Η 4άρα στην μπουγάτσα

Αν ο Σεμέδο ήταν κατηγορούμενος το 1964 ...

Αν η ιστορία με τον Σεμέδο, είχε γίνει πριν ... 60 χρόνια, ίσως να είχε παρόμοια κατάληξη με αυτή των Σιδέρη, Λουκανίδη και Στεφανάκου. Η τωρινή δεν γνωρίζουμε πως θα καταλήξει. Στην Ελλάδα του 1964 - όπου μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα (1952) οι γυναίκες απέκτησαν νόμιμο δικαίωμα ψήφου και εκλογής - μία παρόμοια υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και απασχόλησε τις εφημερίδες για λίγες ημέρες.


Στις 26/5/1964 τρεις (3) ποδοσφαιριστές του Οσφπ (Στεφανάκος, Λουκανίδης, Σιδέρης) κατηγορούνται οτι αποπλάνησαν μια (τότε) 14χρονη (στην δίκη 16χρονη) σε σπίτια και ξενοδοχεία. Κάποιοι απλά βοήθησαν, κάποιοι την αποπλάνησαν και την κακοποίησαν.


Η δίκη έγινε στο Καρπενήσι. Με πλήθος κόσμου όπως φαίνεται. Βάσει βουλεύματος οι Στεφανάκος και Λουκανίδης κατηγορούνται για κακοποίηση, οι Σιδέρης και Παναγάκης (φίλος τους) για συνδρομή.  



Τελικά την δεύτερη μέρα της δίκης (27/5), η διαδικασία θα τελειώσει σχετικά ... αναίμακτα. Πως, θα αναρωτηθείτε. Ε, στην Ελλάδα του 1964 μια 16χρονη κοπελίτσα απέναντι σε 3 γνωστούς άντρες τι πιθανότητες είχε να τους διώξει ποινικά? Ελάχιστες, ή και μηδαμινές. Έτσι, επήλθε ... συμβιβασμός μεταξύ των 2 πλευρών, αφού οι κατηγορούμενοι δήλωσαν οτι «αναγνώρισαν την αγνότητα της Ιωάννας», δήλωση την οποία η μηνύτρια έκρινε ... «ικανοποιητική»!  


Υπέβαλαν μάλιστα παράκληση, να ανακληθεί η μήνυση από την κοπέλα. Η πλευρά της μηνύτριας συμφώνησε, αφού θεώρησε οτι αποκαταστήθηκε ηθικά (ευτυχώς που δεν βρήκε και τον μπελά της η μικρή δηλαδή) και τον λόγο πήρε η δικαιοσύνη.


Η οποία (δικαιοσύνη) επέβαλε τρομακτικές ποινές στους κατηγορούμενους. Όχι ακριβώς. Ο κος Εισαγγελεύς είπε «Είστε καλοί παίχτες, πρέπει να τιμάτε το όνομα του Οσφπ και να αποβάλετε τις κακές αυτές συνήθειες». Μετα από αυτή την τρομακτική ποινή, αφέθησαν ... ελεύθεροι αφού είχε ήδη αποσυρθεί η μήνυση. Αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους της ομάδας που ήταν στην αίθουσα και τους συνόδευσαν στην Αθήνα.


Δυστυχώς, ή ευτυχώς ο Σεμέδο παραπέμπεται το 2021 και όχι το 1964.

ΥΓ. Τις ίδιες μέρες ο Παναθηναϊκός γιόρταζε το αήττητο του 1964.


 

Σχόλια