Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Πως το 5-1, γίνεται 2-1 !!!

Πρωτάθλημα 1987-88, με την Λάρισα πρωταθλήτρια Ελλάδας. Της γνωστής «παράγκας Βαρδινογιάννη». Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό (2-1) την 1η αγωνιστική (6/9/87), ο διαιτητής (και οι επόπτες) ακυρώνουν τρία (3) γκολ του «φονιά»


Το πρώτο στο 19ο λεπτό (λίγο μετά το 1-0 που εγινε στο 17'), όπου σε σέντρα στην μεγάλη περιοχή, ο Δημόπουλος τρέχει προς την εστία (άρα η αρχική του θέση που δεν φαίνεται στο βίντεο, είναι σαφώς πιο πίσω από την εικονιζόμενη) και ο αμυντικός προς τον Δημόπουλο. «Βρίσκει ξεμαρκάριστο τον Δημόπουλο στην περιοχή που κανει το σουτ, ένα θαυμάσιο γκολ ...» μας πληροφορεί ο εκφωνητής. Ο σκόρερ πανηυρίζει γιατί ξέρει οτι δεν είναι οφσαιτ, αλλά το γκολ ακυρώνεται!!!


Στην συνέχεια έχουμε μία φάση αλά «κάλυπτα και γω τον Κατσουράνη» στην οποία ο Δημόπουλος καλύπτεται από ΟΛΗ την αντίπαλη άμυνα, κάτι που φαίνεται με γυμνό μάτι ειδικά μόλις ανοίγει το πλάνο!!! Και αυτο το γκολ ακυρώνεται ως ... οφσαιτ, (είχε γίνει ήδη το 2-0 στο 21ο λεπτό), ενώ ο Δημόπουλος δέχεται και κίτρινη κάρτα!!



Τέλος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαραβάκος επελαύνει μετά από πάσα του Ζάετς και βλέπει τον «φονιά» να κάνει κίνηση από αριστερά του. Την στιγμή της σέντρας, δεν υπάρχει στο πλάνο ο Δημόπουλος, αλλά όταν εμφανίζεται ... υποδεικνύεται ως οφσαιτ!!!






Κάπως έτσι το 5-1, μετατρέπεται στο αγχωτικό 2-1 αφού στο τέλος ο Λεβαδειακός έχασε ένα τετ α τετ και μία καλή ευκαιρία με τον σκόρερ Κάβουρα (πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού). Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως στο ίδιο πρωτάθλημα ακυρώθηκε γκολ του «Φονια» με την αεκ στη Νεα Φιλαδέλφεια.

Σχόλια