Εθλήβην βαθύτατα δια τον θάνατο του αείμνηστου προέδρου ΜΑΣ!!! (ΜΑΣ;)

Στις 25/9/69 δημιοσεύτηκε στις εφημερίδες η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μπουζάκη (προέδρου τότε του οσφπ) την περασμένη ημέρα. Ένα τροχαίο, θα σταθεί η αιτία να χάσει την ζωή του ο εν λόγω παράγοντας.Αλλά και η αιτία να επιβεβαιωθεί ξανά η γνωστή ρήση του Παττακού «Είμαι εκ γενετής ολυμπαικός». Ας παρουμε την ιστορία από την αρχή.




Ο πρόεδρος επέστρεφε από την Θεσσαλονίκη όταν ένα ολέθριο λάθος ενός οδηγού φορτηγού από το αντίθετο ρεύμα, θα κόψει το νήμα της ζωής για τον Μπουζάκη και τον οδηγό του. Το συμβάν συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο της χώρας.

                 

Ο πρώτος πολιτικός παράγοντας που σπεύδει να να δηλώσει την θλίψη του για τον χαμό του προέδρου του οσφπ, είναι φυσικά ο (εκ γεννετής ολυμπιακός) Παττακός. 

«Εθλήβην βαθύτατα δια τον θάνατο του αείμηστου προέδρου ΜΑΣ» θα γράψει στο τηλεγράφημα.
«Του αείμνηστου προέδρου ΜΑΣ»? θα αναρωτηθείτε... Και όμως!!!

                                     

Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές. Πραγματικά μία άτυχη στιγμή από το πουθενά, γίνεται η αιτία να χάσουν άδικα την ζωή τους δύο άνθρωποι.

25/9/69


Την επόμενη ημέρα θα γίνει η κηδεία, στην οποία θα παρευρεθεί πλήθος κόσμου, όπως ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού (Ρουσσάκος) και ο Ασλανίδης.

26/9/69

26/9/69

26/9/69
Άθελα του βέβαια ο Μπουζάκης θα γίνει η αφορμή να στεφθεί πρωταθλητής στο πόλο ο οσφπ (συμ-πρωταθλητής με τον Εθνικό στην ουσία). Οι αθλητές της ομάδας πόλο του οσφπ, αρνήθηκαν να κατέβουν στον τελευταίο αγώνα με τον Εθνικό επειδή ήθελαν να παραστούν στην κηδεία του προέδρου τους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν σε κανένα κανονισμό, αλλά αντί να μηδενιστούν .... το πρωτάθλημα έληξε με ισοβαθμία των 2 πρωτοπόρων και την ανακύρηξη ως συμπρωταθλητών (η λύση εδόθη από τον ... Ασλανίδη!!!) των ομάδων του Εθνικού και οσφπ.


Και τώρα ΠΟΙΑ ομάδα θα μας εκπροσωπήσει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Υδατοσφαίρισης? Η λύση θα δωθεί με κλήρωση στην οποία θα ευνοηθεί ο οσφπ, ο οποίος θα βρεθεί να αγωνίζεται για 1η φορά στην ιστορία του στον εν λόγω θεσμό!!! 


Ο περίφημος Παττακός.



Σχόλια