Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Κόκκινα κατορθώματα στο κύπελλο...

Αφού λοιπόν συνεχίζεται η διοργάνωση του κυπέλλου, ας δούμε ποιά κύπελλα έχει κάνει μαντάρα (άμεσα η έμμεσα), η ομάδα του επίνειου της Αθήνας. Κούπες που κατέκτησε άδικα, η κούπες που έχασε και με την προπαγάνδα δεκαετιών κλαίγεται ακόμα.

Το κουβάρι ξεκινάει από το μακρυνό 1947.

1947

Στο κύπελλο εκείνης της χρονιάς στην φάση των 16, το ζευγάρι που κλέβει την παράσταση είναι το Παναθηναικός - οσιφιπι. Ο πρώτος αγώνας είναι στις 9-3-47.



Η αναφορά του αγώνα είναι αποκαλυπτική.

Ορίζεται διαιτητής απο την Θεσσαλονίκη (Ηλιάδης) ο οποίος αδυνατεί να ελέγξει τον αγώνα.
Η αναμέτρηση ξεκινάει σκληρή εκατέρωθεν, αλλά με το πέρασμα του χρόνου οι παίχτες του οσιφιπι
γίνονται όλο και πιο σκληροί χωρίς τιμωρία. 5 παίχτες τραυματίες (Σίμος-Παπαντωνίου-Ρεμούνδος του Παναθηναικού και 2 του οσιφιπι ), ένας στο νοσοκομείο (Σίμος) με κάταγμα στο πόδι. Ο Παναθηναικός συνεχίζει με 10 παίχτες απο το 30ο λεπτό περίπου και ο Παπαντωνίου δευτερόλεπτα
πριν το σφύριγμα της λήξης σε άδεια εστία, χάνει την ευκαιρία του αγώνα.

Με την έναρξη της παράτασης αποβάλλονται οι Μινάρδος (οσιφιπι) και Παπαντωνίου (Παναθηναικός) και έτσι ο Παναθηναικός συνεχίζει με 9 παίχτες. Παρόλα αυτά στο φινάλε της παράτασης ο τερματοφύλακας του οσιφιπι θα τραυματίσει τον Ρεμούνδο (σε απόκρουση εντός περιοχής)  και ο διαιτητής σύμφωνα με την εφημερίδα, αντι να δώσει το καταφανές πέναλτυ, θα δώσει φρι - κικ.

Ο επαναληπτικός αγώνας (τότε δεν υπήρχε πέναλτυ σαν διαδικασία) ορίσθηκε στις 30-4-1947.

Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας μαθαίνουμε οτι η Αεκ (πρωταθλήτρια Αθηνών) αρχίζει και χτίζει από τότε την παράδοση με τις μικρές ομάδες καθώς θα αποκλεισθεί απο τον Αχιλλέα Πατρών (!!! ) χάνοντας 2-1

Όπως βλέπουμε εδώ ο διαιτητής εκ Θεσσαλονίκης κάνει μαντάρα τον αγώνα, αφήνει τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα φορεία εμφανίζονται στο γήπεδο, ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (γιατί άραγε αφού θα μηδενιζόταν ο Παναθηναικός) όπως θα κάνει ένας άλλος συνάδελφος του λίγους μήνες αργότερα.

 Αναφέραμε νωρίτερα ότι οι δύο αυτές ομάδες δεν συναντήθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος παρά μόνο σε φιλικούς αγώνες. Στις 26-12-46 στο κύπελλο Χριστουγέννων ο Παναθηναικός αντιμετωπίζει τον Οσφπ και τον κερδίζει εύκολα 2-0. Τα τέρματα ο Νικολόπουλος και ο Σίμος. Τρείς ημέρες αργότερα ο Παναθηναικός κερδίζει και την Αεκ με 3-2 . Τα τέρματα του Παναθηναικού πέτυχαν οι Νικολόπουλος (2) και ο Παπαντωνίου Α. Στο κύπελλο Χριστουγέννων πρώτη τερματίζει η Αεκ με 9 βαθμούς και τέρματα 9-4, δεύτερος ο Παναθηναικός με 8 βαθμούς και 6-7 τέρματα και τρίτος ο Οσφπ με 7 βαθμούς και 4-8 τέρματα



Στις 10-4-47 ο Παναθηναικός σε φιλικό αγώνα κερδίζει 5-0 τον Πανιώνιο με βασικό τον Νικολόπουλο που θα πετύχει και 2 τέρματα



Στις 12-4-1947 ανακοινώνεται το πρόγραμμα για τις εορτές του Πασχα και περιλαμβάνει αναμετρήσεις όπως και των Χριστουγέννων. Παναθηναικός Οσφπ και Αεκ αναμετρώνται σε φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ τους. Η κυριακή του Πάσχα έπεφτε στις 13-4 εκείνη την χρονιά.


                                   


Ανήμερα λοιπόν Παναθηναικός και Αεκ έρχονται ισόπαλοι 1-1.

                                        

Στις 17-4-47 ανακοινώνεται οτι την κυριακή (του Θωμά) 20-4-47 αναμετρώνται Παναθηναικός - Οσφπ .Ο Παναθηναικός κερδίζει πανεύκολα με 3-0 με τέρματα των Νικολόπουλου-Α.Παπαντωνίου και Σταφυλίδη. Ο Παναθηναικός κατακτά το κύπελλο Πάσχα με βαθμούς (4-1 τέρματα) δεύτερη η Αεκ με 4 βαθμούς και 3-3 τέρματα και τρίτος πάλι ο Οσφπ με 3 βαθμούς και 2-5 τέρματα

Γιατι επιμένουμε στον Νικολόπουλο????

Γιατί ο Νικολόπουλος (και ο Ζώγας) θα τιμωρηθεί ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ στις 12-2-1947 (στην εφημερίδα ανακοινώθηκε στις 13-2-1947) με αποκλεισμό για ένα μήνα ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟΝ.




Στις 22-4-1947 κεραυνός εν αιθρία για τον Παναθηναικό.

Η ΕΠΣΑ αποφασίζει να τιμωρίσει με 200.000 πρόστιμο τον Παναθηναικό ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ 12 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,  διότι στους αγώνες του Πάσχα (ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ) χρησιμοποίησε τον τιμωρημένο Νικολόπουλο. (η έναρξη της ποινής είναι την ημέρα της ανακοίνωσης και όχι του πρώτου αγώνα που χρησιμοποιήθηκε ο Νικολόπουλος!!!!).



Ο Νικολόπουλος ήταν ένας απο τους καλύτερους μέσους της εποχής (ο Παναθηναικός τον απόκτησε απο τα Πετράλωνα) και μάλιστα χριζόταν και εύκολα σκόρερ με τις μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται απο τους αγώνες μεταξύ τους.

O Nικολόπουλος είχε χρησιμοποιηθεί και στις 11-4-1947 στον φιλικό αγώνα με τον Πανιώνιο και μάλιστα θα είναι και ο πρώτος σκόρερ με 2 τέρματα στο 5-0. Προφανώς μιλάμε για σημαντικό γρανάζι της ομάδας και ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11-4-1947 ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ,Η, ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (τότε δεν ήταν τιμωρημένος???)

Η ποινή βέβαια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Ο Παναθηναικός τερματίζοντας τρίτος στον δύσκολο όμιλο της Αθήνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην τελική φάση του πρωταθλήματος (το οποίο θα κατακτήσει ο Οσφπ κλέβοντας τον τίτλο απο τον αήττητο Ηρακλή).
Στις 2-3-1947 διεξήχθη η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Αθήνας.
Έτσι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παναθηναικού είναι το κύπελλο Ελλάδας.

Ο αγώνας ρεβάνς Οσφπ-Παναθηναικού είναι γνωστό οτι θα γίνει στις 30-4, εφόσον ο πρώτος αγώνας
και η παράταση έληξαν ισόπαλοι με αποτέλεσμα 0-0.

Η ποινή ανακοινώθηκε στις 22-4-1947 (ενω το κύπελλο Πάσχα ξεκίνησε στις 13-4-47 όπως είδαμε και ο τελευταίος αγώνας έγινε στις 20-4-1947 (Παναθηναικός - οσφπ 3-0). Έτσι ο αγωνιστικός αποκλεισμός του Παναθηναικού φτάνει μέχρι τις 4-5-1947 ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ την είσοδο του, στην 8άδα του κυπέλλου.

ΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΙΣ 13-4-47 (ΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ) ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (η στις 11-4-1947 όταν ο Νικολόπουλος αγωνίστηκε εναντίον του Πανιωνίου) ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΣΤΙΣ 25-4-47 ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΤΟΝ οσιφιπι.

Ο Νικολόπουλος χρησιμοποιήθηκε ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Ο Παναθηναικός βρίσκεται εκτός κυπέλλου ελλάδας , ενώ αν η ποινή ήταν  ανακοινωμένη την περίοδο των εορτών  (13-4-1947) ο Παναθηναικός θα μπορούσε να αγωνιστεί με τον Οσφπ και αν κρίνουμε απο τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα φιλικά (νικες του Παναθηναικού με 3-0 και 2-0) πιθανόν να πέρναγε ο Παναθηναικός στην επόμενη φάση. (για την ιστορία το κύπελλο το κατέκτησε ο ...οσιφιπι)

1952
To 1947 μάθαμε ΟΤΙ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ-ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΣΧΑ) ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Ας δούμε αν το 1952 ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.. Από τα φιλικά της εποχής (κύπελλο Πάσχα) φαίνεται η διαφορά...



22-4-1952



Άλλη μια «σφαγή» της εποχής, ευτυχώς πέρασε χωρίς συνέπειες..Γκολ με πέναλτυ, αποβολές που δεν δίνονται, ότι συμβαίνει και 60 χρόνια αργότερα δλδ..Μία πρωτοβουλία πήρε ο αιγύπτιος διαιτητής (αυτά για τους ξένους διαιτητές που θέλουμε να φέρουμε) και αυτή ήταν να δώσει το πέναλτυ κατά του Παναθηναικού ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ δεν είδαν τπτ στην φάση αυτή..Και προφανώς κανείς άλλος..Το χτύπημα στον λάρυγγα στον Λινοξυλάκη ασχολίαστο, αλλά του διέφυγε του αετομάτη..



Ο Παναθηναικός λοιπόν κερδίζει το ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ Κύπελλο Πάσχα, αλλά προκύπτει θέμα γιατί στον αγώνα ΑΕΚ-τρούμπα ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΗΘΟΣ..3 παίχτες του γαύρου (Δρόσος, Μινάρδος, Ξανθόπουλος) εξύβρισαν τον επόπτη..Προφανώς και θα πρέπει να τιμωρηθούν, εφόσον γράφτηκε στο φύλλο αγώνος..

Το τρύλο δεν έχει πρόβλημα να τους τιμωρίσει, αλλά έλα που ακολουθεί Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ..ΟΠΟΤΕ? ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ 1947 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ (ίδια διοργάνωση=κύπελλο πάσχα) ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ (πάλι στο κύπελλο ελλάδας)

25-4-1952


27-4-1952


ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ..ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ και όπως θέλω τα γυρίζω.. ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΟΙΝΗ Η ΕΠΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟ 47? Ε, ΕΔΩ Η ΕΠΣΠ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ..ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΠΟ..ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΣΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ..

28-4-1952


ΦΥΣΙΚΆ το τρύλο θα κατακτήσει το κύπελλο αφού πέρασε κάνοντας όλη την Ελλάδα να γελάει μαζί του. Στον τελικό (16-6-1952) ο διαιτητής μέτρησε γκολ που αρχικά δεν το μέτρησε, αλλάζοντας την ροή του αγώνα.



3 χρόνια αργότερα έχουμε την διοργάνωση κυπέλλου του 1955


Ο Παναθηναικός πρωταθλητής αθηνών μετά κόπων και βασάνων και με μία αμφισβητούμενη φάση, καθώς το γκολ του Απόλλων ακυρώνεται ως οφσαιτ σε εκτέλεση φάουλ.

Στην Πάτρα, στην διοργάνωση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ, τα όργια δεν έχουν τελειωμό. Το τρύλο τα βρίσκει μπαστούνια με τον τρύλο πάτρας και αναγκαστικά το οφσαιτ και η αποκρουση στην γραμμή, γίνεται ως δια μαγείας ...ΓΚΟΟΟΟΛ!!!..Προφανώς οι πατρινοί τρελαίνονται και αποχωρούν από τον αγώνα

11-4-55




Στον δε αγώνα του πρωταθλήματος που ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο την νίκη. Ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά το...χειρουργείο της εποχής..

Το μοναδικό γκολ του αγώνα επιτυγχάνεται από ένα αμφισβητούμενο φάουλ υπέρ της τρούμπας, που στην εξέλιξη του δίνεται κόρνερ αντί για άουτ (που διαμαρτυρήθηκαν οι πράσινοι). Στην εκτέλεση του κόρνερ ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού δεν έχει καθαρό οπτικό πεδίο και έτσι δέχεται το γκολ..

Στο ενδιάμεσο έχουμε ένα φάουλ στο δοκάρι αλλά σφυρίζεται οφσαιτ σε 2 παίχτες του τριφυλλιού (ακριβώς όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα αθήνας δλδ) και δεν αφήνουν την φάση να εξελιχθεί. Ο Μουράτης κλωτσάει τον συμπαίχτη του γιατί δεν πέτυχε τον Αγγελόπουλο(!!!), ο Κοκκινάκης κάνει φάουλ στον Παπαντωνίου αλλά δίνεται ανάποδα υπέρ του γρύλου, στο 83 ακυρώνεται πράσινο γκολ ως οφσάιτ..ένας θεός ξέρει με βάσει όλα τα προηγούμενα αν ήταν η όχι..







Τον Ιούλιο του 66 το γρύλο για να φτάσει στον τελικό πρέπει να αποκλείσει εμάς. Με τον δύσκολο τρόπο θα τα καταφέρει πάντως και με άγγλο διαιτητή (αυτά γιατί θα έρθουν ξένοι διαιτητές και νομίζουμε οτι θα λυθούν όλα).

Χέρια δεν δίνονται (μέσα - έξω από την περιοχή δεν θα μάθουμε), ΠΕΝΑΛΤΥ υπέρ του Παναθηναικού (Παπουτσάκης γίνεται «σάντουιτς») δεν δίνονται, ΑΠΟΒΟΛΕΣ κατά του γαύρου (Αγανιάν) δεν δίνονται, αλλά θα δοθεί πέναλτυ στο γρύλο όταν ο Σιδέρης σπρώχνει τον Σούρπη!!!, ο διαιτητής δεν δίνει το επιθετικό φάουλ και εν συνεχεία ο Οικονομόπουλος μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Σιδέρης ανατρέπεται..Πέναλτυ για το γρύλο φυσικά 1-2 το σκορ, πρόκριση για την ντροπή του αθλητισμού στον τελικό με αντίπαλο το νικητή από το ζευγάρι Αεκ - Καβάλα.



Στο άλλο ζευγάρι, η Αεκ υποστηριζει οτι εχει δικαιωμα να ζητησει οι 2 αγωνες με την καβαλα να γινουν στην αθηνα (αρθρο 9)  ενω η καβαλα θελει να γινει ο αγωνας κανονικα στην εδρα της. Η διάταξη που ψηφίστηκε έλεγε οτι οι ομάδες από την Βορεια Ελλάδα αν φτάσουν στην φάση των ημιτελικών, τότε οι αγώνες γίνονται στην έδρα τους. Η ΕΠΟ δίνει την σολομωντεια λυση και οριζει τελικα τον πρωτο αγωνα στη Θεσσαλονικη (ούτε καβαλα - ούτε αθηνα) Η καβαλα δεν δέχεται, αποχωρει, το γρυλο βαζει τελεσιγραφο μεχρι τις 6 Ιουλιου και τελικα η αεκ παει στον τελικο μόνη της και μετεχει στο επομενο κυπελλο Κυπελλουχων



ΤΟ ΤΡΥΛΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΘΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 6η ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ (ΛΕΕΙ) ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ..ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ..







Επόμενο κύπελλο αυτό του 1969 με το περίφημο στρίψιμο νομίσματος,όπου μαθαίνουμε την αλήθεια, καθώς και στριψιμο έγινε και ο Σιδέρης δεν ανέφερε τπτ, και αδικήθηκε κατάφορα το τριφύλλι στον τελικό. (ακόμα φωνάζουν για τον ασλανίδη και την άδικη αποβολή του Μποτίνου).

Διαιτητής ο Μίχας ο οποίος θα φροντίσει λίγα χρόνια μετά να μην επαναληφθεί η απώλεια τίτλου για το γρύλο..Επίσης μαθαίνουμε ποιά ομάδα πάσχει από.... «ΠΕΝΑΛΤΙΤΙΔΑ». Μία νέα πάθηση που ξεκίνησε από τότε και έχει γίνει μάστιγα στις μέρες μας. Μόνο με θεραπεία «Πατέρα» θεραπεύεται..


 




Ο Σιδέρης , αν προφανώς του είχαν κλέψει το κύπελλο χωρίς να είναι παρών στην κλήρωση θα το φώναζε, ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ...ΑΤΥΧΙΑ...ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ..Επίσης Ασλανίδης δεν υπήρξε στην κλήρωση αλλά ο αναπληρωτής.. Ο δε μποτίνος για να τιμωρηθεί ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΥΛΟ προφανώς έκανε ότι έγραψαν.


Ο δε δημοσιογράφος Βαγγέλης Φουντουκίδης μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ οτι ευτυχώς που η φάση του 114 με το πέναλτυ στον Δομάζο δεν έγινε ανάποδα , δλδ για πέναλτυ υπέρ της τρούμπας, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΕΝΑΛΤΙΤΙΔΑ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ...

«ΠΕΝΑΛΤΙΤΙΔΑ» ΑΠΟ ΤΟ 1969..ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ..


