Κάτι αδιάφορα βράδια ...

1 χρόνος χωρίς έστω ένα ... μπάτ (νόμισμα Ταϋλάνδης)

Δεν φτάνει που η φυλλάδα μοίραζε αβέρτα σανό από τον Απρίλη και δεν πέτυχαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, τώρα έχουν το θράσος να πουλάνε και ειρωνεία. Αυτοί που έγραφαν ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ στις 15/5, μετά το εκαναν στις 30/6, μετά στις 6/7, τα 47 τα εκαναν 20, μετά 10, μετά 2,5 ανακάλυψαν ΔΙΧΟΝΟΙΑ και αφού έφτασε ο Οκτώβρης και ακόμα δεν έχει μπει ουτε μπατ, πουλάνε και ειρωνεία.


Μετά προέκυψε και δεύτερη φυλλάδα, η οποία ξεκίνησε απο εκεί που τελείωσε η προηγούμενη. Στις 26/9 ήταν ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ, στις 5/10 θα μπαινανε τα πρώτα μέχρι τα 2,5 που θα μπούνε στις 15/10. Προέκυψε φυσικά και μια «μεταβίβαση» μετοχών από μια offshore (συμφερόντων τωρινου προέδρου, αλλά χωρίς κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνύει), στην οποία ο τωρινός μεγαλομέτοχος ΔΕΝ είναι πρόεδρος (δλδ κανονικα εγινε συνεδριαση, προταθηκε η μεταβίβαση και ολα τα μελη το ενεκριναν!!!!) αλλά ακόμα λεφτά δεν έχουν φτάσει.




Ας θυμηθούμε την ιστορία από την αρχή. Στις 21/9/2017 ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΠΑΕ η αποχώρηση του μεγαλομετόχου. Αφού παρέλασαν Κινέζοι, Γερμανοί, ο Θεοδωροπουλος της Τσιπίτα ακόμα και ο ΔΓ, επελέγη ο Ταϋλανδός Πάιροτζ Πιεγκμπονσαντ. Ένα χρόνο μετά (21/9/2018) έγινε ΑΜΚ για να μπεί ο Ταϋλανδός μεγιστάνας όπως τον αποκαλούν τα μμε στις πρώτες αναφορές.

Η πρώτη αναφορά για την νέα εποχή του Παναθηναϊκού προκύπτει από φιλοκυβερνητικό μέσο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) το οποίο μας ενημερώνει για ύπαρξη προσφοράς ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ!!! ύψους 47εκ ευρώ.


Τα 47 αυτά εκ. ευρώ αποτελούνται από 20εκ ΑΜΕΣΑ στην ομάδα, 13εκ στον αλαφούζο για την παραχώρηση των μετοχών, άλλα 7,5 εκ. για την εξαγορά του προπονητικού (40 μέχρι τώρα δλδ) και άλλα 7 για το δάνειο που δέσμευε τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Άρα στις 28 μαρτίου κάποιοι ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΗ της κατάστασης, γιαυτό και γνωρίζουν τι ακριβώς ποσά χρειάζονται. Το τι επακολούθησε χρονολογικά, ελάχιστοι το θυμούνται.

Τα πρωτοσέλιδα έπαιρναν «φωτιά». Τα κλασικότερα ήταν τα «τυπικά». ΕΔΩΣΑΝ τα χέρια και μένουν «λεπτομέρειες». Οι οποίες από τις 5/5/2018 μέχρι τις 31/8/2018 και 21/9/2018 ΔΕΝ έχουν τακτοποιηθεί.


Λογικό να ισχυρισεί κάποιος οτι χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για μία συμφωνία. Βεβαίως. Αλλά αυτό μόνο όταν κανείς δεν γνωρίζει τπτ. Όταν κάνεις πρόταση στις 28 Μαρτίου, δεν κάνεις έτσι στο περιπου, έχεις έρθει, έχεις δει την κατάσταση και ξέρεις. Επίσης γνωρίζεις ΟΛΑ τα νομικά κωλύματα και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν ειδικά οταν έχεις εμπλακεί και άλλη φορά με ευρωπαικούς συλλόγους.

Οι ίδιοι βέβαια έβγαζαν ανακοινώσεις (5/5/) και έλεγαν οτι 30/6 είναι η τελειωτική ημερομηνία μεταβίβασης. Η οποία έγινε 6/7, αργότερα 18/8 πριν την έναρξη του πρωυταθλήματος, μετά 21/9 με τη νέα ΑΜΚ (την οποία ΔΕΝ ανέφεραν πουθενά στις 5 Μαίου) και τελικά το περιθώριο είναι μέχρι 21/1/2019!


Κάθε 15ήμερο (25/5) πάντα υπήρχε κάποιο δημοσίευμα να κρατάει ζεστό το θέμα. Είτε για τον παικταρά που θα ερθει, είτε για τον Γκραντ, είτε για τον ίδιο τον μεγιστάνα. Τότε κανείς δεν υποψιαζόταν οτι 4 μήνες μετά όλα θα είναι ακριβώς ίδια με τοτε. Ούτε καν αυτοί που τα έγραφαν αυτά!!!


Με την παραμικρη αφορμη (10/6) το καθε όνομα που «επαιζε» άφηνε υποσχέσεις. Ταυλανδος μεγιστάνας, Ισραηλινό μεγιστάνας, που αληθευουν και τα 2, αλλα μέχρι 21/9 δεν έχει μπει φράγκο. Και το να εχεις φιλο μεγιστανα, δεν σημαινει οτι θα σου δωσει εκ ευρω να εχεις να παιζεις, οπως φαινεται. Γιαυτο και πουλαει (οπως θα δουμε πιο κατω) τις μετοχές του από την Μουσκρόν.


Και ο άραβας του τσακα ειχε παμπλουτο θειο, αν θυμάστε καλά. Αυτό δεν λέει κάτι.


Στις 25 ιουνίου μαθαίναμε οτι για όλα πρέπει να έχει λόγο η νέα διοίκηση και να ρωτάνε τον Παιροτζ. Καμια αντιρρηση φυσικά, αλλά κοντεύει Οκτώβριος. Και ακόμα έχουμε διοίκηση αλαφούζου.


Οι ημερομηνίες που «σέρβιραν» ήταν η 6 ιουλίου για την είσοδο - εκτόξευση, αντε το αργότερο στις 18 αυγούστου πριν την έναρξη του πρωταθληματος. Τα 20εκ ήταν δεδομένα τότε, ενώ στην πραγματικότητα σμρ 21/9 δεν έχει μπει οχι ευρώ, αλλά ούτε μπατ (νόμισμα Ταϋλάνδης).


Και ΑΝ μπει θα είναι 10εκ (ενώ με 20εκ θα έπαιρνε το 60%). Φυσικά τώρα έχουμε 21/9 και ακόμα δεν έχει συμβεί τπτ, αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν θα συμβεί. Εξάλλου τπτ δεν εξαρτάται απο τους 2 διαπραγματευτές. Άλλος τους έφερε σε επαφή.


Ο Ταυλανδος ειναι μπροκερ, διαχειρίζεται χρήματα άλλων και οταν ενεπλάκη το όνομα του Ρεστη (σαν τον άνθρωπο που θα ρίξει τα κεφάλαια στην ομάδα), τα γνωστα παπαγαλάκια εσπευσαν να ρίξουν τις «ευθυνες» στον Μοντάλι που το ανεφερε και οτι «δεν ξερει αυτος, τι σχέση έχει».  Εν ολίγοις, ο Μονταλι μας δείχνει ποιόν εκπροσωπεί ο Παιροτζ.


Και παρολη την υποστήριξη της αντίθετης άποψης, οτι δεν θα γινουμε ομάδα με γαυρο προεδρο κλπ κλπ, μαντεψτε με ποιον συναντήθηκε ο Παιροτζ ερχομενος στις 31/8.!!!! Ετσι και αλλιως εχει «βιασθει» η πρασινη ιστορία εδω και δεκαετίες, αλλά μιλάμε για ενα πρόοσωπο που ακόμα και τώρα εχει ... νομικα προβλήματα στη χώρα μας!!!


Σαν επιχειρηματίας στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Ταυλανδός, έχει να επιδείξει την συμφωνία με το Αγγλικό Λιγκ καπ (Carabao) κατι που φυσικα απέφερε εκατέρωθεν κέρδη.


Ενεπλάκη στην πώληση της Σίτυ στους Άραβες (2008), λογικό ντιλ αφού μιλάμε για τεράστιο σύλλογο. Βέβαια τον 1 χρόνο (2007-08) η Σίτυ ΔΕΝ κατέκτησε κάτι (τερμάτισε 9η!!!) όπως εκανε όλα εκείνα τα χρόνια), απλά πωλήθηκε υψηλότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι στην Αγγλία μόνο τα έσοδα απο τα τηλεοπτικά έιναι ικανά να προσελκύσουν τεράστια ονόματα. Η Μπερνλι παίρνει 118εκ λίρες, ενώ η Σίτυ το 2018 μόνο...147 εκ λίρες (165εκ ευρω).


Όμως με ό,τι άλλο έχει ασχοληθεί ποδοσφαιρικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Βοήθησε στην πώληση της Πόρτσμουθ (2009) η οποία πωλήθηκε στα 90εκ ευρω, αλλά η Πόρτσμουθ παρότι είχε τον Γκραντ τεχνικό διευθυντή και αργότερα προπονητή, ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ στην Τσαμπιονσιπ (τερμάτισε 20η). Η ομάδα από τότε έπεσε κατηγορίες και έφτασε μέχρι την League 2!!!


Επόμενο βήμα η Ρέντινγκ (2014) η οποία την σεζόν 2014-15 τερμάτισε στην χειρότερη θέση μέχρι τότε στην Championship (19η) μέχρι την περσυνή σεζόν που τερμάτισε 20η!!! Ούτε λόγος για άνοδο στην Πρέμιερ.


Επόμενη ομάδα η Μουσκρόν (2017) η οποία είναι μία μικρή ομάδα του Βελγίου και παρότι την ανέλαβε ο Ταυλανδός, δεν άλλαξε κάτι. Ούτε νέο γήπεδο, ούτε παίχταράδες ήρθαν ποτέ. Ούτε ο Ζάχαβι βοήθησε ιδιαίτερα όπως φαίνεται. Ξόδεψε 40εκ ευρω (όσο το ποσό που θα επενδύσει και στον Παναθηναϊκό) για να πάρει το 90% των μετοχών μιας μικρής ομάδας του Βελγίου και να «βοηθήσει» τον φίλο του, τον Ζάχαβι. Παραδόξως το πρότζεκτ δεν πέτυχε και πουλάει το μέρίδιο, ώστε να βρεί τα λεφτά για να τα βαλει στον Παναθηναϊκό. Θεωρούσε εφικτή την 6αδα και τα πλει-οφ. Όμως το 17-18 γλύτωσε στο τσακ τον υποβιβασμό, ενώ το 20-21 υποβιβάστηκε (ως τελευταία) στην First Division B του Βελγίου.  

Παράξενο για έναν εκπρόσωπο τεράστιων οικονμικά funds, να ψάχνει να βρει 10εκ και να πουλάει δικά του κεφάλαια.




Το ίδιο ισχύει με την εταιρεία Bec-Tero που ακούστηκε ως συνεργάτης. H εταιρεία είναι κολοσσός, η ομάδα όμως (Police Bec-Tero, πρωην Bec Tero Sasana) ... πάει για φούντο στην Ταυλάνδη!!!  Ο «πετυχημένος» σύλλογος τα τελευταία χρόνια τερμάτισε 3ος (2014) ενώ το 2015, 2016, 2017 γλύτωσε τον υποβισβασμό αφού τερμάτισε 16ος, 9ος, 14ος και φέτος (2018) είναι ήδη .... 15η! (και υποβιβάζεται).



Οι δε συνεργατες καποτε μεγαλα ονοματα, αλλα πλεον εχουν παρει την κατηφορα.


Ο Γκραντ για τεχνικός διευθυντής ο οποίος διαχειρίζεται την τελευταία North East United στην Ινδια!!!


Ο Ερικσον για προπονητής, που τελευταία απολύθηκε απο την Β εθνική της...Κίνας!!!

 

Όλοι αυτοι, θα εκαναν και καλά «δώρο» τον επιθετικό στην ομάδα. Μια μεταγραφή είχαμε δικαίωμα να κάνουμε, ένας μεγιστάνας, ο Γκραντ και ο Ζαχαβι που ειναι της παρέας και της «πιάτσας», έφεραν τον ... Μακέντα! Ο οποίος είπαμε οτι μπορεί να βγει Μπεργκ, μπορεί και Φορναρόλι!

Στις 19/8 ολα εξαρτωνται απο το ποσα χρηματα θα δωσει ο Παιροτζ για τον επιθετικό-κράχτη, που είναι τελικά ο Μακέντα που έγραφαν γιαυτον οι Ιταλοι απο 21/8 αλλά τελικά τον πήραμε στο παράθυρο του Σεπτεμβρίου ως ελεύθερο και φυσικά φτηνότερο αφού δεν είχε βρει ομάδα μέχρι 31/8.



Κάποιοι έγραφαν μέχρι και 800.000 και άλλους πιθανούς στόχους, όμως η τελικη επιλογή ήταν ο Μακέντα. Ο οποίος μακάρι να βγει και Βαζέχα, αλλά δεν είναι η σωστή επιχειρηματολογία αυτή.


Το τελευταίο «συμβάν» που μοιάζει και το πιο παράλογο όλων, είναι το εξής. Εδω και καιρό έχει προκυρηχθεί ΑΜΚ 10εκ ευρω (που τα 47 εγιναν 20 και τωρα 10) για να μπουν στην ΠΑΕ από την πλευρά του Ταυλαδού. Η σύσκεψη για την εναρξη της ΑΜΚ, θα γινόταν στις 21/9. Στην αρχή εκπρόσωπος του Παιροτζ θα ήταν ο δικηγόρος του Ρέστη.


Όμως τελικά ήρθε ο ίδιος ο Ταυλανδός (21/9) στην Αθήνα, όπως γραφουν τα μμε.


Άρα το πιο λογικό θα ήταν ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ στην συνέλευση για την ΑΜΚ που γίνεται για αυτόν, εφόσον είναι ΕΔΩ!!!. Ένας που θέλει να επενδύσει 47εκ είναι δυνατόν ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από την συνεδρίαση της προκύρηξης ΑΜΚ που Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ? 

Ηταν η καλύτερη ευκαιρια σμρ να αποδείξει τα λεγόμενα του, να εξηγησει ποιόν εκπροσωπεί και να αποκαλύψει αν οι μετοχές της Μουσκρόν τον εμποδίζουν να βάλει άμεσα τα 10, από τα 47εκ. Το μόνο που συνέβη στη συνέλευση ήταν η διάρκεια της ΑΜΚ που από 3 μήνες...έγινε 4. Δλδ μέρι 21/1/2019 όποιος θέλει βάζει 10εκ ευρώ, η μπατ.


Ενδιάμεσα υπήρξε και η σκέψη να μετακομίσει η διοίκηση της ΠΑΕ σε νέα γραφεία 500τμ, καθώς ο Παιροτζ δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα υπάρχοντα. Προς στιγμήν δεν έχει αλλάξει κάτι αν και μιλάμε για μηδαμινό κόστος (σε σχέση με τα 47εκ επένδυσης)


Το πόσο πρόβατα και μάζα μας θεωρούν οι δημοσιογράφοι, απεικονίζεται ξεκάθαρα στα 2 άρθρα με 1 μήνα διαφορά που ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, αφου ξέρουν οτι η μάζα αποτελείται από άτομα χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση-σκέψη.


                               

Έτσι φτάνουμε αισίως στις 9 Οκτωβρίου, όπου μαθαίνουμε οτι ο Ταυλανδός θα αποκτήσει το 50% του ποσοστού του Αλαφούζου (οχι της ΠΑΕ). Με την διαφορά οτι για ευνοήτους λόγους ο Αλαφούζος ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε μεγάλο ποσοστό στην ομάδα. Και προφανώς όταν καποιος παίρνει το 50%, η ανακοίνωση περιγράφει ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ το νέο ποσοστό του παλαιού μετόχου και το ποσοστό του νεου επενδυτή. Τι κεφάλαια έβαλε και συνολικά την κατάσταση. και βγαίνουν ανακοινώσεις και από τις 2 πλευρές, εκτός αν η άλλη πλευρά...δεν το ξέρει!!!.

Το δε περίεργο είναι ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΜΚ και ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ μετοχές από την offshore εταιρεία για να τις παραδώσει. Δλδ ένας μεγιστάνας ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ για το 50% ενός πσοσοτού ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ δεν το γνωρίζει, γιατι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΜΚ!!!


Αφού πέρασε και ο Οκτώβριος, μας έπιασε ο Νοεμβριος. Τώρα άρχισαν τα «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ». Μα απο 14/9 ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ όλα, πως αγνοείται? Η μεταβίβαση των μετοχών άραγε πως να πηγαίνει?


Υγ. Υπογραφές και ΜΟΥ και ΣΟΥ και ΤΟΥ και δίνουμε τα χέρια είναι χιλιοπαιγμένα. Απλά περιμένουμε την κατάληξη.



Σχόλια