Με ένα απλό google search...

Το κερασάκι στην τούρτα (μέχρι το επόμενο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χτες το βράδυ άρθρο που αναφέρει οτι θα γίνει και δεύτερη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο της Δ.Α.(κάτι που ήταν ήδη γνωστό βέβαια καθώς υπογράφτηκε αντίστοιχο ΜοΥ τις ίδιες μέρες με αυτό της Δ.Α, απλά πέρασε στα «ψιλα»). Και μάλιστα με υπερκοστολογημένα πολλά ... αξεσουάρ. Αυτά όμως είναι το κερασάκι της τούρτας. Ας δούμε την τούρτα.

Σύμφωνα με το ΜοΥ, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτεχνης θα ειναι ετοιμες το Δ τριμηνο του 2022. Γραπτά αναφέρει οτι η έναρξη εργασιών ξεκινάει το Δ τριμηνο του 21 και η ολοκλήρωση αυτών θα γίνει 12 μήνες μετά. Δλδ τέτοια εποχή (το αργότερο)  το 2022.

Βασει του έτερου ΜοΥ για τις προσφυγικές δομές, για 2 χρόνια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μετακινηθούν. Οι οποίες ακόμα ΔΕΝ έχουν εγκατασταθεί. Απο τα 2 αυτά συμπεραίνουμε οτι τα εγκαίνια του ερασιτέχνη θα γίνουν ανάμεσα σε 2 προσφυγικές δομές. 


Πλέον και με την βούλα (!) η νέα δομή (κόστους 2εκ ευρώ)  θα τοποθετηθεί ΚΑΙ ΑΥΤΗ, εντός του ΟΤ 45-46-50 της ΔΑ. Φυσικά παράνομα και αυτή. Μήπως θα διαμαρτυρηθεί κάποιος άλλωστε? Και να αποχωρήσουμε από το πρότζεκτ άλλωστε, το εμπορικό θα γίνει.  Με την 2η Διάσκεψη (18/1/21) αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η στέγαση της νέας δομής. Η νέα δομή θα είναι από σκυρόδεμα (και όχι κοντεινερ) και θα αποτελείται από 2 κτίρια 29μ Χ 15μ ώστε να φιλοξενήσουν 500 άτομα αλλά και να δημιουργηθούν Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις και Χώρος Διοίκησης.



Και φυσικά λιγο πιο διπλα θα υπάρχουν .... αυτά!!!


Στο οικόπεδο της Δ.Α.υπάρχει ήδη ένα μεγάλο hotspot που έχει ήδη υπερβεί τις δυνατότητες του και για το οποίο δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για να απομακρυνθεί.Τώρα προστίθεται και δεύτερο,για το οποιο ισχυρίζονται ότι θα μετακινηθεί όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Σε τρία χρόνια το πολύ σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Αφού είναι να φύγει το πολύ σε τρία χρόνια και να βρεθεί στην τελική του θέση,γιατί δεν το φτιάχνουν από τώρα στην τελική του θέση και το φτιάχνουν μέσα στο οικόπεδο της Δ.Α?

Γιατί όμως όλα αυτά τα έργα συμβαίνουν στον Ελαιώνα?

Γιατί εκεί τα πράγματα είναι ανώδυνα για κράτος και Δήμο, γιατί...δεν υπάρχουν κάτοικοι! Σε οποιαδήποτε άλλη πέριοχή στην Αθήνα και στα προαστια, στην οποία θα εγκαθιστούσαν ΜΑΖΙ hotspot (επί δύο μάλιστα), τζαμί, αποτεφρωτήριο και κέντρο επεξεργασίας λυμάτων,θα γινόταν μακελειό. Αντιδράσεις υπάρχουν και στον Ελαιώνα, αλλά η περιοχή της Δ.Α τυχαίνει και είναι ακατοίκητη και δεν είναι αυτές που θα υπήρχαν σε άλλες περιοχές.

ΥΓ. Πολλοί μας έγραψαν να σχολιάσουμε την ... υπερκοστολόγηση της νέας δομής και τα πιγκαλ των 50ευρώ. Να σχολιάσουμε τι ακριβώς? 

Την νοοτροπία του «Μεγάλου Περίδρομου» που κόστισε 2 εκ για να βάψουμε τον δρόμο και την επόμενη εβδομάδα  ήταν χειρότερος από πριν? Τα εντυπωσιακά παγκάκια των 5700 ευρω? Τις μεγάλες (με φοίνικα) ζαρντινιέρες των 5χιλ ευρω?

Τα λαμπάκια του Συντάγματος που κόστισαν 892χιλ ευρώ?

Το οτι το γήπεδο από τα 60 πήγε στα 89εκ, δεν το πήρατε χαμπάρι?

Ε, να μην κάνουν τα πιγκάλ 50 ευρώ? Και καλά κάνουν. Έτσι και αλλιώς η απόσβεση θα γίνει. Στο χέρι μας είναι να μην την πληρώσουμε εμείς.

Σχόλια

  1. εδω ταιριαζει γαντι το τραγουδι του σφακιανακη προβατα ξυπνατα που ηταν εξαιρετικα αφιερωμενο στο κρατος στους πολιτικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρισκουν και τα κανουν αγαπητε. Κανεις δεν φωναζει.

