Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Ο Έκι, ο Μινχ, το περίφημο «δεν ήθελε» και άλλες ιστορίες ... για ιθαγενείς

Άλλη μία συνέντευξη «ποταμός» ενός παλαίμαχου, που τελικά δεν μας έκανε σοφότερους. Θα πρέπει κατ' αρχάς να διαχωρίσουμε τον αθλητή-ποδοσφαιριστή, με τον παράγοντα (πρώην ποδοσφαιριστή) και τον παλαίμαχο (πρώην αθλητή και πρώην παράγοντα). Το ίδιο πρόσωπο, ασφαλώς και κρίνεται διαφορετικά αναλόγως του αξιώματος-καθήκοντος που επιτελεί. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον  παλαίμαχο Λιβαθηνό (όχι τον ποδοσφαιριστή), ο οποίος έδωσε μια «ενδιαφέρουσα» συνέντευξη στο soccerplus αναμασώντας την γνωστή καραμέλα «δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια, τα έλεγα εγώ ...» ενώ έχουν ενδιαφέρον τα σχόλια για τις αλλαγές προπονητών (!!!) και για τους Γκονζάλεζ και Μίνχ. Φυσικά αρκετά τα «αυτογκόλ», αλλα ελάχιστοι θα τα δουν. Με μαύρο έντονο χρώμα οι ερωτήσεις, με κόκκινο οι απαντήσεις και με κανονικό μαύρο χρώμα ... η αλήθεια!!!

Άρα εκείνη την περίοδο οι μετοχές ή θα έπρεπε να παρέμεναν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (σ.σ. εφεξής οικογένεια) χωρίς να δίνονται μετοχικά ποσοστά στους υπόλοιπους ή θα έπρεπε να παραχωρηθούν στην πλειοψηφία τους;

«Εγώ είμαι ξεκάθαρος ότι θα έπρεπε να παρέμεναν στην οικογένεια.» 

Μα, η οικογένεια το 2008 τις κράτησε (54,7%) ως εγγύητρια. ΔΕΝ έφυγε Σπύρο μου. Δηλαδή έβαλαν οι άλλοι 65εκ ευρώ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΠΟΣΟΣΤΟ? Εσυ θα συμμετείχες σε κάτι τέτοιο δλδ?  Το 2012, τις έδωσε αντί 1 ευρώ στον Αλαφούζο. Λίγο πιο πριν τις «πάρκαρε». Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό στην επιχειρηματική «πιάτσα»? Ποιά άλλη ομάδα το εχει κάνει? Άρα η οικογένεια έκανε λάθος κατά τον παλαίμαχο άσσο μας. Είτε γιατί τις έδωσε (δλδ το 34,3%), είτε γιατί επέλεξε τον Αλαφούζο και του τις έδωσε. Ανακρίβεια Σπύρο μου, ανακρίβεια.

Ναι, αλλά τι ήταν αυτό που σε έκανε εξ αρχής απαισιόδοξο με αυτή την εξέλιξη; Από την άποψη ότι σε όλα τα μεγάλα σωματεία, υπάρχει ένα αφεντικό. (μέρος 2ο)

«Μόλις έφυγε η οικογένεια προέβλεψα ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει δυσκολίες τεράστιες και ότι θα έφτανε σε άσχημη κατάσταση.»

Απολύτως λογικό. Πως όμως γίνεται να παραδίδεις την ΠΑΕ με σχεδόν 4εκ έλλειμα το 2008, ο επόμενος να την δίνει με 10εκ έλλειμμα (σε μία σεζόν που είχε όμιλο Τσαμπιονς Λιγκ και 30.091 διαρκείας!!!) και ο τρίτος της  διαδοχής (Αλαφούζος) να βρίσκει 35εκ έλλειμμα? Ποιος δημιούργησε 25εκ έλλειμμα σε 2 χρόνια? Ποιός μας κοροϊδεύει εδώ από όλους αυτούς, Σπύρο μου? 


Τα θετικά και τα αρνητικά της οικογένειας (συνοψίζονται σε 2 γραμμές!!!)

«Το πιο σημαντικό καλό είναι οι παρουσίες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, βέβαια δεν τα έπαιρνε τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις που θα μπορούσε να τα πάρει»

Οι ευρωπαϊκές πορείες ήταν ... εφτά (7) σε 30 χρόνια. Τα δε πρωταθλήματα επίσης 7 σε 30 χρόνια. Υπήρξε ποτέ «διάθεση» να κυνηγήσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο? Με οργάνωση φυσικά και όχι τυχαία. Υπήρξε ποτέ πλάνο να κρατάμε τους καλούς και να φέρνουμε καλύτερους ώστε να φτάσουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικο? 

Όπως ας πούμε η Πόρτο το 03 κ 04, η Ραπίντ το 85 κ το 96, η Βιντεοτόν το 85, η Λειψία το 87, η Γκέτεμποργκ το 87 κ το 82, η Νταντί το 87, η Μαλίν το 88, η Βέρντερ το 92, η Άντβερπ το 93, η Μπορντό το 96, η Σπόρτινγκ το 05, η Μίντλεσμπρο το 06, η Ρειντζερς το 08, η Μπενφίκα το 13 κ το 14. Ποιά από αυτές ήταν υπερ-ομάδα τύπου Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους? Τι έφταιξε και ΔΕΝ τα καταφέραμε? Πως η Ραπίντ σε 10 χρόνια πήγε 2 φορές σε τελικούς? Πως το έκανε η Πόρτο και η Γκέτεμποργκ? Βλέπεις μήπως Σπύρο μου, κάποια υπερομάδα στην παρακάτω φωτογραφία?


Τι έφταιξε όμως και δεν τα έπαιρνε (τα πρωταθλήματα); μέρος 1ο. 

«Αυτό είναι το μειονέκτημα, ότι ήθελε να παίξει καθαρά. Αυτό γινόταν ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος.»

Κατα αρχάς αυτό ΔΕΝ είναι μειονέκτημα. Πλεονέκτημα είναι. Οι άλλοι έκαναν λάθος που επέλεξαν τον «κακό δρόμο». Αλλά εμείς ΤΙ κάναμε? Τίποτα. Σωστά Σπύρο μου? Ο Παύλος πως «έπαιζε» και γκρέμισε τον γαύρο και σάρωσε τα πάντα? Ο Νταιφάς πως γκρέμισε τον Βαρδινογιαννισμό και πήρε 5 πρωταθλήματα και εμείς 2? Ο Μελλισανίδης πως γκρέμισε τον Βαρδινογιαννισμό και πήρε 4 κούπες όσες κ μεις? Θυμάσαι μήπως πως έχασες τα πρωταθλήματα του 80 και 82? Τι? Δεν υπήρχε Βαρδινογιαννισμός τότε? Αφού έτσι λένε όλοι. 

AΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ (όπως λες απλά τότε ήμασταν πανίσχυροι), τότε ΠΩΣ επέβαλε το 50-50 ο καπετάνιος και δεν μπορούσε να το επιβάλει από το 96 και έπειτα? ΠΩΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ 50-50 ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 92 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 96, μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις? Τι συνέβη μετά το καλοκαίρι του96 που θα «φυλακίζαμε το πρωτάθλημα στην Παιανία) και άλλαξαν όλα? Γιατι από το φθινόπωρο του 96 έχουμε «άλλα κόλπα», ενώ οι εκλογές της ΕΠΟ έγιναν τον Νοέμβριο του 97 σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά?

 Ήταν δύσκολο να παίξουμε καθαρά και να έρθουμε πρώτοι? Γιατί? Τι μας έλειπε? Λεφτά ή πυγμή? Μέχρι και η Αεκ στο μπάσκετ Σπύρο μου, πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο και Ευρωπαϊκό. Την τελευταία 20ετία όλα αυτά. Γιατί παρακάτω δίνεις μόνος σου την απάντηση όταν σε ρωτάνε για τους «ξένους διαιτητές και το ΒΑΡ», δλδ το 50-50!!!»


Για το τι έφταιξε όμως και δεν τα έπαιρνε (τα πρωταθλήματα)? μέρος 2ο.

«Μπορεί κάποιοι να φωνάζουνε, γιατί δεν κάνετε και εσείς τα ίδια, γιατί και σε μένα το λέγανε, αλλά ο Παναθηναϊκός έτσι είναι γεννημένος, να παίρνει τίτλους στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.»

Μέγα ψέμα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάποιος οπαδός ζήτησε αυτή την θέση. Ο οπαδός ζήταγε να μην ΚΛΕΒΟΥΝ την ομάδα μας , ΟΧΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ για να βγει πρώτη. Ντροπή να ακούγονται τέτοιες «στημένες» δηλώσεις. ΝΤΡΟΠΗ. Τα μόνα «ίδια» που ζητάγαμε, ήταν αυτά εδώ. Αλλά για εσάς οι τίτλοι ΔΕΝ ήταν ποτέ προτεραιότητα, όποτε τι να συγκρίνουμε τώρα.

 

Το πρωτάθλημα του 2004-05 και την έφεση για τον αγώνα με την αεκ.

«Θα μπορούσε να το έπαιρνε. Και αν έκανε την έφεση και δεν γινόταν δεκτή, που το ξέρεις;» 

Αλήθεια? Πως θα το έπαιρνε? Με παρασκήνιο? Η με 50-50 που ΔΕΝ μπορούσε να επιβάλει?

Την έφεση δεν την κάναμε ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να μην γινόταν δεκτή? Τι σκεπτικό είναι αυτό? Είμαστε ο μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ελλάδα, είχαμε το μεγαλύτερο όνομα στην διοίκηση και η απάντηση είναι «Αν δεν γινόταν δεκτή?» ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΛΔ. Ανύπαρκοι και ανίκανοι ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ που ο Παναθηναϊκός τιμωρούνταν συνεχώς? ΠΟΙΟΣ ήταν αδυναμος να αντιδράσει? Κοντέψαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα του 2003-04 από ένα γκολ που ΔΕΝ πέρασε ποτέ η μπάλα την γραμμή και συζητάμε για το πρωτάθλημα του 2004-05? Ακόμα και τωρα με το ΒΑΡ, γιατί είμαστε πάλι οι αδικημένοι?


Αν ο Τζιγκερ ηταν ιδιοκτήτης σήμερα, με ξένους διαιτητές θα το έπαιρνε?

Ποιά απάντηση θα περιμένατε? Φυσικά το «ΝΑΙ, θα σάρωνε, γιατί είχαμε παιχταράδες και μόνο η παράγκα μας στερούσε τους τίτλους».

Όμως αντί αυτού.... «Και ο παοκ και ο οσφπ θα μπορούσε και ο καθένας. Βοηθάει το VAR και γι’ αυτό το κάναμε. Το θέμα είναι ότι έχει πέσει η ποιότητα του πρωταθλήματος ...» 

Αλλά μάλλον όχι εμείς!!! Συνηθισμένοι βρε Σπύρο μου 25 χρόνια άτιτλοι (1996-2020 ένα πρωτάθλημα και ένα με την πολυμετοχικότητα, αλλά δεν μετράει το ξέρουμε) αν μείνουμε άλλα 5-10 χρόνια ακόμα έτσι, θα μας πειράξει λες? Αλλά έχει πέσει η ποιότητα του πρωταθλήματος, οπότε και να το πάρεις, τι να το κανεις, ε? Μας νοιάζει η ποιότητα, περισσότερο από το ότι ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ διαιτητές, πάλι κουπα δεν θα βλέπαμε! Ούτε με ξένους διαιτητές λοιπόν θα μπορούσε να τα σαρώσει όλα ο Τζίγκερ. Ενδιαφέρουσα άποψη. Εξάλλου επί Τζίγκερ, όλοι έπαιρναν πρωταθλήματα. Τι εννοείς Μόνο ο οσφπ και μόλις ένα εμείς? 

Εσείς τον Λάζλο Μπόλονι πως τον βλέπετε σαν επιλογή (και τις αλλαγές προπονητών) ; 

«Ήρθε καινούργιος προπονητής. Μαθημένος ο Παναθηναϊκός. Τα τελευταία χρόνια αυτή η δουλειά γίνεται συνεχώ»ς. 

Ο Αλαφούζος κράτησε τον Δώνη για 24 μήνες (3/7/2018 - 20/7/20) και τον Αναστασίου για 30 (14/5/2013 - 02/11/2015). Ο Τζιγκερ ποιόν κράτησε 2-2,5 χρόνια συνεχόμενα η περισσότερο? Αναστασιάδη? Κυράστα? Σάντος? Μαρκαριάν? Μουνιόθ? Πεσέιρο? Μπάκε? Μαλεζάνι? Και τότε γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχη τοποθέτηση? Τα ξέχασες βρε Σπύρο μου?


