Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Πως το «50-50» έγινε .... «χάρτινο»!

Όσοι το αποκαλείται «χάρτινο», είστε οι ίδιοι που μέχρι Γενάρη το αποκαλούσατε «50-50», «συναρπαστικό», «χωρις Ε.Ο», «επιτέλους 3 ομάδες στην κορυφή», όπως οι γαύροι ήταν ήσυχοι για το πρωτάθλημα του 2004 μέχρι τις 2 σερί ΕΝΤΟΣ ήττες από παοκ (16η) και αεκ (23η) και ξαφνικά έγινε «πρωτάθλημα του βο-κωλου». Το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε (πέραν της διαιτησίας που κάθε χρόνο ευνοεί και αδικεί) σε 4 παραμέτρους.


1) Από τους δανεικούς, που κάθε χρόνο μοιράζουν οι ομάδες απλόχερα και μετά περήφανες κάνουν και τον έλεγχο τους. Μόνο που όταν οι δανεικοί με κάποιους παίζουν και με άλλους όχι, με κάποιους πετάνε και με κάποιους σέρνονται, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα.

Το έκανε επί σειρά ετών ο γαύρος και με καμάρι. Μοίραζε 10-12 καλούς δανεικούς ΟΠΟΥ ήθελε, η αγόραζε παίχτες και τους ΑΦΗΝΕ στην παλιά τους ομάδα! οπότε οι αντίστοιχες ομάδες ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ έναντι των άλλων, η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Μετά σπανίως γύριζαν οι παίχτες στο τρύλο, ενώ συνήθως μάθαιναν τους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδας. Υπήρξε και παίχτης που σκόραρε την ίδια αγωνιστική με 2 διαφορετικές ομάδες καθώς ο αναβληθέν αγώνας έγινε σε άλλη ημερομηνία!!!

                                    

Φέτος ο Ουαρντά ήταν μία ομάδα μόνος του, έπαιξε εναντίον της αεκ (180 λεπτα 5 τελικες 1 γκολ) - παο (180 λεπτα 4 τελικές) - γαυρο (180 λεπτα 5 τελικές 3 ασσιστ). 311 τελικές ο ατρομητος, τις 62! ο Ουαρντά!. Οι δε Γιαννούλης (26 αγων) από τους καλύτερους μέσους και Χατζηισσαίας (26 αγων) από τους καλύτερους αμυντικούς.

Αυτοί οι 3 ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΕΣ εναντίον του παοκ. Βάσει συμφωνίας των 2 ομάδων φυσικά και όχι όλης της λίγκας. 2 σε πρωτάθλημα και 2 σε κύπελλο. Ο παοκ με αντίπαλο τον ατρόμητο σημείωσε 4 νίκες (2-0 και 1-3 κύπελλο και 0-2 και 2-1 πρωτάθλημα). Το αν θα έπαιζαν και θα είχαν μειωμένη απόδοση όπως οι δανεικοί του γαύρου, είναι θέμα του παοκ και όχι δικό μας.

Οι Κωνσταντινίδης και Κάτσε που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό ΕΠΑΙΞΑΝ εναντίον του παοκ και της αεκ και του γαύρου ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΓΩΝΕΣ ΟΣΟ ΕΠΑΙΞΑΝ, ήταν από τους καλύτερους. Και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Ειδικά για τον αγώνα με τον παοκ. 

Ο Μελισσάς στην λαμία έπαιξε μόλις 4 αγώνες (όχι εναντίον του παοκ), ο Λάμπρου με τον Πανιώνιο έπαιξε 22 αγώνες - 5 γκολ αλλά σε κανέναν με τον παοκ (με όλες τις άλλες ομάδες είχε έστω 1 συμμετοχή).

Ο γαύρος έδωσε δανεικούς τον Ρισβάνη στον ατρόμητο (έπαιξε εναντίον του γαύρου), τον Σιώπη στον πανιώνιο (έπαιξε εναντίον του γαύρου) και τον Μανθάτη στα γιάννινα (έπαιξε εναντίον του γαύρου).

Δίκαιο και ηθικό? Δύσκολη απάντηση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Το ίδιο ακριβώς αλλά με άλλους όρους (δλδ τους έδινε όπου ήθελε, τους έδινε εκτός ελλάδας, τους αποκτούσε για να μην τους πάρει ο Παναθηναϊκός η ο παοκ και η αεκ, τους είχε επί χρόνια να γυρίζουν απο ομάδα σε ομάδα Α εθνικής, άλλοτε έπαιζαν εναντίον του - άλλοτε όχι) συνέβαινε .... με τον γαύρο. Και τότε όταν συνέβαινε, ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ.


Και η αεκ είχε δώσει δανεικό τον Βασιλαντωνόπουλο στην Λαμία, με την διαφορά οτι αυτός ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ εναντίον της πρώην ομάδας του. 



2) Από τα αποτελέσματά των 3 διεκδικητών, με τις άλλες 4 πρώτες ομάδες μεταξύ τους (δλδ των ευρωπαικών ομάδων και με τον Παναθηναϊκό). Σε αυτά είχαμε.

Την αεκ να έχει 4π με Παναθηναϊκο, 6 με γαυρο, 6 με παοκ, 1 με ατρόμητο και 3 με τρίπολη = 20π
Τον παοκ να έχει 6π με Παναθηναϊκο, 0 με γαυρο, 0 με αεκ, 6 με ατρόμητο και 3 με τρίπολη = 15π
Τον γαυρο να έχει 1π με Παναθηναϊκο, 0 με αεκ, 6 με παοκ, 1 με ατρόμητο και 2 με τρίπολη = 10π

Κατάταξη που απεικονίζεται και στην τελική βαθμολογία. 6 πόντοι διαφορά για τις θέσεις 1-2 και 10 για την θέση 1-3. Σχεδόν ίδια νούμερα με την παραπάνω λίστα και ίδιες ομάδες στις 3 πρώτες θέσεις!!! 


Αν εξαιρέσουμε τους αγώνες με τα καφριλίκια (δλδ οσφπ-αεκ, παοκ-οσφπ και παοκ-αεκ) βλέπουμε οτι ο παοκ ΠΗΡΕ 6 ΠΟΝΤΟΥΣ (δλδ νίκες μέσα - έξω) μόνο στις 2 ομάδες που είχε δανεικούς. Έτυχε προφανώς. Ειδικά με τον Παναθηναϊκό όντως έτυχε, καθώς το 0-3 είναι μαγική εικόνα, ενώ στο 4-0 δεν είχαμε αποκτήσει παίχτες από τον παοκ και η ήττα ήταν ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΚΑΙΗ. Επίσης ΟΛΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΒΑΜΟΥΣ από τον ατρόμητο (ΠΛΗΝ ΤΟΥ παοκ) και από τον αστέρα.


3) Από τις δικαστικές αποφάσεις για τους αγώνες ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΟΤΕ. Η που τελείωσαν και είχαμε επεισόδια (οσφπ-αεκ, παοκ-οσφπ και παοκ-αεκ). Φυσικά βάσει κανονισμών ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ήταν η «αθώωση» του παοκ, καθώς ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΜΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΟΙΝΗΣ (-3 και -2 από του χρόνου) ΑΠΛΑ ...ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ!!! Και έπαιξε και με φιλάθλους με την αεκ!! Αλλά ο αγώνας πήγε στον γαύρο με 0-3 (και 3 βαθμοί). ΚΑΙ ΦΤΑΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ δλδ

Το 2015 ο Παναθηναϊκός με το ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΓΕ -3 ΚΑΙ -2 του χρόνου ΚΑΙ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ. Με τον ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ!!!



4) Από την παράνομη ΨΗΦΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ της ποινής υποβιβασμού που αναγράφεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ΑΠΟ 11/14 ομάδες. Αν και συμφέρει τον Παναθηναϊκό άμεσα και άλλες 4-5 ομάδες, η αλλαγή είναι ΣΩΣΤΗ γιατί η ποινή είναι παράλογη, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΛΛΑΓΗ της.


Βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, η οποιαδήποτε αλλαγή ψηφιστεί ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ και είναι φυσικά λογικό. Πέραν αυτού αν οι ομάδες σε κάθε συνεδρίαση μαζέυουν τα 3/4 και βγάζουν οτι αποφάσεις θέλουν ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ (εμμεσα)  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ να δεχτεί τις αποφάσεις τους, τότε υπάρχει πρόβλημα ιεραρχίας.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι οι οπαδοί του παοκ θεωρούν οτι έσωσαν τον Παναθηναϊκό, όταν ο σύλλογος τους ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ, ρίχνοντας τον ηρακλή. ΔΛΔ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (μια ομάδα, μια πόλη, μόνο εμείς η κανείς κλπ κλπ).


Αντιθέτως, όπως μαθαίνουμε οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (υπάρχει κάτι τέτοιο? έχει ο παοκ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ομάδες?) ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ Η ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΔΛΔ κακός μπάτσος, καλός μπάτσος.

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΑΣ, να τις μάθουμε. Πέραν της κέρκυρας όπως λέει το ίδιο το άρθρο, αυτής που έγινε ατλέτικο και έπαιξε για την τιμή της στο 0-0 με την αεκ εντός έδρας, έτσι δεν είναι?

Οι υπόλοιπες ομάδες φυσικά και κοίταξαν την τσέπη τους καθώς τα τηλεοπτικά έχουν ήδη πέσει σε μία λίγκα χωρίς άρη και παλιότερα χωρίς αεκ. Οπότε ΠΡΩΤΑ την τσέπη τους έσωσαν ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 4-5 ΟΜΑΔΕΣ, μεταξύ αυτών ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΜΠΟΡΕΙ να χαρακτηριστεί «ΧΑΡΤΙΝΟ», αλλά όχι λόγω διαιτησίας ΟΤΑΝ ΕΥΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΣΕ όλους τους πρωτοπόρους ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ, όπως παλιότερα.

Και φυσικά βάσει ΝΟΜΩΝ-ΠΟΙΝΩΝ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ αν είναι χάρτινο, είναι για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ αν τελικά το δεχτεί η Επο καθώς είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και για την αλλαγή της ποινής ΥΠΑΙΤΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ  που δεν ξεκίνησε ο αγώνας, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ που πριν 3 χρόνια έβγαλε...διαφορετική ποινή.

Καλή τύχη και στους 2 μονομάχους στο Κύπελλο. Και μακάρι και του χρόνου να είστε το ίδιο δυνατοί όπως φέτος. 

Σχόλια