Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Επίλογος...η μήπως Πρόλογος?

5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Πλέον φτάνουμε στο τέλος της ιστορίας και θα δούμε σε πόση εκτίμηση μας είχε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας (Καμίνης) και πόσο μας βοήθησε και αυτός στα θέματα που είχαμε θέσει επί τάπητος. Στις 20-4-12 ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Καμίνης στέλνει επιστολή στο σύλλογο και θέτει θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου. Λίγες μέρες αργότερα και μετά από επίμονες προσπάθειες του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέα Μακρόπουλου να έρθει σε επαφή μαζί του, ανασκευάζει, λέγοντας πως κανείς δεν διανοείται να πειράξει τη Λεωφόρο.

(25-4-12)




Δύο μέρες μετά βρίσκεται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου του Γιάννη Αλαφούζου, έτοιμος να σώσει τον Παναθηναϊκό, την ομάδα της πόλης των Αθηνών που μόλις λίγο καιρό πρίν είχε απειλήσει. Ο Γιάννης Αλαφούζος απ'την πλευρά του εκδήλωσε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Δημάρχου στο Σωματείο. Ίσως αυτο οφείλεται στην πληρη αγνοιά του για το θέμα του γηπέδου, όπως ο ίδιος τονίζει.

Ο κ.Βωβος απ την άλλη δηλώνει πως δεν χωλοσκάει και πολύ με την καθυστέρηση των έργων στον Ελαιώνα,αφού μέχρι τώρα μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις ύψους 140 εκ.ευρω απο τον Δήμο και την ΠΑΕ ΠΑΟ.




Κάπως έτσι φτάνουμε στο περίφημο Διάταγμα του 2013, το οποίο για να μην σας κουράζω παραθέτω την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είναι ξεκάθαρο τι δικαιούμαστε να χτίσουμε, υπάρχουν οι χάρτες των περιοχών και τι θα συμβεί στη Λεωφόρο Τώρα ποιός θα «πειράξει» προεδρικά Διατάγματα δεν το γνωρίζω.




Το σημαντικότερο κομμάτι όλων παραμένει αυτό εδώ.

3. Χρονική αλληλουχία ενεργειών και υποχρεώσεις των μερών:

α. Με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων και δαπάνες του ιδιοκτήτη της έκτασης του Τομέα Β΄ της Περιοχης Ανάπλασης ΙΙ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ), εκδίδεται η άδεια κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιοχής Ανάπλασης Ι (ΛΕΩΦΟΡΟΣ).

β. Με μέριμνα και δαπάνες του ιδιοκτήτη της έκτασης του Τομέα Β΄ της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ -  Ελαιώνας), εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες των κτιρίων που περιλαμβάνονται στον τομέα αυτόν, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Τομέα Α΄ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ -  Ελαιώνας) της ιδίας ως άνω περιοχής, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, και εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής των δύο ανωτέρω κτιριακών συγκροτημάτων.






Το επίμαχο κομμάτι παραμένει το εξής, στον 3983/11 (απαραίτητη προυπόθεση είτε για άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, είτε για άδεια οικοδομής εμπορικού κέντρου ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ!!!!). Το έγκλημα που λέγαμε.


Κάτι που ...ευτυχώς...τροποποιείται (πράσινο πλαίσιο) με τον 4117/13 (η κατεδάφιση ΔΕΝ συντελείται ΠΡΙΝ τη ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σε κάθε περίπτωση ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ όχι πέραν των 5 ετών απο την δημοσίευση του παρόντος)


Το οποίο χρονικό διάστημα (5 έτη), έγιναν δέκα (10) με τον 4315/14. Τουλάχιστον θα έχει τελειώσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο πριν ξεκινήσει η κατεδάφιση της Λεωφόρου.

Kάπου στο 2018 και αφού πλέον χρηματοδότης θα βρεθεί από τον Δήμο, θυμάται το πρότζεκτ ξανά ο ...Βωβός. Αξιώνοντας με προσφυγή 485εκ ευρώ από τον Δήμο, μία προσφυγή η οποία απορρίφθηκε για ... τυπικούς λόγους αλλά με υπαιτιότητα της τράπεζας (δεν προσκόμισε καταστατικό) και όχι λόγω ... Βωβού. Ο οποίος προτίθεται να κινηθεί και για νέα προσφυγή!!! Μόλις βρεθεί ο χρηματοδότης, άραγε?

29/6/2018

Με αυτά και μ αυτά έχουμε φτάσει στο 2019. Αφου περάσαμε άλλη μία φορά από Γουδή και Οακα, φαίνεται να καταλήγουμε στον Ελαιώνα, ξανά.


Τα νέα δεδομένα όμως είναι απόρροια όλων των προηγουμένων που διαβάσαμε.


Δλδ δεν υπάρχει πουθενά το γήπεδο μπάσκετ το οποίο θα πρέπει να προστεθεί στο υπάρχον Διάταγμα, είτε σε όμορο οικόπεδο αλλά σε κάθε περίπτωση να ελοχέυει είτε η γραφειοκρατία, είτε ο κίνδυνος προσφυγής στο ΣτΕ με άγνωστες...συνέπειες.


Φυσικά το θέμα παραμένει ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, καθώς προφορικές συμφωνίες και «αν» και «θα» δεν αποτελούν επ ουδενί εγγύηση για κάτι σίγουρο στην Ελλάδα.



Η επιλογή του Ελαιώνα έγινε καθαρά για την μπίζνα και να ικανοποιηθούν ΟΛΕΣ οι εμπλεκόμενες (απο το πουθενά) πλευρές σε ένα θέμα που αφορούσε Παναθηναίκό και Δήμο Αθηναίων. Η αρχική σύμβαση (2006) ήταν ξεκάθαρη και όφειλε να έχει υλοποιηθεί ως το 2008. Το οτι έχουμε 2019 και ακόμα συζητάμε για το που θα χτίσουμε γήπεδο (Γουδή-οακα-Βοτανικός) σημαίνει οτι κάτι δεν έχει σχεδιαστεί ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του Συλλόγου.

Έχοντας μείνει πίσω από οσφπ και αεκ και πιθανόν παοκ στα θέματα του γηπέδου με οτι συνεπάγεται αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε την οποιαδήποτε λύση, με οποιαδήποτε χρονική καθυστέρηση. Παρόλα αυτά η θέση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είναι στο κέντρο των Αθηνών (και όχι δίπλα από του Ρέντη). Ελπίζουμε οι προσπάθειες να έχουν αίσιο τέλος ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ.

Μέγιστη προσοχή να μην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ η Λεωφόρος, χωρίς πρώτα να ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ!!!

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο. Ξέρει αυτός.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου