Με ένα απλό google search...

Σεβασμός (εύκολο να το λες...)

Κρατάει χρόνια, αυτή η...κολώνια τελικά. Άχτι μας έχεις ρε μπαγάσα Ισπανέ. Σου χαλάμε την «δουλειά»? Από το 2013, από το 2009, από την κόντρα του 2001. Το 2013 είχε instagram ο Γιαννακόπουλος και σε ενοχλούσε? Τσακωνόταν με οπαδούς της Λιμόζ τότε?

Η φετινή κόντρα που είναι συνέχεια της περσυνής, που είναι συνέχεια αυτής του 13 και πάει λέγοντας, μόνο κακό θα κάνει στο άθλημα. Η τελευταία ανακοίνωση της Ευρωλίγδας έχει ενδιαφέροντα στοιχεία.


1) Αν δεν ανέχεσαι την βία απέναντι σε φιλάθλους, προέδρους ομάδες και παράγοντες ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙΣ μόνο την μία πλευρά? Θα είχε λογική το επιχείρημα αν ο Γιαννακόπουλος  ΞΑΦΝΙΚΑ άρχισε να βρίζει-προκαλεί τους οπαδούς άλλης ομάδας. Εδώ όμως έχει γίνει το αντίθετο. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ή θα τιμωρήσεις και τις 2 πλευρές η καμία. Ποιον θα έπρεπε να σεβαστεί και δεν σεβάστηκε ? Τους μαινόμενους τούρκους πληκτρολογητές που του έβριζαν την οικογένεια και την πατρίδα? Και εφόσον υπάρχουν ΤΕΚΜΗΡΙΑ προσβολών και έλλειψης σεβασμού εκατέρωθεν Παναθηναϊκού - Φενέρ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ?

2) Ο αλληλοσεβασμός, πρoυποθέτει σεβασμό ΚΑΙ από τις 2 πλευρές. Ο παράγοντας θα σε σεβαστεί ηθικά ως πρόεδρο ενός συνεταιρισμού, εσύ θα τον σεβαστείς αγωνιστικά ως εκπρόσωπο αθλητικού σωματείου.

ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ τον σεβάστηκες εσυ?

- Το 2007, όταν οι Αθηναίοι πληρώσαμε αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα για τα εισιτήρια του F4 ?
- Το 2009, που έγιναν όργια για να γυρίσει το ματς η Τσσκα, με τα «περίφημα» 8 δεύτερα?


- Το 2011, στο 1ο παιχνίδι με την Barcelona στα playoffs ?
- Το 2012, στον ημιτελικό με την Τσσκα ?
- Το 2013, στο 1ο παιχνίδι με την Barcelona στα playoffs ?
- Μήπως πέρυσι, με την τελευταία αγωνιστική και τα «μαγειρέματα» ώστε ως δια μαγείας να παίξουμε με Φενέρ στα playoffs?
- Μήπως φέτος με την Φενερ στην Τουρκια, όπου ανέδειξες ως «τάπα» της βραδιάς το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ φάουλ στον Παππα? Να μου πεις, στην Ελλάδα υπήρχαν λοβοτομημένοι που έλεγαν οτι ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΑΝΟ κλαιγόμενοι οτι ήταν κόψιμο κανονικό.


- Μήπως μας σεβάστηκες σαν σύλλογο το 14-15, όταν την τελευταία χρονιά του Διαμαντίδη (τον αθλητή που ήταν πρώτος σε αρχικές 5αδες, πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης, πρώτος σε κλεψίματα και ασσίτ) την τιμητική πλακέτα της Ευρωλίγκα την παρέδωσε ο Αλβέρτης, αφού εσύ δεν τον-μας τίμησες με την παρουσία σου?


Σιγά σιγά λοιπόν πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι η μπερτολίγκα θα καταστρέψει τα εθνικά
πρωταθλήματα καθώς δεν υπάρχει ΠΛΕΟΝ προοπτική επένδυσης πλην των ομάδων που έχουν κλειστά συμβόλαια. Έτσι στο κάθε εθνικό πρωτάθλημα ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν έχει κίνητρο να ρίξει λεφτά για να κάνει ομάδα. Αφού ΔΕΝ θα τα πάρει ποτέ πίσω.

Θα παίζουν στην ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ο 8ος οσφπ του 2004, η 4η ομάδα της Τουρκίας και η 4η της Ισπανίας, ενώ αν κατακτήσει το πρωτάθλημα η Αεκ, θα παίζει στο...υποβαθμισμένο Champions League. Θα καταντήσει ένα ανιαρό πρωτάθλημα καλών ομάδων, αλλά με άδικο σύστημα συμμετοχών, αφού πέραν των 16-20 ευνοημένων ομάδων, οι υπόλοιπες ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να συμμετάσχουν ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ.

Με ποιό κριτήριο του χρόνου θα παίξει η Βιλερμπαν ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΙΜΟΖ? Με ποιό κριτήριο θα παίξει η Μπαγερν και όχι η Σιέννα? Με ποιό κριτήριο έπαιζε η Νίζνι και η Νταρουσάφακα και όχι ο ΑΡΗΣ, η η ΑΕΚ? Ποιός ο λόγος να αγωνίζεται  η Γαλατά των 4.800 θεατών? Τέτοια νούμερα δεν έχει ούτε ο Άρης του 2017-18 που είναι στον πάτο. Γιατί η Ελλάδα των 9 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το Ισραήλ των 6 και η Ρωσία των 7, δεν έχουν πάνω από 2 ομάδες και η Τουρκία είχε πέρυσι 4?

Τι κίνητρο έχει ο Άρης η ο Παοκ να σπρώξουν λεφτά αφού και 2οι η 3οι να βγούνε, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ δικαίωμα συμμετοχής? Ούτε καν έναν αγώνα προκριματικών όπως υπήρχε παλιότερα. Ούτε καν τα προσχήματα δλδ.

Τώρα για το ποιός θα «χάσει» απο Παναθηναϊκό και Ευρωλίγκα. Χμμμ, δύσκολη ερώτηση και δύσκολη απάντηση. Μια πιθανή απάντηση είναι η εξής:

Με 147.986 εισιτήρια το 12-13, με 168.842 το 13-14, με 177.418 το 14-15, με 132.148 το 15-16 και 189.931 πέρυσι, ποιός πιστεύετε οτι έχει ανάγκη ποιόν? Έχετε μήπως άλλη έδρα που κόβει  περισσότερα εισιτήρια?


Με 190.000 σχεδόν πέρυσι και 20 ευρώ μ.ο στις τιμές της ευρώπης, ο Παναθηναϊκός έχει ένα κεφάλαιο που προσφέρει στην διοργάνωση σχεδόν 4εκ ευρώ. Τι έπαιρνε πίσω τόσα χρόνια? Ούτε καν 1εκ ευρώ, ποσό που μέχρι πέρυσι δεν έδινε η διοργάνωση ΟΥΤΕ στην ομάδα που κατακτά το τρόπαιο. Ναι σύμφωνοι, αν ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει 8 καλούς αντιπάλους αλλά 4 ας πούμε, δεν θα κόψει τα ίδια εισιτήρια.

Μήπως όμως θα κόψουν ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 15 ομάδες λιγότερα εισιτήρια ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ οι θεατές-οπαδοί τους τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης? Μήπως θα γεμίσουν ξανά τα παρκέ της Λιμόζ η της Βαρέζε η των άλλων ομάδων σε άλλη διοργάνωση που θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, αν δουν το τριφύλλι να παρουσιάζεται στο γηπεδό τους? Άρα στην γενική σούμα ΠΟΙΟΣ έχει την μεγαλύτερη ζημιά?

Θεωρούμε οτι το Champions League έχει μικρές ομάδες και θα είναι άδειο το ΟΑΚΑ. Να θυμίσουμε εδώ οτι ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 χρόνια (πριν γίνει κλειστό κλαμπ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ) στην Ευρωλίγδα έπαιζαν οι: Κουμπάν, Καρσίγιακα, Ζιέλονα Γκόρα, Τσεντεβίτα, Τούροβ, Άλμπα, Καντού, Πρόκομ, Όλντεμπουργκ, Μαρούσι, Νανσύ, Σιέννα, Ρόμα, Ροάν. Με αυτές αγωνίζονταν ΟΛΕΣ  οι ομάδες.

Ίδια τηλεοπτικά και διαφήμισεις, θα έχει η Ευρωλίγδα ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ? Θα βάλετε άλλη ομάδα στην θέση του? Ποια? Την Βιλερμπαν?

Οι απώλειες λοιπόν εκατέρωθεν θα είναι μεγάλες. όμως το θέμα δεν είναι το δέντρο. Ούτε η κόντρα των 2 αντρών. Το δάσος είναι το θέμα και αυτό κάθε χρονιά καταστρέφεται όλο και περισσότερο. Βάλτε νερό στο κρασί και οι 2, ο καθένας από την μεριά του.

Σταματήστε σαν Λίγκα να ευνοείτε συγκεκριμένες ομάδες και τηρείστε τους βασικούς κανόνες τουλάχιστον. Για τα μάτια του κόσμου δλδ. Θα πρέπει να φέρουμε τον Γιάννης δλδ πίσω όπως κάποτε τον Ντομινίκ, για να πάρουμε ευρωπαϊκό? Δεν πρόκειται να γίνουμε ΝΒΑ, δεν υπάρχουν ούτε οι προδιαγραφές ούτε τα μπάτζετ.

Αγαπήστε το μπάσκετ σαν άθλημα και όχι σαν κέρδος. Μην το δηλητηριάζετε είτε με κόντρες, είτε με απειλές εκατέρωθεν. Αφήστε μας να χαρούμε το άθλημα. Πληρώνουμε για αυτό. ΕΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Και τους συλλόγους και την διοργανώτρια αρχή. Σεβαστείτε μας.

Δεν νοείται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ εκτός Ευρωλίγκας και Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό. Τι αξία θα έχει μία διοργάνωση χωρίς την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιο επιτυχημένη ομάδα της? Και τι αξια θα έχει ένας Παναθηναϊκός σε μικρές διοργανώσεις? Όμως  υπάρχουν πράγματα που είναι υπεράνω χρημάτων ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Και σε αυτά πρέπει να δίνεται ο αντίστοιχος ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Σεβασμός όμως και για το όνομα που πρεσβεύει ο ισχυρός άντρας. Δεν υπάρχει λόγος να χαμηλώνεις στο επίπεδο αυτών που σε προκαλούν. Δεν γίνεσαι ένα με αυτούς, για να απαντήσεις. Δεν υπάρχει λόγος. Όσα δίκια και να έχεις, θα σε σύρουν στο επίπεδο τους που είναι ικανότατοι και θα σε κερδίσουν. Φέρτους εσύ στο δικό σου επίπεδο και αποτελείωσέ τους. Όση οργή και να έχεις, είναι λάθος η άμεση αντιπαράθεση. Σέρνεται ένας σύλλογος και μία οικογένεια επειδή προκαλούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί έτσι μόνο μπορούν να σε κερδίσουν. Με προκλήσεις.

Η λέξη κλειδί λοιπόν είναι αυτή. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ο ένας τον άλλον, ο καθένας ξέρει πολύ καλά τα λάθη που έχει κάνει και ας φροντίσει να μην τα επαναλάβει. Η μη απόδοση σεβασμού όμως θα είναι ισχυρό κίνητρο για μελλοντικές «κινήσεις».

Ας ελπίσουμε οτι θα επικρατήσει η λογική, η ψυχραιμία και ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου