Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Στο κενό και αυτή η προπαγάνδα

Την ημέρα της γιορτής του Αγ. Δημητρίου αντι να διαβάσουμε ενα θέμα για τον Σαραβάκο η τον ΔΔ, το συγκεκριμένο σαιτ επέλεξε το «Τσσκα για Παναθηναϊκό "Άγνωστοι έριξαν καθαρτικό στο φαγητό"». Το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι οτι κάτι έγινε στον αγώνα εκείνο του 1972 (26/10). Η απάντηση είναι...ΟΧΙ. Σαν το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.


 Το «θέμα» του άρθρου, αφορά τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ερ. Αστέρας που έγινε το 1971!!! Για ποιό λόγο το ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο επιλέγει από ένα θέμα του spor-retro, ΜΟΝΟ αυτό το κομμάτι και όχι κάποιο άλλο μέρος του κειμένου που να ασχολείται με τον αγώνα που είναι το κυρίως θέμα του άρθρου, είναι άγνωστο.

 Το αρχικό άρθρο (απο το spor-retro) έχει σωστό τίτλο και είναι ιστορικά τεκημριωμένο. Η αντιγραφή του με επιλεκτικό τίτλο (και φυσικά μέρος του κειμένου), έγινε για λόγους προπαγάνδας. Αν είχε τον αρχικό τίτλο του άρθρου από το spor-retro (Δικαστική μάχη - Γκάφα διαιτητή), ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ασχολείτο.

Η συγκεκριμένη προπαγάνδα επειδή συνήθως βασίζεται σε παραπληροφόρηση (του sport-fm, οχι του σπορ-ρετρο), είναι εύκολο να καταρριφθεί μέσα σε 6 απλά λογικά βήματα.

1) Ας αφήσουμε όμως τα ΑΝΩΝΥΜΑ και ας διαβάσουμε τι λέει ΕΠΩΝΥΜΑ ο ίδιος ο γιατρός Μπράνκο Μέσοβιτς της αποστολής του 1971 και μάλιστα στην «Ραδιοτηλεόραση».

«Αποκλείεται να έβαλαν υπνωτικό στο φαγητό μας, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, παραγγείλαμε σούπα, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» Ωπ!!! Γιαυτό λέμε «Συντονείστε την προπαγάνδα», μιλήστε μεταξύ σας να λέτε τα ίδια τουλάχιστον.

(Αθλητική Ηχώ 9/1986)

2) Αν φυσικά «δεχτούμε» οτι ισχύει το ρεπορτάζ μίας βουλγάρικης εφημερίδας (χωρίς αναφορά σε συντάκτη και πηγή που το αποκάλυψε) ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ η προπαγάνδα του Νοβκοβιτς οτι καποιοι έριξαν «υπνωτικό» στο ημίχρονο, στα αναψυκτικά.

Δεν αναφέρει τπτ για καθαρτικό στα φαγητά (μάλλον θα το ξέχασε απο το υπνωτικό στα αναψυκτικά, η έχει αντοχή στα καθαρτικά!!!) κάτι το οποίο λόγω παρενέργειας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να του διέφευγε!!! Εξάλλου «αν» συνέβη, ήταν μόλις μία ημέρα πριν!

Ο Νοβκοβιτς ισχυρίζεται οτι κάποιοι τους έριξαν «κάτι» στα αναψυκτικά στο ημίχρονο (φυσικά οι ευκαιρίες του Αστέρα έγιναν στο Β ημίχρονο!!!) και άρχισαν να γελάνε και αυτός να μην θυμάται τπτ (ούτε καν τον αγώνα).


Αν λοιπόν είχαν «πιεί» ΚΑΙ καθαρτικό πριν τον αγώνα και κάτι που τους έκανε να γελάνε και να μην θυμούνται τπτ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να αγωνιστούν καν. Καλό θα είναι λοιπόν να «συντονίζετε» την προπαγάνδα, γιατί λέγοντας ασυναρτησίες, απλά γελάνε όλοι μαζί σας.

3) Εφόσον ο Ερ. Αστέρας ήταν ΒΕΒΑΙΟΣ οτι συνέβησαν τέτοια «πράγματα», (δλδ  «καθαρτικά» και «υπνωτικά») τότε θα έπρεπε να το καταγγείλει στην Uefa. Και ήταν πανεύκολο, γιατί ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΣ ΑΝΤΡΕΓΕΒΙΤΣ. Μα, πως δεν σκέφτηκαν κάτι τέτοιο!!! Ενώ η ίδια η Uefa ήθελε να αποκλείσει από τη ρεβάνς τους Δομάζο και Ελευθεράκη (χωρίς λόγο) και τα κατάφερε με τον έναν!!!



Στην θέση του Ελευθεράκη αγωνίστηκε ο Καλλιγέρης.


4) Επιτέλους αποφασίστε για αυτόν τον αγώνα. Τον «αγοράσαμε», η προσπαθήσαμε να τους «εξοντώσουμε»?  Αν ισχύει το ένα, ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ισχύει το άλλο. Ο Νόβκοβιτς ισχυρίζεται οτι ο αγώνας ήταν «fixed», αλλά οι συμπάιχτες του και ο πρόεδρος...τον διαψέυδουν!!! Συνεννοηθείτε, λέμε...



«Θα βγάζαμε περισσότερα αν περνάγαμε» δήλωσε ο τότε πρόεδρος του Ερ. Αστέρα Νίκολας Μπούγκαρσιτς και θα δείτε αμέσως μετά οτι...είναι αλήθεια. Τα διπλάσια θα έβγαζαν.


5) Για ποιό λόγο μια ομάδα ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ το ποσό των 3εκ δρχ που γραφόταν τότε για να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ και να μην ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ, ώστε να πάρει 6 εκ δρχ? Υπάρχει μία λογική εξήγηση? Μάλλον όχι!


6) Τέλος, επειδή μιλάμε για την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στους ποδοσφαιριστές αν ΥΠΗΡΞΕ χρημαστισμός για να αποκλειστούν από μία χουντική κυβέρνηση, η αν αποδεικνυόταν οτι ΔΕΝ έκαναν ενέργειες για τα «καθαρτικά» και τα «υπνωτικα»?


Φαντάζεστε, αλλά ΔΕΝ συνέβη κάτι. όλοι είχαν μία χαρά καριέρα, μάλιστα έφυγαν και σε ομάδες του εξωτερικού, αντι να «υποστούν» καποιες...συνέπειες που «ΔΕΧΤΗΚΑΝ» να ντροπιάσουν την τιμή της πατρίδας τους.

Ο Μπογκίσεβιτς αγωνίστηκε μέχρι το 1978 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στον Κόσμο Νέας Υόρκης (1978-84).

Ο Αντονίγεβιτς αγωνίστηκε μέχρι το 1975 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στον Ηρακλή (1975-77).

Ο Τζάϊτς αγωνίστηκε μέχρι το 1975 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην γαλλική Μπαστιά (1975-77) και επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι το 1978.

Ο Καράσι αγωνίστηκε μέχρι το 1974 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Λιλ, στην Άντβερπ, στην ΟΦΚ Βελιγραδίου και στην Χάϊντουκ.

Ο Γιάνκοβιτς αγωνίστηκε μέχρι το 1975 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Λανς (1975-77) στην Όσιγιεκ (1977-78) και στην Μάριμπορ (1978-79).

Ο  Όστοϊτς αγωνίστηκε μέχρι το 1971 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Φενέρμπαχτσέ (1971-73).

Ο Φιλίποβιτς αγωνίστηκε μέχρι το 1980 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Μπρύζ (1980-81), την Μπενφίκα (1981-84) και την Μποαβίστα (1984-85).

Ο Ντουϊκοβιτς αγωνίστηκε μέχρι το 1974 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Ρεάλ Οβιέδο (1974-77) και την Όσιγιεκ (1977-80).

Ο Ντόριτς αγωνίστηκε μέχρι το 1973 στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Ρεάλ Οβιέδο (1973-75).

O Nόβκοβιτς (που ντρεπόταν) μέχρι το 78 στον Αστέρα και μετά στην Eintracht Trier (78-81).

Ο Πάβλοβιτς μέχρι το 74 στον Αστέρα και μετά στην βέλγικη  KFC Diest (74-77)

Ο Ατσίμοβιτς μέχρι το 76 στον Αστέρα και μετά στην γερμναική Saarbrucken (76-78).

Συμπέρασμα: Την επόμενη φορά που θα βγει ανυπόγραφο άρθρο, και θα είναι ΕΚΤΟΣ θέματος με μόνο σκοπό να πλήξει τον Παναθηναϊκό, καλό θα είναι να ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΕ την προπαγάνδα. Αλλιώς είναι αποτυχημένη και γυρίζει εναντίον σας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου