Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Κακές διαιτησίες ακόμα και με την Παναχαϊκή!!!

O Παναθηναϊκός την δεκαετία του 80, αντιμετώπισε την Παναχαϊκή 6 φορές. Εντός έδρας νίκησε και τις 6. Θα δούμε σε 2 από αυτές τις αναμετρήσεις πως η διαιτησία (της πράσινης παράγκας) του έκανε δύσκολη την ζωή.


Περίοδος 1984-85 και το τριφύλλι φιλοξενεί την πατρινή ομάδα. Με το σκορ στο 0-0, ο Σαραβάκος κερδίζει στο σπριντ έξω απο την περιοχή τον Βασιλόπουλο, αλλά μπαίνοντας στην περιοχή ο αμυντικός τον ανατρέπει.  Ο Σαραβάκος ΔΕΝ έχει λόγο να πέσει γιατί έχει κερδίσει τον αμυντικό στο σπριντ και βγαίνει σε τετ α τετ!


Το προφανές πέναλτυ (στις φώτο της φάσης, η ανατροπή με το χέρι και με τα πόδια στο τελείωμα της φάσης, είναι εμφανής) θα αρνηθεί ο διαιτητής Καλπακίδης. Ευτυχώς η εξέλιξη του αγώνα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του νικητή.



Την σεζόν 1987-88, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0. Με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, ο διαιτητής Μιντιούρης αφήνει τους πατρινούς να παίζουν «καράτε», αλλά κρατάει το καλύτερο για το 49ο λεπτό. Σε μία εύκολη φάση ακυρώνει κανονικό γκολ του Χ. Δημόπουλου ασπαζόμενος την γνώμη του επόπτη.



Η φάση είναι εύκολη. Ο Σαραβάκος κινείται στην δεξιά πτέρυγα και βγάζει συρτή σέντρα στον επελαύνοντα Δημόπουλο, ο οποίος ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ (όπως δείχνουν οι φώτο) απο 3 παίχτες. Ο Δημόπουλος πλασάρει εύστοχα, εύστοχα, όμως ο επόπτης και ο διαιτητής ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ το γκολ θεωρόντας οτι ο Βλάχος (που βρίσκεται 6-7 μέτρα μακρυά ΧΩΡΙΣ να επιρεάζει την φάση, αφού ΟΛΟΙ δλδ τερματοφύλακας και αμυντικοι ασχολούνται με τον Δημόπουλο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο παραλήπτης της σέντρας) επιρεάζει την φάση!!!


Ο Βλάχος δεν ενοχλεί το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, ούτε των 2 αμυντικών που συμμετέχουν στην φάση. Οι φωτογραφίες είναι ξεκάθαρες. Αν υπήρχε συμμετοχή του Βλάχου, είτε κίνηση προς την μπάλα, η πλεονέκτημα του παίχτη αυτού μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα, τοτε ΝΑΙ , σωστά θα ακυρωνόταν. Όμως ο Βλάχος απλά παρακολουθεί τον Δημόπουλο να σκοράρει, όπως αποδεικνύεται στο κάτωθι καρέ.




Σχόλια