Φωνάζει ο κλέφτης (1964-65)

Σεζον 1964-65. 

Αλλη μια σεζον που θα την χρεωθουμε σαν πρωταθλημα ματζαβελακη κλπ κλπ..Διαβαστε και δειτε ποιοι εκαναν και κανουν κουμαντο με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ απο τοτε μεχρι σημερα.

Πριν την εναρξη εχουμε τα γνωστα φιλικα... 6αρα στον νιωνιο εμεις, αλλα ηττα το τρυλο απο την μπουγατσα.
21-9-64


Την επομενη μερα το τρυλο που οτι θυμαται - χαιρεται, αποφασιζει ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ αν δεν αλλαξει ο νομος για τους στρατευμενους ωστε να εχουν δικαιωμα συμμετοχης. ΦΥΣΙΚΑ και γινεται το χατηρι του, εξαλλου ειναι αποφαση που ευνοει θεωρητικα ολες τις ομαδες, αλλα λιγο παραπανω το τρυλο, οπως αντιστροφα ηταν αποφαση που ζημιωνε ολες τις ομαδες. 

22-9-64


ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΑΓΕ? ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΡΥΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ? ΟΠΩΣ και τωρα την κοτα..Φυσικα και περασε του τρυλου και ολα μελι γαλα..
23-9-64

Τρεις μερες μετα ο Δομαζος συλλαμβανεται (ΑΔΙΚΩΣ) αλλα παραμονες αγωνα. 
26-9-64


Ξεκιναει το πρωταθλημα και το τρυλο κερδιζει τον εθνικο 2-0 με τον γνωστο τροπο (πεναλτυ και κοκκινη)

5-10-64


Την επομενη εβδομαδα το τρυλο χανει εντος απο τον αρη με 3-2 και τα ζαχαροπλαστεια της περιοχης, τριβουν τα χερια τους. Και η κοκκινη καρτα δωρο.
 12-10-64


Μια αγωνιστικη αργοτερα εθνικος και Παναθηναικος συγκρουονται, με ηττα του τριφυλλιου (3-2) και αποβολη των Δομαζου-Ορφανιδη μαλλον τυχαια οπως γραφουν ΤΑ ΝΕΑ.
19-10-64


Τελικα το ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ (3  ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΛΔ) στον Δομαζο δλδ τελη Γεναρη. Ο Ορφανιδης για την ιδια φαση τρωει ενα μηνα. Φυσικα και δεν μειωθηκε η ποινη, ουτε «σβηστηκε». ΑΡΑ το πρωταθλημα 1964-65 ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΜΑΖΟ ΑΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
24-10-64

Το τριφυλλι πλεον χωρις Δομαζο κερδιζει τον νιονιο 3-0, ο νιονιος παιρνει ενα αμφισβητουμενο πεναλτυ, αλλα ο διαιτητης αρνειται στον Παναθηναικο ενα αντιστοιχο.
26-10-64



Επομενη αγωνιστικη στην Θεσσαλονικη το τριφυλλι ερχεται 2-2 με τον αρη, με το δευτερο γκολ του αρη απο καθαρη θεση οφσαιτ.
2-11-64


Ο Παναθηναικος αγωνιζεται στο καπακι με τον ηρακλη αλλα η βροχη ημερων εχει κανει το γηπεδο λιμνη και αποφασιζεται η αναβολη του αγωνα.
 9-11-64


Την επομενη εβδομαδα κατεβαινει ο ηρακλης στο τηγανι και γινεται το ελα να δεις..Χανει μεν 3-1, αλλα ο ηρακλης ισχυριζεται οτι τα 2 γκολ του γαυρου ηταν οφσαιτ ενω ο κορακας εχει στερησει ενα πεναλτυ απο την ομαδα τους. Επεισοδια και αποβολες φυσικα. Ο ΑΓΩΝΑ ΛΗΓΕΙ 7 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
16-11-64


 





Την ιδια αγωνιιστικη (8η) ο Παναθηναικος με την Δοξα τρωει ξυλο χωρις να τιμωρειται η Δοξα αλλα κερδιζει τελικα (1-3).


9η αγωνιστικη με τον απολλωνα (3-2) ο Παναθηναικος θα δει κανονικο γκολ με την μπαλα να εχει περασει την γραμμη να ακυρωνεται.

7-12-64



Την ιδια αγωνιστικη το τρυλο χανει δικαια απο την προοδευτικη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. (τοτε δεν ηταν ακομα  πρωταθλημα ματζαβελακη γιατι ηταν πρωτοι !!!)


Η εθνικη κερδιζει την Ουαλλια με 7 βασικους του Παναθηναικου και ο Παναθηναικος ζητα αναβολη του αγωνα με τον Πιερικο γιατι οι παιχτες δεν θα ξεκουραστουν καθολου. Δεν μιλαμε για επαγγελματιες ποδοσφαιριστες οπως τωρα φυσικα.
10-12-64


Η ΕΠΟ φυσικα συνεδριαζει, παρολο που ο εκλεκτορας της θνικης ζηταει και αυτος την αναβολη, ΤΟ ΤΡΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ
12-12


Ευτυχως το τριφυλλι θα κερδισει δυσκολα, αφου τραυματιστηκε ο Λουκανιδης σοβαρα στο 44, ενω ο αγωνας συνεχιστκε μεχρι να ισοφαρισει ο Πιερικος (100ο λεπτο με καποιες καθυστερησεις δικαιολογημενες) αλλα δεν τα καταφερε. Το τρυλο ομως με διαιτησια αριστη απο γερμανο διιατητη, φερνει 4-4 με την καλαμαρια.

14-12



Η Καλαμαρια κατεβαινει Λεωφορο χανει 5-1, αλλα ο Παναθηναικος θα δει ενα ακομα γκολ του να ακυρωνεται (ως οφσαιτ) και μια επιθεση της Καλαμαριας να ειναι οφσαιτ αλλα να μην σφυριζεται.
21-12-64


Το τρυλο την ιδια αγωνιστικη (11η) κερδιζει τον Πιερικο, αλλα τα προβατα βελαζουν..

Ο αγωνας με τον Ηρακλη που δεν εγινε, γινεται στις 26-12 ληγει 1-1 με επεισοδια αλλα χωρις αποβολες εκατερωθεν
27-12


 Την12η αγωνιστικη Παναθηναικος και αεκ ισοπαλοι με 2-2, με ενα γκολ οφσαιτ για την καθε ομαδα να ακυρωνεται. Ο διαιτητης αποβαλει τον Λουκανιδη (σωστα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ τους Μπαλοπουλο και Νεστοριδη Κεφαλιδη (αεκ)
4-1-65


Κανονικα το τρυλο θα επρεπε να αγωνιστει με τον παοκ στην θεσσαλονικη αλλα η επο δινει διαταγη αναβολης του αγωνα. Μπορει επειδη το τρυλο έπαιζε αμεσως μετα με τον Παναθηναικο, να ηθελε να ειναι ξεκουραστος. ποιος ξερει. Το γηπεδο ηταν μια χαρα σαν αγωνιστικος χωρος παντως. ΤΡΙΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΜΕΝΟ
5-1-65

Τελικα 13η αγωνιστικη συγκρούονται οι 2 κόσμοι. 1-1 τελικο αποτελεσμα. ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (που δεν δόθηκε), ΕΝΑ ΑΚΥΡΩΜΕΝΟ ΓΚΟΛ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ (του Παναθηναϊκού) ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (ΤΑ ΝΕΑ)  ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΚΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΑΠΟ 3-1, ΣΕ 1-1. Φυσικα και πηρε και πεναλτυ το τρυλο αλλα αστοχησε ο Σιδερης.

11-1-65





 13-14 και 15 Ιανουαριου ξεσπαει νεο σκανδαλο με ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ?? ΤΟΝ ΤΡΥΛΟ..Ο ΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ του παοκ σε μια ταινια ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΜΟΥΣΕΛΕΜΙΔΗ (αλλα και αλλους παιχτες) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΗ Ο ΠΑΟΚ. Ο παιχτης υποτιθεται οτι θα εκανε μυνηση για συκοφαντικη δυσφημηση, αλλα δεν την εκανεν τελικα.

ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΥΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΑ, ενω λιγα χρονια αργοτερα για τα λουλουδια που αποδειχτηκαν μουφα, εγινε δικη και η ιστορια σωθηκε ως τις μερες μας. Αντιθετα αυτο εδω το θεμα, μολις βγηκε στην επιφανεια, θαφτηκε αμεσως..






14η αγωνιστικη με Προοδευτικη (2-2) ο Παναθηναικος θα δει 2 παιχτες της Προοδευτικης να παιζουν «κατς», αλλα να μην αποβαλονται.

18-1-65



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ 14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Ασχημα πραγματα αυτα, δεν τους αρεσαν τοτε.

























ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΡΥΛΟ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ..(27-1-65) αντι για 20 μερες νωριτερα, ειναι ξεκουραστος κερδιζει 0-4 και πιανει στην κορυφη τον Παναθηναικο



17η αγωνιστική και το τρυλο κεριδζει 42 τον εθνικό, Δεχετεαι αδικα το δευτερο γκολ το εθνικού ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΕΝΩ Ο ΜΠΟΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΕΘΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ. Φυσικα κανεις τους, δεν απεβληθη.
8-2-65


18η αγωνιστική ο Παναθηναικος 0-0 με τον Παοκ, το τρυλο κερδιζει 1-0 τον αρη και η βαθμολοηια παιρνει φωτια. 3 ομαδες στν  κορυφη με 3 βαθμους διαφορα. Φυσικα κανεις δεν μιλαγε τοτε για παραγκα καθως ετσι ακριβως διεξγατεια ενα πρωταθλημα. Με 2-3 ομαδες συγρχονως στην κορυφη.
15-2-65




20η αγωνιστική και Τρικαλα-τρουμπα 1-0, ενω ισοβαθμουν οι γαυροι με τον Παναθηναικο στην κορυφη.

Ο Παναθηναικος παιζει με τον Νιονιο τον κερδιζει 3-0.


 21η αγωνιστική το τρυλο κερδιζει 5-1 τη Νικη και ο Παναθηναικος 4-0 τον αρη.



22η αγωνιστικη το τρυλο κερδιζει την Δοξα 4-1 με γκολ οφσαιτ (1-1) ισοφαριζοντας το 0-1 της Δοξας. ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΦΥΣΙΚΑ..ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ..
   

                




Την ιδια αγωνιστικη ο Παναθηναικος με τον Ηρακλη θα τραβηξει τα ιδια..ΞΥΛΟ ΔΛΔ. ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΦΗ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ (ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ-ΤΡΟΥΜΠΑ)





29-3-65 ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΡΥΛΟ (κατ' αυτους!!!) ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΣΙΑ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ). Με την ηττα (23η αγωνιστικη) το τρυλο εχει 5 βαθμους διαφορα απο τον Παναθηναικο και εναν αγωνα λιγοτερο.






17-5-65 o Παναθηναικος καθαριζει το πρωταθλημα με ανετη  νικη επι της Καλμαριας 4-1, ενω το τρυλο χανει ξανα απο μικρο αντιπαλο, αυτη την φορα απο τον Πιερικο εκτος εδρας με 1-0.




7-6-65 Ο Παναθηναικος κερδίζει την αεκ, με τους αεκτζηδες να φωναζουν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ.


14-6-65 Το κλασικο ντερμπυ ησυχο αυτη την φορα (1-1)



21-6-65. Το τρυλο θα δεχτει την συντριβη 4-2 εντος εδρας απο τον απολλωνα (τα ζαχαροπλαστεια ξεπουλησαν), παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες διαιτητου και εποπτου. Ο Σιδερης θα χτυπησει τον Γερουκαλη αλλα θα συνεχισει κανονικα στον αγωνα.


Τελευταια αγωνιστικη ο Παναθηναικος θα αντιμετωπισει τη Νικη Βολου. Επεισοδια και διακοπη, ομως η αληθεια θα φανει μια μερα αργοτερα. Ο διαιτητης ισχυριστηκε οτι τον χτυπησε παραγοντας του Παναθηναικου, μαλλον ομως δικαιολογημενα οπως θα δουμε αμεσως μετα



6 ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΕΡ,  Ο ΔΕ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΕΠΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ (ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΣ), Ο ΔΕ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΦΕΡΕ ΘΛΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ 2 ΕΚ ΜΕ ΑΙΜΑΤΩΜΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.



Τελικα μεχρι μεσα αυγουστου αποφαση δεν παρθηκε. 







ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 19-9-65 ΚΑΙ ΛΗΞΕΙ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 0-0.




ΤΕΛΟΣ, στο κυπελλο ελλαδας στα προημιτελικα θα αντιμετωπισει την Καλαμαρια και παρολο που κερδισε (3-0), ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ

Στα ημιτελικα ο Παναθηναικος θα αντιμετωπισει τον Απολλωνα θα ευνοηθει απο την κληρωση, αλλα στηνκανονικηδιαρκεια, θα δει 2 ΑΚΥΡΩΜΕΝΑ ΓΚΟΛ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΑΧΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΗΠΕΔΟ..



ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, πρωταθλημα ματζαβελακη ε?

Σχόλια