Που οφείλεται η αποτυχία στο πλάνο Ρόκα-Πογιάτος?

«Η αρχή του λάθους ξεκίνησε από το καλοκαίρι που άφησε τον Δώνη και έφυγε, ξεκάθαρο λάθος και μετά φέρνεις έναν προπονητή ο οποίος ήταν στις ακαδημίες της Ρεάλ. Τώρα ήρθε ένας καινούργιος προπονητής, θα αλλάξει τακτική...» 

Το 2004-05 την σεζόν που έφυγε ο Σουμ, ήρθε ο Σκάζνι και έφυγε, ήρθε ο Τότης και έφυγε και βγήκε η χρονιά με τον Μαλεζάνι ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ? Το 2005-06 που ήρθε ο Μπακε και έφυγε άρον-άρον, ήρθε ο Βέλιτς (γελάει ο κόσμος) έφυγε και τελικά ήρθε ο Μουνιόθ που έμεινε μέχρι να φύγει και αυτός το καλοκαίρι του 06, ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ? Αλλάξαμε 7 προπονητές σε 2 χρόνια (2004-06), τότε ΤΙ ΠΛΑΝΑ είχαμε κύριε Σπύρο μας? Πλάνα η αεροπλάνα? Ανησυχούσες και τότε τόσο πολύ?

Περί Γκονζάλεζ.

«Τον είχαμε κλείσει πολλούς μήνες νωρίτερα, αλλά περιμέναμε την γνώμη του προπονητή»

Ναι ε? Μόνο που ο Εκι (που ακόμα του χρωστάμε) ήρθε τον Ιανουάριο του 2004. Πόσο νωρίτερα τον είχαμε κλείσει? Πολλοί μήνες δεν είναι 4-5, αλλά 10-11 ίσως. Γιατί τον Ιούνιο πχ δεν είχαμε τον Σουμ, αλλά τον Μαρκαριάν. Μήπως τον «κλείσαμε» τότε που ζήταγε τον Μάνσο και του φέρατε τον Γήττα (23/1/03)? Δλδ κλείσαμε τον Εκι με άλλον προπονητή? Τον κλείσαμε χωρίς να έχουμε προπονητή? Η τον κλείσαμε χωρίς να ρωτήσουμε ΚΑΝ τον όποιον προπονητη? Ε, κύριε Σπύρο? Έτσι λειτουργούν οι μεγάλοι σύλλογοι?

Πέρι Μινχ!!!

«Όταν είχαμε φέρει τον Μινχ, όλοι μας βρίζανε, τι φέρατε αυτόν τον γέρο»

Απίστευτη ανακρίβεια και εδώ φυσικά. Αντιθέτως ο Μινχ από την αρχή κέρδισε όλο τον κόσμο, καθώς ήταν το καλύτερο αριστερό μπακ εδω και δεκαετίες με σέντρα ξυράφι και πολλά γκολ. Μάλιστα για του λόγου το αληθές ο «τρελογερμανός» δέθηκε από την αρχή με τον κόσμο κάτι που ελάχιστοι παίχτες κατάφεραν. Ήρθε στα 31 του με θητεία σε Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ και θα έβριζε ο κόσμος? Ποιός κόσμος? Μήπως η Κάτια και ο ιταλός φοιτητής με τον Ιάκωβο? Ε, Σπύρο μου?


Τελικά ο ποδοσφαιριστής Λιβαθηνός που όταν έβαζε αυτογκόλ με τον οσφπ, έκλαιγε και μάτωνε την φανέλα και λύσσαγε να μην χαθεί το πρωτάθλημα, τι σχέση με τον παλαίμαχο Λιβαθηνό που δικαιολογεί επί χρόνια την νοοτροπία της απώλειας τίτλων και της λογικής του «μα έκανε πορείες στην ευρώπη»? Μάλλον καμία. Σε οπαδούς απευθύνεσαι Σπύρο (και κάποιοι σε πρόλαβαν να αγωνίζεσαι κιόλας), όχι σε υποψήφιους του Ψινάκη. 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου