Με ένα απλό google search...

Πράσινη «παράγκα» εν δράσει

1η αγωνιστική 30-9-79. Φυσικά μιλάμε για την περίοδο του «Βαρδινογιαννισμού», την περίφημη παράγκα Βαρδινογιάννη 1979-1996 (6 πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός - 11 όλοι οι άλλοι). Η σεζόν αυτή θα βρει τον Παναθηναϊκό να τερματίζει στην 3η θέση (κατόπιν μπαράζ με την αεκ, που ισοβάθμισαν). Πρώτη (1η) αγωνιστική 30-9-79, σεζόν 1979-80. Παναθηναϊκός - άρης στην κατάμεστη Λεωφόρο. Διαιτητής Πετράκης. Τελικό αποτέλεσμα 3-3. 

                                  

                                                            Ο αγώνας με μία ματιά!

Ο Παναθηναϊκός έρχεται ισόπαλος με τον Άρη σε έναν αγώνα που ο διαιτητής δεν του δίνει 2 καθαρά πέναλτυ (στο 2ο λεπτό με το σκορ στο 0-0 και στο 58ο ενώ προηγείτο με 2-1 ), ενώ καταλογίζει ένα «αυστηρό» εύκολα υπέρ του άρη. Παραδόξως ο αγώνας δεν υπάρχει στο youtube!!! Οι φάσεις περιγράφονται ξεκάθαρα.

Πέραν αυτών, ο διαιτητής λαμβάνει την εξής μοναδική και πρωτότυπη απόφαση. 

Όταν ο άρης έχει πετύχει (?) γκολ (καθώς ο Κωνσταντίνου έχει μπλοκάρει την μπάλα - αλλά με αμφιβολία αν την μπλόκαρε μέσα από την γραμμή), ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. ΔΕΝ κατοχυρώνει το γκολ, αλλά με νόημα δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας. 

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει γκολ και τότε γίνεται το εξής ... μοναδικό. Ο διαιτητής γυρίζει πίσω την φάση, ακυρώνει το γκολ του Παναθηναικού, ενώ μετράει το γκολ του άρη (που έγινε πριν το γκολ του τριφυλλιού) που αυτός έδειξε οτι ΔΕΝ μετρούσε. Έτσι το 4-2 γίνεται 3-3!!!

Το 1979 ΔΕΝ υπήρχε ΒΑΡ για να γυρίσει πίσω την φάση. Όταν ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας, η φάση έχει τελειώσει. Κάθε νέα πάσα, είναι νέα φάση. Ακόμα και αν το γκολ του άρη ήταν κανονικό, εφόσον έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας, η φάση θεωρείται λήξαν.

Οι διάλογοι του διαιτητή είναι απίστευτοι .... Κυριολεκτικά όμως.

 


Φυσικά η ΠΑΕ πράττει το λογικό. Ένσταση για την σφαγή που διαδραματίστηκε στην Λεωφόρο. Ακόμα και η επανάληψη του αγώνα, βασιζόμενη στο πρωτοφανές γεγονός οτι ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και τελικά αναίρεσε τον ίδιο του τον εαυτό, είναι απολύτως λογική.





Η «πράσινη παράγκα» εν δράσει!

Φυσικά όπως σας έχουν μάθει, η βαθιά παράγκα του Βαρδινογιάννη θα έκανε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Πιθανόν να πιστεύετε οτι ο αγώνας επαναλήφθηκε, ή οτι ο Παναθηναϊκός πήρε στα χαρτιά με 3-0 τον αγώνα. Αυτό εξάλλου θα έκανε μία παράγκα (όπως έγινε με τον Βάλνερ).

Η αλήθεια φυσικά είναι τελείως διαφορετική. Η ένταση του Παναθηναϊκού κρίθηκε ως «αβάσιμη» από την Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας, γιατί δεν συνοδευόταν από το σχετικό υπόμνημα!!! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν (σύγχιση ή άγνοια όπως γράφει το ρεπορτάζ) και η πράσινη παράγκα δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ούτε διαιτητικά, ούτε θεσμικά. 


Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε, επανάληψη δεν έγινε και ο Παναθηναϊκός στερήθηκε τους βαθμούς της νίκης σε ένα πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο πέναλτυ την 23η αγωνιστική (με τον οσφπ να έχει 4 μέχρι τότε, την αεκ 5 και τον άρη 7).


Κάπως αλλιώς σας τα έχουν μάθει όμως για τα χρόνια 1979-1996 που ο Παναθηναϊκός στα χρόνια του Νταιφά (1979-1987) πήρε 2 πρωταθλήματα και 5 ο οσφπ, ενώ στα χρόνια της αεκ (1989-1996) πήρε 4 αυτός και 4 η αεκ. Ευκαιρία να διαβάσετε και καμιά αλήθεια.

Σχόλια

  1. Photoshop....
    Δεν εγιναν αυτά...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως αγαπητέ!!! Φωτομονταζ ειναι! Αφου εμεις ειχαμε την πρασινη παραγκα του 80, και ετρεμαν ολοι. Ε, οτι ειχαμε 2 πρωταθληματα και 5 ο γαυρος εκεινη την δεκαετια, ειναι επειδη «ελεγχαμε» τα παντα!!!

      Διαγραφή
  2. Η γνωστή "πράσινη παράγκα" της δεκαετίας του 80 που "έσφαζε" όποιον βρισκόταν στον δρόμο του Παναθηναϊκού.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα λες σωστα...ρωτα τον χουντοιστορικο μπαρμπα μπαρμπι του οσφπι να σου πει ολες τις αληθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου