Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Το καλύτερο «πράσινο» δώρο

Σαν σήμερα, ενα πρωτοποριακό βιβλίο για τα αθλητικά δεδομένα, κυκλοφορεί το 2016 στην Ελλάδα. Το πρώτο βιβλίο που καταγράφει τους τίτλους ενός συλλόγου, με αποδεικτικά στοιχεία για κάθε τίτλο ξεχωριστά.


Αυτο σημαινει οπως καταλαβαινουμε ολοι, δυο πραγματα. Πρωτον οτι για τον συλλογο που αναφερεται εχουμε πλεον ακριβη αριθμο τιτλων. Δευτερον οτι καποιοι ξερουν και τους τιτλους των αλλων ομαδων, καθως οταν ξερεις τον πρωτο, ξερεις αυτοματως και ποιος ΔΕΝ ειναι πρωτος (και ας ισχυριζεται εκεινος οτι θελει).

Οποτε τα σχολια «οι κουπες ειναι αμετρητες» ειναι πλεον γραφικα, γιατι ειναι ηδη μετρημενες. Και ας μην το ξερουν οι γαυροι. Ποικιλουν καθε χρονο βεβαια ανα εκατονταδες στο πληθος, αυξομειωνοντας τον αριθμο κατα το δοκουν, αλλα η ουσια παραμενει η ιδια.

Η πρωτη θεση σε ομαδικους τιτλους ΟΛΩΝ των αθληματων και ΟΛΩΝ των ηλικιακων κατηγοριων, ειναι κατειλειμμενη και ειναι ΠΡΑΣΙΝΗ.

Ενα βιβλιο που θα επρεπε να ειναι σε καθε «πρασινο» σπιτι, ενα βιβλιο που ουδεποτε ετυχε της υποστηριξης που θα επρεπε, ενω θα μπορουσε να προωθηθει και να βοηθησει οικονομικα τον ερασιτεχνη αλλα και ολο τον συλλογο γενικοτερα.

Για οσους δεν το γνωριζουν οι συγγραφεις του βιβλιου εχουν διαθεσει τα εσοδα απο τις πωλησεις στην διοικηση του ερασιτεχνη. Οχι μερος των εσοδων, ΟΛΑ τα εσοδα. Ετσι με 35 ευρω αγοραζει καποιος την πραγματικη ιστορια του συλλογου στους τιτλους (και οχι μονο αυτη) και βοηθαει εμμεσα τον συλλογο να ανακαμψει.


Ευκαιρια τις γιορτες να κανετε ενα διπλο δωρο. Σε οσους το χαρισετε η το δωρισετε και δευτερον στον ερασιτεχνη που θα ειναι σημαντικη ανασα. Δέκα χρόνια έρευνας σε 88 ιδιωτικές και δημόσιες αρχειακές συλλογές. 1.100 σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, 472 καταπράσινες σελίδες, αναμνησεις και... Χιλιάδες Τίτλοι.


Οπως εγραψε ενας εκ των συγγραφεων...

«Μία απαραίτητη επισήμανση αναφορικά με τον ντόρο που έγινε σήμερα και την αντιπαράθεση μέσω δηλώσεων και διαρροών των δύο «αιωνίων» αντιπάλων: το βιβλίο «Και Χιλιάδες Τίτλοι» δεν γράφτηκε για να συγκρίνει, ούτε για να μειώσει άλλους συλλόγους οι οποίοι ουδόλως μας απασχολούν, παρά το γεγονός ότι μέσω της πολυετούς έρευνας για τον Παναθηναϊκό διαθέτουμε υπερπλήρες και σπάνιο αρχείο για όλους.

Γράφτηκε από Παναθηναϊκούς για Παναθηναϊκούς κι αφορά ΜΟΝΟ τον Παναθηναϊκό.

Εμείς απλώς παραθέτουμε με πολλή προσοχή και με σεβασμό στον αναγνώστη τους τίτλους του δικούς μας συλλόγου, σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης, άλλωστε το βάρος της απόδειξης το έχουν άλλοι πλέον, εμείς για ό,τι έχουμε γράψει σε αυτό το λεύκωμα παρουσιάζουμε στοιχεία και αποδείξεις που δεν δύναται να αμφισβητηθούν.

Για όσους απαξιώνουν μια χρονοβόρα δουλειά 6 αγνών οπαδών (αλλά και φιλάθλων παράλληλα), εμείς ευχόμαστε να μας μιμηθούν και να κάνουν μια αντίστοιχη προσπάθεια, την οποία θα περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Μέχρι τότε όμως η Ιστορία θα έχει γράψει πως εμείς το κάναμε πρώτοι. Όπως αρμόζει στο Τριφύλλι...».

Σχόλια