Πλάνα και ... αεροπλάνα!!!

Αντε να βγούμε Ευρώπη, γράφουν όλοι. Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός, να γυρίσει ο πρέσβης κλπ κλπ. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, στα λόγια. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.


Ο Αλαφούζος παρέλαβε-ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 2012 με το τριφύλλι να βρίσκεται στην 40η θέση της 5ετους κατάταξης. Κατάφερε το 2020-21 να μας φτάσει στην ... 250η θέση (με 4 σεζόν χωρίς συμμετοχή λόγω ... οικονομικών προβλημάτων). Ας δούμε τι χάσαμε τα 3 αυτά χρόνια και ποιός γυρίζει που...


Το 2017-18 μετά τον αποκλεισμό από την Μπιλμπάο ήμασταν 100 θέσεις ψηλότερα (157η) στην 5ετη λίστα που περιελάμβανε και την σεζόν 13-14 (0π) που ΔΕΝ αγωνιστήκαμε Ευρώπη λόγω .... φακέλου! Φέτος πέσαμε και άλλο φτάνοντας στην 250η θέση, μετά τον 3ετη εθελούσιο αποκλεισμό μας.



Αυτό σημαίνει οτι αν αγωνιζόμασταν φέτος, από τον Γ προκριματικό γύρο του Europa League, θα ήμασταν μάλλον ανίσχυροι (όπως οΑρης) και απο τύχη θα γλιτώναμε καμία Τότεναμ (13η) Μπερ Σεβα (94η) ή καμία Γραναδα (82η) κ Στεάουα (63η) όπως ο Οφη. Η θεότρελη αυτη απόφαση, άφησε την ομάδα σε ελεύθερη πτωση και την καταδίκασε στις κληρώσεις της επόμενης συμμετοχής της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μόνη «σωτηρία» η νέα διοργάνωση Uefa Conference League (8 όμιλοι των 4 ομάδων) όπου από την σεζόν 2021-22 θα αγωνιζονται ο Κυπελλούχος και ο 2ος κ 3ος της κανονικής διάρκειας στην Σουπερλίγδα. Πάντα με την προϋπόθεση οτι η Ελλάδα παραμένει ΚΑΤΩ από την 16η θέση (τώρα είμαστε 18οι). Να ληφθεί υπόψιν οτι οι 32 θέσεις των 8 ομίλων, θα περιέχουν play off πριν τους ομίλους και 8 ομάδες από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν αγωνιστούμε εκεί 3-4 φορές με καλά αποτελέσματα( σε ομίλους που θα έχουν ΚΑΙ 10 ομάδες από τα play off του Europa League) υπάρχει μία πιθανότητα κάποια στιγμή να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση ισχύος σε κληρώσεις.


Τα πλάνα για συμμετοχή σε ομίλους (!!!) Champions League που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, 2 χρόνια μετά την φετινή σεζόν (δλδ την σεζόν 22-23) φαντάζουν όχι μόνο ανέφικτα ή ουτοπικά, αλλά πλάνα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.



Για να παίξουμε φυσικά στο Champions League (!!!) θα πρέπει το 2021-22
α) Να πάρουμε το πρωτάθλημα, ή να τερματίσουμε 2οι και η Ελλάδα από 18η να είναι 14η!
β) Να αγωνιστούμε στον 2ο ή 3ο προκριματικό ως ανίσχυροι (όπως ο Παοκ με τον Άγιαξ 2019-20)!
γ) Να αγωνιστούμε στα play off ως ανίσχυροι ξανά, αλλά και ως ισχυροί αν έχουμε αποκλείσει την Μπενφίκα όπως ο Παοκ πχ, πάλι θα έχουμε αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικότητας (όπως ο Παοκ με Κράσνονταρ πέρυσι)!


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΒΑΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΡΙ, απόφαση που μας βύθισε στην κατάταξη και μας έκανε ανίσχυρους ΣΕ ΟΛΕΣ τις κληρώσεις, ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαμε οικονομικό πρόβλημα! Και μας στέρησε (αν υποθέσουμε οτι απο τις 3αυτές χρονιές ΜΟΝΟ την μία θα παίζαμε ομίλους Europa League συμπεριλμβανομένου και του Market pool με αποκλεισμό 1-2 ελληνικών ομάδων από την φάση των play off και τις άλλες 2 χρονιλες να αποκλειόμασταν στα play off), ΓΥΡΩ ΣΤΑ 6-7εκ ευρώ!!! Αν δε πηγαίναμε ομίλους 2 φορές το οικονομικό όφελος θα ήταν άνω των 10εκ ευρώ!!!


Εκτός αν ρίξει κάποιος στην ομάδα 60-70εκ (όπως βάζει στις ΑΜΚ) και πάρουμε μια 11άδα ποδοσφαιριστών με εμπειρία στις μεγάλες διοργανώσεις. Η περιμένει με βεβαιότητα κάτι άλλο. Αλλιώς αισιοδοξία και πλάνο για ομίλους Champions League σε 2 χρόνια, μόνο με θαύμα. Τα θαύματα όμως, σπανίζουν στις μέρες μας φυσικά.

To τελευταίο πλάνο πάντως έλεγε οτι το 2017 θα έχουμε ξεχρεώσει. Φυσικά απέτυχε και το 2017 έγινε  ... 2021!!!  Δηλαδή φέτος! Και όποιος έχει καεί στο χυλό, .... (ξέρετε την συνέχεια).

Σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου