Ο Σλούκας δεν πρέπει να βγαίνει ούτε για κατούρημα...

«Αδέρφια»... πριν την Φιλαδέλφεια!!!

«ΑΔΕΡΦΙΑ», πολύ πριν την Φιλαδέλφεια!!!

Την σεζόν 1964-65 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Πανιώνιο εκτός έδρας το Σάββατο 27-2-1965 για την 20η αγωνιστική. Ο αγώνας για εμπορικούς λόγους θα γινόταν στο στάδιο Καραϊσκάκη, αντί της Νέας Σμύρνης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην «συμμαχία» των οπαδών του Οσφπ και της Αεκ καθώς όπως διαβάζουμε θα ενώνονταν απέναντι στον ... κοινό εχθρό της εποχής, δλδ τον Παναθηναϊκό!


«Οι Παναθηναϊκοί θα κατακλύσουν κατα χιλιάδες το Φάληρο, όπου θα εύρουν αντιπάλους Ολυμπιακούς και Αεκτζήδες» μας πληροφορεί η εφημερίδα στις 27-2-1965. Μάλιστα ο Πανιώνιος θα έχει την ενίσχυση χιλιάδων Πειραιωτών φιλάθλων που θα τον υποστηρίξουν με φανατισμό...


Δυστυχώς για αυτούς, η βροχή τους χάλασε τα σχέδια και από τους ... χιλιάδες κιτρινοκόκκινους που έλαμψαν διά της απουσίας τους, εμφανίστηκαν τελικά μόνο 7χιλ πράσινοι οπαδοί. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει οριστικά τον αγώνα στο 75ο λεπτό με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 0-2.

Ο αγώνας ορίστηκε εκ νέου την Τετάρτη 3/3/1965, μέρα η οποία ήταν ιδανική για ποδόσφαιρο αφού απουσίαζε η βροχή. Και πάλι «συνασπισμένοι» Ολυμπιακοί και Αεκτζηδες όπως διαβάζουμε, αλλά οι Παναθηναϊκοί ήταν χιλιάδες και φυσικά η πλειοψηφία των 40χιλ που γέμισαν το Στάδιο με φωνή και παλμό. Οι δε Ολυμπιακοί και ... λοιπές δυνάμεις ήταν η μειοψηφία!!!



Ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή, ο Παναθηναϊκός επικράτησε ξανά αυτή την φορά με 0-3. Στα πράσινα γκολ το Φάληρο γινόταν πράσινο από τις φωτοβολίδες, ενώ η ιαχή «Παναθηναϊκός-Παναθηναϊκός» δονούσε όλο το Στάδιο Καραισκάκη.



Η πρώτη απόπειρα κιτρινοκόκκινης «συμμαχίας» στην εξέδρα όπως διαβάσαμε, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Κάτι όμως που πραγματοπιήθηκε επιτυχώς την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1992-93 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας παρουσία 150 κόκκινων οπαδών με το γνωστό σύνθημα που έμεινε στην ιστορία!.


Σχόλια