      Διαγραφή
    2. μεχρι και το λαμπρουκος της καρδιας μας ειναι αρκετα προβληματισμενος με αυτο το δημοσιευμα

      Διαγραφή
    3. Ετσι ακριβως!!! Φαντασου δλδ. Καπου αρχιζει να ξυπναει κ να σκεφτεται «ρε λες τελικα απο το 2003 να ειναι μια μπιζνα ολο το θεμα και να ειχαν δικιο οσοι φωναζαν?»

      Διαγραφή
    4. αυτο δε συνιστα παραβιαση της νομοθεσιας απο πλευρας δημου γιατι παε-ερασιτεχνης δε κανουν ασφαλιστικα μετρα ?

      Διαγραφή
    5. Η αληθεια ειναι οτι στον νομο του 11 κ το ΠΔ του 13, δεν προβλεποταν κατι τετοιο, γιατι ... δεν υπηρχαν μεταναστες τοτε. Επισης για τις «αρχες» και οχι τους ιδιωτες, νομικα δεν ισχυει το «οτι δεν απαγορευεται, επιτρεπεται», αλλα μονο το «οτι επιτρεπεται-επιτρεπεται». Δλδ ο Δημος μπορει ΑΥΣΤΗΡΑ να κανει οτι περιγραφει το ΠΔ. Το πως θα κινηθουν παε-ερασιτεχνης δεν το γνωριζω, αλλα απο την μεχρι τωρα σταση τους μπορω να το ... υποθεσω.

      Διαγραφή
    6. πιστευεις οτι θα ναι πρωσωρινοι οπως γραφουν τα ρεπορταζ δινουν τοσα εκατομμυρια για ναι μονο 2 χρονια πιστευω το 2 χρονια μπηκε καθαρα για τυπικους λογους

      Διαγραφή
    7. Για οποιον λογο και αν μπηκε, ξεκαθαρα σε υποβαθμιζουν ως συλλογο. Και στο λενε ευθεως. Οτι εχει γινει στην περιοχη, μονο εργα αναπτυξης δεν ειναι. Αν ειναι προσωρινα και θα φυγουν (αρα ξερουν που θα πανε), ας πανε απο την αρχη εκει. Δεν γινεται ολα αυτα να ειναι εκει μαζι ταυτοχρονα. Κατι δεν κολλαει.

      Διαγραφή
    8. ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΟ ΨΑΛΙΔΙ 200ΤΜ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΜΗΝΑΤΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ 2000 ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΩΣΗ ΔΕ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    9. Θα τα δουμε ολα ξεκαθαρα στις συμβασεις. Αν και δια στοματος Δημαρχου, δεν θα αλλαξει κατι απο το Μνημονιο.

      Διαγραφή
    10. δε ξερω κατα ποσο αυτα τα δεδομενα θα γινουν δεκτα απο τη γσ δε νομιζω να μην τη νοιαζει τι σοι εγκαταστασεις θα χει ο αο

      Διαγραφή
    11. πρωσωρινοι και τους φτιαχνουν τα σπιτια με μπετο το μπετο παραμπεμπει σε μονιμη εγκατασταση

      Διαγραφή
    12. Πιθανον ναι. Εντυπωση κανει οτι δεν επιλεχτηκαν τα κοντεινερ ως λυση, που εχει η 1η δομη. Ισως ειναι φτηνοτερο το μπετον.

      Διαγραφή
  2. ποσο τυχαιο ειναι πως τα 2 μνημονια υπογραφτηκαν σε διαστημα 4 ημερων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναυαρχε, στις μπιζνες δεν υπαρχει το «τυχαιο». Πολυ σωστα το επισημαινεις.

      Διαγραφή
    2. δε ειναι μερος αυτο για το παναθηναικο ειδικα οι ακαδημιες του θα πιασουν πατο κανενας σοβαρος γονεας δε θα στειλει το παιδι σε τετοιο απαισιο μερος

      Διαγραφή
    3. Φυσικα. Γιαυτο και παμε εκει αλλωστε. Νεκρη ειναι η περιοχη, νεκρη θα παραμεινει κ με το εμπορικο αν γινει. Ουτε η Πειραιως εγινε Εκαλη με Athens Heart, ουτε η Καλογρεζα εγινε Λας Βεγκας με το οακα κ το Μολ. Αντιθετα η Φιλαδελφεια που ειναι ζωντανη περιοχη στο γηπεδο, θα εκτοξευτει.

      Διαγραφή
    4. ενας μονος τροπος υπαρχει να μην παμε να ριξει ακυρο η γσ , ειναι δυνατον τοτε ο θανασης να πιαστηκε τοτε τοσο κοροιδο ?

      Διαγραφή
    5. Δεν νμζ «κοροιδο» αν ειναι η σωστη εκφραση. Μην ξεχναμε οτι υπεγραψε δευτερος, πρωτη υπεγραψε ενα χρονο πριν η ΠΑΕ. Οταν δε υπεγραψε, τα εβαλε ανοιχτα με τον Δημο. Προσωπικα νμζ οτι δεν μπορουσε να κανει διαφορετικα. Αν δεν υπεγραφε, θα τον εβγαζε στα μανταλακια η γνωστη φυλλαδα ως προδοτη κ εχθρο. Γνωστες τακτικες.

      Διαγραφή
    6. βλεπω το δημοτικο συμβουλιο αγριο χωσιμο απο τη αντιπολιτευση στο μπακογιαννη για τα εργα στο ελαιωνα

      Διαγραφή
    7. στη εκπομπη της 13 ειπαν οτι εχει βγει μια φημολογια οτι θα φερουν τις συμβασεις στο μιλητο

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου