Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ματσουκ... από τον Τσουκ!!!

Ένα άλλο διαμάντι που συναντήσαμε στα τέλη του 70. Καθοριστικός σε 2 ντέρμπυ (με την Αεκ το 77-78 και με τον οσφπ το 76-77) που διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Πάντα εις βάρος μας φυσικά. Ο λόγος φυσικά για τον διαιτητή Τσουκαλαδέλη, πρόγονο των Παπουτσέλη, Τεβεκέλη (λόγω κατάληξης) κλπ κλπ.

Την σεζόν 1977-78 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αεκ (5-3-1978 και 24η αγωνιστική). Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ, αλλά το γκολ ακυρώνεται ... ως οφσαιτ. Ο σκόρερ Λιβαθηνός την στιγμή της τροφοδότησής του από τον Αλβαρέζ (όταν πέφτει), καλύπτεται καθαρά (ως πρόγονος του Κατσουράνη) από δύο (2) αμυντικούς!!! Ακόμα και όταν σκοράρει (4ο καρέ), καλύπτεται. Όμως ο Φουντουκίδης που περιγράφει, τον θεωρεί οφσάιτ!!!





Στην συνέχεια του αγώνα στο Β ημίχρονο, η Αεκ ανοίγει το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτυ, καθώς ο Τάσσος ανοίγει την μπάλα για να περάσει τον Κωνσταντίνου ο οποίος έχει ήδη πέσει. Ο Φουντουκίδης θεωρεί οτι υπάρχει επαφή (?) στο δεξί χέρι του Κωνσταντίνου με το αριστερό πόδι του Τάσσου, όμως η φάση και ο φακός δείχνουν δύο (2) πόδια να πέφτουν ταυτόχρονα!!! Στο δεξι πόδι είναι αδύνατον να υπήρξε επαφή φυσικά.  Βέβαια ο Φουντουκίδης που «είδε» οφσαιτ τον Λιβαθηνό, που τον κάλυπταν δύο (2), τώρα βλεπει καθαρά την ανατροπή με το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου!!!


Ο Παναθηναϊκός φυσικά διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Τσουκ και έχει κάθε λόγο να το κάνει, θυμώμενος την διαιτησία στο αιώνιο ντέρμπυ την προηγούμενη σεζόν (1976-77).




Την προηγούμενη σεζόν (1976-77) στο Φάληρο με βροχή κ σε κακό αγωνιστικό χώρο, ο Τσουκ ΔΕΝ βλέπει το προφανές φάουλ από τον αμυντικό του Οσφπ που κρατάει τον επιθετικό του τριφυλλιού, και δεν τον αφήνει να μπει στην περιοχή. Ο Τσουκ βλέπει μόνο τον Δομάζο που έχει την μπάλα!


Στην συνέχεια ΣΩΣΤΑ δεν δίνει πέναλτυ στην φάση του Σταυρόπουλου με τον Γονιό, γιατί το μαρκάρισμα είναι ΕΚΤΟΣ περιοχής, αφήνει πλεονέκτημα, αλλά ο Σταυρόπουλος αρχίζει να πέφτει για να εκβιάσει το πέναλτυ όταν ο Γονιός είναι ήδη στο πλάι και δεν έχει επαφή μαζί του. Η πτώση αρχίζει έξω από την περιοχή, αυτό είναι ξεκάθαρο, απλά συνεχίζεται μέσα στην περιοχή, μήπως δοθεί το πολυπόθητο ... σφύριγμα!!! Αν θα έδινε κάτι, θα ήταν φάουλ λίγα εκατοστά ΕΞΩ από την περιοχή.


Η επόμενη φάση λίγο αργότερα, εκφωνείται ως «ευκαιρία» από τον Φουντουκίδη. ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. Ο Κρητικόπουλος τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή, ο Κωνσταντίνου κάνει έξοδο πέφτοντας, αποκρούει την μπάλα, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ( με την φόρα που έχει και λόγω βροχής) ανατρέπει άθελα του τον Κρητικόπουλο. ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει λόγο για πέναλτυ φυσικά, εφόσον έχει προηγηθεί η απόκρουση, όπως συνηθιζόταν τότε.!!! Τα πλάνα είναι ξεκάθαρα.


Παρόμοια φάση με αυτή του «πέναλτυ» που βλέπει ο Φουντουκίδης, συμβαίνει εκ νέου με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σταυρόπουλος κάνοντας την ίδια κίνηση περνάει τον Γονιό, μπαίνει περιοχή, αλλά αντί να πέσει όπως στην προηγούμενη περίπτωση, συνεχίζει την φάση. Φυσικά ο Γονιός τον ακολουθεί, ΜΗ έχοντας πρόθεση να τον ανατρέψει όπως και στην προηγούμενη φάση.


Τελικά υποκύπτει στο 87 ο Τσουκαλαδέλης, όταν βλέπει τον Γαλάκο να μπαίνει με την μπάλα στην «πράσινη» περιοχή και να τον κόβει καθαρά ο Ελευθεριάδης. «Ο Γαλάκος θα πεταχτεί, ο Ελευθεριάδης θα αποκρούσει ... αλλά επεμβαίνει ο Κωνσταντίνου και θα τα χαλάσει όλα » λέει ο Φουντουκίδης.


Συμφωνούμε κατά το ήμισυ. Όντως ο Ελευθεριάδης κόβει την μπάλα και τελειώνει την φάση. Ο Κωνσταντίνου ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΑΝΕ από την ευκαιρία του Κρητικόπουλου που διαβάσαμε πριν? Τίποτα. Έκανε ακριβώς το ίδιο!!! Έπεσε από μακρυά προς την μπάλα, απλά με την φόρα που είχε, ήρθε σε επαφή με τον αντίπαλο, ο οποίος ΔΕΝ είχε την μπάλα ούτε στην κατοχή του, ούτε δίπλα του. Αλλά τότε ήταν ... ευκαιρία!!!


«Ο Γαλάκος έπεσε λίγο θεαματικά» συνεχίζει ο Φουντουκίδης (κάνει ένα χορευτικό με τα χέρια για να φανεί η πτώση), αλλά στην φάση μάλλον ο Γαλάκος σπρώχνει τον Ελευθεριάδη (ψηλά, με τα χέρια, το σώμα του Ελευθεριάδη αλλάζει κλίση) ο οποίος χάνει τον βηματισμό του, παρεμποδίζεται από το σώμα και τα χέρια του Γαλάκου για να πάει προς την μπάλα που αυτός «έκοψε»,  και συγκρούεται ΠΡΩΤΑ αυτός με τον εξερχόμενο Κωνσταντίνου. Όπως και να έχει, η μπάλα έχει τελευταίο κάτοχο τον Ελευθεριάδη και ΟΧΙ τον Γαλάκο.


Ο Παναθηναϊκός που είχε δοκάρι στο Α ημίχρονο, τελικά έφυγε με την ισοπαλία από το Φάληρο.

Σχόλια

  1. Φιλε κανεις γαματη δουλεια και ξοδευεις πολυ χρονο για να μας τα δειξεις ευχαριστουμε αλλα μια ερωτηση τις εφημεριδες και οτι ανεβαζεις που τα βρισκεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Προσωπικο αρχειο αγαπητέ. Παλιότερα υπήρχε ΟΛΟ το αρχείο από την Αθλητική Ηχώ, ελεύθερο στο ίντερνετ. Οτι μπορέσαμε, το κρατήσαμε. Αποδείχτηκε πολύ χρήσιμο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου