος (7 αγώνες), Σαβιέρ (4 αγώνες), Χατζηγιοβάνη (5 αγώνες), Αιτόρ (3 αγώνες), Ενγκμπακοτό (7 αγώνες), Μακέντα (5 αγώνες), Ιωαννίδης (5 αγώνες), Βιγιαφάνες (5 αγώνες), Αγιουμπ (5 αγώνες), Μπουζούκης (5 αγώνες), Καμπετσής (4 αγώνες), Λούντκβιστ (1 αγώνα)

Το πρωτάθλημα

Στους αγώνες πρωταθλήματος όμως η σύνθεση της μεσοεπιθετικής γραμμής άλλαξε αρκετά. Πέρεθ (6 αγώνες), Αλεξανδρόπουλος (5 αγώνες), Μαουρίσιο (6 αγώνες), Καρλίτος (6 αγώνες), Χατζηγιοβάνη (6 αγώνες), Αιτόρ (4 αγώνες), Μακέντα (4 αγώνες), Ιωαννίδης (5 αγώνες), ενώ προστέθηκαν οι Λούντκβιστ (5 αγώνες), Βιτάλ (6 αγώνες) και Παλάσιος (6 αγώνες).

Η μεταμόρφωση

Στο πρωτάθλημα οι Σαβιέρ, Ενγκμπακοτό,  Αγιουμπ, Καμπετσής για διαφορετικούς λόγους δεν είναι ούτε στην αποστολή, ενώ οι Βιγιαφάνες (3 αγώνες ως αλλαγή και 110 λεπτά σύνολο) και Μπουζούκης (1 αγώνα ως αλλαγή και 12 λεπτά) απλά ξεκουράζουν τους βασικούς. Όλοι αυτοί όμως πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην προετοιμασία, σε σχήματα τα οποία δεν εφαρμόζονται καθώς οι ίδιοι δεν συμμετέχουν πλέον. Στη θέση αυτών, αγωνίζονται οι Λούντκβιστ, Βιτάλ, Παλάσιος, Αιτόρ. Το ίδιο ισχύει και για το δίδυμο Διούδη - Μπρινιόλι καθώς στην προετοιμασία είδαμε μόνο τους Διούδη - Ξενόπουλο, χωρίς να έχει την δυνατ'οτητα ο Μπρινιόλι να «κατεθεύνει» την άμυνα έστω και σε φιλικούς αγώνες.

Αν λοιπόν οι νέοι παίχτες είχαν έρθει έγκαιρα, η εικόνα των φιλικών θα ήταν διαφορετική, η προετοιμασία δεν θα στηριζόταν σε παίχτες που δεν υπολογίζονται και πιθανότατα η ομάδα θα ήταν έτοιμη νωρίτερα έχοντας μικρότερο ποσοστό «γκέλας» στους εκτός έδρας αγώνες με Άρη - Γιάννινα και Οσφπ (με απολογισμό 1 ισοπαλία και 2 ήττες). Mένει να εφαρμοστεί πλέον η αποτελεσματικότητα αυτή στα εκτός έδρας παιχνίδια και στα ντέρμπυ.

Σχόλια