Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Φαντάσου να μην είχαμε το VAR!!!

Κανονικά με την προσθήκη του VAR τέτοια κείμενα θα ήταν αχρείαστα. Όμως ενώ το VAR σου δίνει την φάση που «έχασες», η την φάση που είχες αμφιβολία, η ερμηνεία αυτής και η τελική απόφαση παραμένει στην ΚΡΙΣΗ του κάθε διαιτητή. Μπορεί να δει δύο «ίδιες» φάσεις και να αποφασίσει διαφορετικά. Δεν φοράνε όλες οι ομάδες το ίδιο χρώμα φανέλας άλλωστε. 10 αγώνες πλει-οφ με 15 φάσεις που «έβγαλαν» μάτια!!!



Στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής με την Αεκ, ο Λόπες στο 14’ πατάει τον Μακέντα εντός περιοχής αλλά ο Τζήλος πετάει αητό. Για ένα ίδιο σχεδόν πάτημα του Γιόχανσον στον Λιβάγια στο 53’, ο ίδιος διαιτητής (με τη βοήθεια του VAR) ακυρώνει το γκολ που πετυχαίνει ο Μακέντα «βλέποντας» επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Κανείς παίχτης της αεκ δεν διαμαρυτρήθηκε, ούτε καν ο «παθών», η ο προπονητής της αεκ που έγινε μπροστά στα μάτια του η φάση!!


Νωρίτερα, και ο Τζήλος και VAR, δεν ασχολούνται με το «ταγκό» των Λόπες και Σιμόες στον Γιόχανσον εντός περιοχής (27’).


Τη δεύτερη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Στο 90'+ ο Γιαννούλης πρώτα ρίχνει αγκωνιά στον Γιόχανσον, μετά κλωτσάει και τον Αγιούμπ, αλλά ο Φωτιάς αρνείται να τον αποβάλει. Τελικά ο Παοκ κερδίζει φάουλ σε αυτή την φάση! Η οποία γίνεται ΜΠΡΟΣΤΑ στα μάτια του 4ου διαιτητή!



Την τρίτη αγωνιστική στο Φάληρο με τον Σιδηρόπουλο, στο 34’ ο Χατζηθεοδωρίδης κάνει τάκλιν στην μπάλα, το πόδι του δεν σηκώνεται από το έδαφος και αποβάλεται από τον «καλύτερο έλληνα διαιτητή»! Ευτυχώς «σβήνεται» η κόκκινη, λόγω VAR (ενω ο Χατζηθεοδωρίδης δεν είχε κάνει ούτε καν φάουλ)!


Τέταρτη αγωνιστική στην Κρήτη. Στο 36’ Ο Βαζ, ο οποίος έχει ήδη κίτρινη κάρτα, αγκαλιάζει και ρίχνει σε στημένη φάση στο όριο της περιοχής τον Κουρμπέλη με τον διαιτητή Καραντώνη να είναι δίπλα και να βλέπει. Καμία ειδοποίηση από το VAR και ο Βαζ συνεχίζει. Στο ίδιο ματς η Κουρομπίλια ακυρώνει (σωστά, αλλά με τρομερή λεπτομέρεια) γκολ του Μακέντα για… μισό παπούτσι.


Στο στο 90’, σε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Μαρινάκης τραβάει τον Καμπετσή (με τα 2 χέρια) εντός περιοχής για να μην μπορέσει να πάρει την κεφαλιά. Ε, τι θέλετε τώρα? Πέναλτυ?


Φινάλε πρώτου γύρου (5η αγων) με τον Άρη. Ευαγγέλου ο άρχοντας της αναμέτρησης. Ακυρώνει γκολ του Καμπετσή επειδή στην αρχή της φάσης ο Μακέντα είχε… περάσει δίπλα από τον αντίπαλό του! Με αντίθετες κατευθύνσεις βέβαια οι δύο τους, αλλά δεν έχει καμία σημασία.


Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την 6η αγωνιστική ο Κομίνης αρνείται να βγάλει δεύτερη κίτρινη στον Μπα, όταν πατάει τον Ανουάρ.


Ανακαλύπτει πέναλτι, σε βουτιά του Βαλμπουενά εντός περιοχής.


Και  τέλος η Κουρομπίλια «ανακαλύπτει» οφσάιντ στον καλυπτόμενο από τρεις (3) Κολοβό και δεν αφήνει τη φάση να ολοκληρωθεί. Μην «σπάσει» το αήττητο βλέπετε, αλλά τελικά ... έσπασε!!!


Στην Τούμπα την 7η αγωνιστική ο Σκόμινα (αυτός που σφύριξε τον τελευταίο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) ντύνεται Καλόπουλος. Στο τέλος του αγώνα δεν δίνει κάρτα (ούτε διακόπτει τον αγώνα) το σπρώξιμο του Μάτος πάνω στον Θεοχάρη, ο οποίος «τράκαρε» με δύναμη στο δοκάρι του Διούδη, αλλά και την κλωτσιά του Δεληγιάννη που άφησε τον Χατζηθεοδωρίδη δύο μήνες εκτός…


Την 8η αγωνιστική στο Οακα με την Αεκ, ο Κολοβέτσιος είναι τυχερός που φοράει ακόμα την φανέλα μετά το τράβηγμα του Ολιβέιρα. Αν γινόταν ανάποδα και ο Καμπετσής τραβούσε τη φανέλα του Τσιγκρίνσκι, μάλλον θα δινόταν το προφανές φάουλ.


Την 9η αγωνιστική με τον Άρη, το μαρκάρισμα εκτός περιοχής στο 39ο λεπτό, ΔΕΝ συνεχίζεται μέσα στην περιοχή. Όμως ο διαιτητής Βρέσκας ανακαλύπτει ... πέναλτυ όταν ο Γκάμα κάνει προβολή στο πόδι του Αλεξανδρόπουλου!!!


Στο φινάλε του Α ημιχρόνου, ο Βρεσκας ανακαλύπτει και νέο πέναλτυ (στο άλμα εις μήκος) σε μια  φάση καθαρή και χωρίς VAR. Ευτυχώς εδώ βλέπει σωστά μετά την συμβολή της τεχνολογίας. Αλλιώς.....


Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγώνας με τον οφη (κοράκι ο Παπαδόπουλος). Η πρώτη ισοφάριση (1-1) είναι οφσαιτ, αλλά ΔΕΝ είδαμε ποτέ γραμμή  VAR. ΔΕΝ υπήρχε λόγος άλλωστε!!!



υγ. Αν αναρωτιέστε τι πράξαμε επίσημα ως ΠΑΕ,  ο απολογισμός είναι 1-2 ανακοινώσεις, 2 δημοσιεύματα «εκνευρισμού» και κάτι διαρροές «κύκλων». Έτσι αφού την 1η αγωνσιτκή ΔΕΝ μιλήσαμε, μας χειρουργούσαν σε κάθε αγώνα μέχρι το φινάλε. Δικαίως.

Σχόλια