Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

O συνθέτης της ίδιας της Ελλάδας

Τεράστια απώλεια για την μουσική, ο χαμός του Μίκη Θεοδωράκη. Ασχέτως κομματικών ή οπαδικών προτιμήσεων, ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης και δημιουργός. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της κληρονομιάς που μας άφησε. Τα έργα του σε έκαναν να δακρύζεις, να κλαις, να γελάς, να αγαπάς, να αισθάνεσαι πάνω απ΄όλα. Ακόμα και να οργίζεσαι και να επαναστατείς. Αποδεκτός από όλους, έμπνευση για όλους. Αφήνουμε το μουσικό κομμάτι κατά μέρος (θα χρειαστούμε εγκυκλοπαίδεια να το αναφέρουμε και να το σχολιάσουμε) και θυμόμαστε την οπαδική διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη. 

Aφιερωμένο έγραφαν, το 42ο ΚΑΛΠΙΚΟ στον Μίκη Θεοδωράκη. Η «συμμορία» όχι μόνο χάρισε το 42ο στο τρύλο, αλλά έχουν το θράσος ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ να το χαρίζουν σε έναν καλλιτέχνη που θεωρείται αποδεκτός από όλη την αθλητική-οπαδική σκηνή. Φυσικά θα βαφτιστεί και αυτός οπαδός του στόλου.

Παρόλα αυτά η παρακάτω δήλωση, έμεινε ιστορική και έγινε και εξώφυλλο βιβλίου «Στη Μακρόνησο στη σκηνή μας ήμασταν μοιρασμένοι Ολυμπιακοί- Παναθηναϊκοί. Και όμως παλεύαμε μαζί για τα ιδανικά μας. Υποτιμούν το ποδόσφαιρο, ενώ είναι βάση σε μια κοινωνία. Πρώτα παίζεις μπάλα και επιλέγεις ομάδα και μετά γίνεσαι γιατρός, δικηγόρος ή αποκτάς οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ή και κόμμα».


Ας δούμε όμως τον Μίκη Θεοδωράκη το 1961. Τότε που πρωταθλητής ήταν ο Παναθηναϊκός, αγαπημένος του παίχτης ... ο Παπαεμμανουήλ! Ο Μίκης ήταν τότε μόλις ... 36 ετών!


(Αθλητική ηχώ 25-5-61)

Ας δούμε αναλυτικά τι απαντάει στην ερώτηση..«Δεν μας ειπατε για τα ποδοσφαιρικά σας αισθήματα»


Όπως φαίνεται ο Μίκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οπαδός της ομάδας του στόλου, μάλλον ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ δηλώνει. Την δεκαετία που κυριαρχούσε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στην Α εθνική. 


Λίγους μήνες αργότερα (8/10/61) βρίσκεται στα ...κάγκελα για το τριφύλλι!!! Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο.



Από τον αγώνα Μπάγερν - Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 1967 στο Μόναχο.


Βέβαια, ο Θεοδωράκης στην πορεία των ετών, πιθανόν να άλλαξε οπαδικές προτιμήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 1965 δήλωνε οτι ... λατρεύει τον Οσφπ. Εμείς όμως πιστεύουμε τα δικά του λόγια. «Πρώτα παίζεις μπάλα και επιλέγεις ομάδα και μετά γίνεσαι γιατρός, δικηγόρος ή αποκτάς οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ή και κόμμα». Και το 1961, προηγείται του 1965.


Ας δούμε όμως τι έκαναν οι παίχτες του Οσφπ  για τον Μίκη.

ΤΟΝ Ιανουάριο του 2012 (30-1-2012) ο Μίκης καλεί στο σπίτι του εκπροσώπους του τύπου (Μάλλιαρης - Σπυρόπουλος τον γνωστό που προέτρεπε τον Σισσέ να μάθει την θέση απο τον Βρύζα) και ποδοσφαιριστές (και πρώην) της εθνικής (Καραγκούνης, Κατσουράνης, Φύσσας, Νικολαίδης, Δέλλας) για την διακύρηξη της Ε.ΛΑ.ΔΑ. Οι τότε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και της Αεκ ανταποκρίθηκαν.

Μόνο 2 που προσκλήθηκαν ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΣΑΝ εκεί.

Ο Γιαννακόπουλος και ο νικοπολίδης του στόλου. Προφανώς θα δίδασκαν ήθος, μακροβούτι και κηπουρική, σε κάποια ημερίδα. 







Ο τελευταίος μιας μοναδικής γενιάς. Η μοίρα το έφερε να «φύγει» την ίδια μέρα με τον Μάνο Κατράκη. 


ΥΓ...Όταν λοιπόν στο gazetta γράφετε άρθρα και δεν γράφετε όλη την αλήθεια, εμείς θα την υπενθυμίζουμε. Το 1965 ήταν Ολυμπιακός, αλλά το 1961 ήταν Παναθηναϊκός. Αφού βρήκατε το απόκομμα του 1965 και δεν έχετε αυτό 1961, να σας το στείλουμε.

Σχόλια

  1. απόγονο ναζί αποκαλείς κάποιον από τους αγγελόπουλους να φανταστώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο αγράμματος αρουραίος εννοεί ως απογόνους των ναζί (και του Στόλου βεβαίως...) εκείνα τα υπαλληλάκια στη λ7 με τους κέλτικους σταυρούς και τα totenkopf που διαβάζουν παραπολιτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα σωστά!Πώς και δεν το σκέφτηκα!!!
      Αυτούς που αποκαλούν τον Κοντονή φασίστα!
      Οι Ντελίγε και οι Μίσφιτς αριστεροί είναι λογικά εεεε;;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Όχι, ρε παιδιά, παρεξηγήσατε. Τους νοποτζήδες εννοεί που βουτήξανε πρώτα στον Θερμαϊκό το 81 και στον Παγασητικό το 82. Τι το θέλανε το ποδόσφαιρο, δεν το ρίχνανε στις καταδύσεις να κάνανε καριέρα.

      Διαγραφή
  3. Ποσο σε τσούζει ρε πουτανόφτυμα που ο πρασινοτόμαρος σου γαμάει συνέχεια το σπίτι και το χιλιογαμημένο το βρωμόμουνο της καραπουτανάρας βρωμοσκύλας της τρούμπας που σε ξέρναγε! Μπάσταρδο πουστράκι αγνώστου αμερικανού πατρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. το φανταζεσαι καθε πρωι,εκει που πινει την καφεδια του ο τακης να αναρωτιεται τι να κανει αυτος ο φευγαλεος ερωτας απο τα παλια, τι να κανει ο σπορος αυτου του φευγαλεου ερωτα απο τα παλια που μεγαλωσε κ παει κ σχολειο , κατι που η απονη κοινωνια του στερησε τοσο αδικα για να ειναι κοντα στην ολυμπιακαρα??

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Μέτρα τα νύχια σου. Είναι δέκα;

      Διαγραφή
  4. τα μαθατε τα νεα για οκτωβρη παει η γσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου