Ο Σλούκας δεν πρέπει να βγαίνει ούτε για κατούρημα...

Πως οι «ακρίδες» (με βοήθεια) απέκλεισαν το Τριφύλλι

Ένα από τα γνωστά «επιχείρηματα» σπίλωσης της πορείας του 71 στον τελικό του Γουέμπλευ είναι οτι πριν το 71 και μετά μέχρι να γίνει επαγγελματικό, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τπτ στην Ευρώπη και γνώριζε ήττες. Κατ' αρχήν μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας εκείνα τα χρόνια, σε χωμάτινα κυρίως γήπεδα και την Λεωφόρο και το Καραισκάκη να φιλοξενούν ως έδρες πολλούς «γηπεδούχους».

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του 1974 όπου η Γκρασχόπερς αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς μόλις είχε τελειώσει η επταετία και δεν μας έστειλε απευθείας στον τελικό με την Γκλάντμπαχ.

Στις 18-9-74 το τρiφύλλι αντιμετώπισε τις «ακρίδες» στην Ελβετία χάνοντας με 2-0. Η εφημερίδα γράφει για καλή εμφάνιση μεν, αλλά με την διαιτησία να βάζει  το χεράκι της. Ανέκοπτε όποτε μπορούσε κάθε καλή επίθεση του Παναθηναϊκού.





Η ρεβάνς στις 3/10/74 θα δυσκολέψει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν και νίκησε με 2-1, αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού. Μονότερμα σχεδόν επί 90 λεπτά ενώ το γκολ που δέχεται το τριφύλλι, γίνεται στην πρώτη επίθεση της Γκρασχόπερς και αλλάζει όλο τον αγώνα. 


Εδω βέβαια έχουμε ωμή παρέμβαση. Φάουλ υπέρ του Παναθηναικού δεν δίνονται με αποτέλεσμα οι παίχτες να είναι εκτός ρυθμού (κόκκινη ο Ελευθεράκης στο 75), πέναλτυ να μην δίνονται (Δομάζος ανατροπή στο 42 - Ολχάουζερ χέρι στο 47 - Μπένασιτς χέρι στο 55 - Νιγκλς έπιασε με το χέρι μέσα στην περιοχή την μπάλα στο 90),  δοκάρια (48 και 92)!!!



Επόμενο να αποκλειστεί το τριφύλλι που όπως φαίνεται αδικείται από την εξέλιξη και των 2 αγώνων.



Ο Παναθηναϊκός θα χάσει πολλές ευκαιρίες ακόμα και από την μικρή περιοχή, αλλά μόλις στο τέλος θα καταφέρει να πάρει τη νίκη. Η «μούντζα» του Αντωνιάδη, ενδεικτική της εικόνας του αγώνα...


Και επειδη θα μας τα κανετε τσουρεκια οτι τα γραφει η ηχω και η ηχω ηταν εφημεριδα του Παναθηναικου κλπ κλπ, κατι που ισχυε την δεκαετια του 90 φυσικα και μονο, τα πρωτοσελιδα αυτα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ημερας των αγωνων θα σας κανουν να αναθεωρησετε (αν εχετε) την σκεψη σας.

Ειναι ακριβώς οτι θα εγραφε ο πρω-κ-ταθλητής αν κέρδιζει έναν ευρωπαικό αγώνα ο Παναθηναικός και την ίδια μέρα έχανε ο γαύρος στη ευρώπη. Ακριβώς το ίδιο. Πρασινη-οπαδικη εφημερίδα η οποια απλα γραφει για μια προκριση (ουτε καν τιτλο) αιωνιου αντιπαλου.



Σχόλια