Μετά από το περίφημο κύπελλο με στρίψιμο, φτάσαμε στο κύπελλο με ΠΡΙΜ..Τον Ιούνιο του 1971 στον τελικό το ζευγάρι γαύρος - Παοκ , αλλά φυσικά ο αγώνας θα γίνει....στο Καραϊσκάκη.

Περνάμε στην διοργάνωση του 1970-71..
9-6-1971

50.000 ο Παοκ σε κάθε παίχτη, 56.000 δρχ το γρύλο σε κάθε παίχτη..
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ..
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ.


10-6-71

Με διαιτητή τον Μίχα ( ότι γράφαμε πιο πάνω λοιπόν), για να μην έχουμε παρατράγουδα με κληρώσεις όπως το 69, αφήνει το σκληρό παιχνίδι, ο Παοκ χάνει στην πρώτη κόντρα τον Τερζανίδη στο 3, κόβει τον Παοκ με ανύπαρκτα οφσαιτ, αφήνει τους γαύρους να αλωνίζουν μέχρι να βαλουν γκολ, ενώ το πέναλτυ υπέρ του Παοκ στο 1-0 με τον Σαράφη να γίνεται σάντουιτς στην κόκκινη περιοχή ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ όπως λέει η εφημερίδα το ΠΝΙΓΕΙ Ο ΜΙΧΑΣ..



11-6-1971
ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 1 ΕΚ ΔΡΧ από το ΠΡΙΜ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΑ..ΟΧΙ πριμ συμμετοχής ελληνικής ομάδας σε τελικό πρωταθλητριών ευρώπης, αλλά σε τελικό κυπέλλου ελλάδας, στην έδρα τους με διαιτητή τον Μίχα..Γελάει όλη η Ελλάδα.



Την σεζόν 1972-73 το τρύλο δίνει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ Γ ΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ..ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (αναγκαστικά, είχαν αποκλειστεί όλες οι μικρές της Β εθνικής)...ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 1970-71 (έφτασε ημιτελικό με ομάδες β κατηγορίας, όπως και ο Παναθηναικός το 1969)..ΕΙΠΑΜΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.



Όχι δεν τέλειωσε η χούντα εδώ την δουλειά της. 

Τον Μάϊο του 1974 στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα χάσει 1-0 ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΟΥΛ, κάτι που ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ..

(ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΑΟΥΛ)






(ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ)



Ο Παναθηναικός έιχε ζητήσει ξένους διαιτητές και συγκεκριμένα της κλάσης του Πρόκοπ, αλλά αντι αυτού ήρθαν «Γάλλοι γνωστοί του Υβ» όπως δήλωσε μέρες αργότερα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού...Ίσως γιαυτό ΕΙΔΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...

17-6-1974
Τελικός κυπέλλου.
ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ στο 44 υπέρ του παοκ γίνεται γαργάρα (με το σκορ ήδη 1-0 υπέρ του τρύλο), στο 63 κλωτσιά του Δεληκάρη εκτός φάσης
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΙΤΡΙΝΗ, πέναλτυ υπέρ του τρύλο που το χάνει και υπέρ του παοκ που ευστοχεί κάνουν το σκορ 2-2, ενώ τέλος αυστηρή κίτρινη στον Τσιλιγκριρίδη στο 88.

ΕΙΠΑΜΕ..ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑ...Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..



Για το κύπελλο του 1975 δεν υπάρχουν λόγια. Τελικός τρούμπα-Παναθηναϊκός που αλλούύ? Στο βοθρολίμανο..2 πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού «θάβονται» και ο τελικός κρίνεται με ένα γκολ οφσαιτ τουλάχιστον 5 μέτρα. Αλλά τον κάλυπτε ο Κατσουράνης φαίνεται..Εξάλλου το βίντεο του αγώνα δεν αφήνει καμμία αμφιβολία. Με ξένο διαιτητή..Ιταλό αυτή την φορά, όχι κολλητό του Υβ..

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει με αναπληρωματικούς διαμαρτυρόμενος για την έδρα του τελικού και τις συνθήκες μεταγραφών που ευνοούν την ομάδα που επι χούντας είχε πρόεδρο...ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ.


17-6-1975



ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΟΥΛ (με τον διαιτητή να είναι ακριβώς δίπλα και να κάνει τον Stevie Wonder) ΚΑΘΩΣ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΚΡΥΝΗ ΜΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΕΤΡΑ ΟΦΣΑΙΤ..



ΤΟ ΔΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΚΑΘΩΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΔΗ







Αν νομίζατε οτι τα είδατε όλα, είστε γελασμένοι..Το καλύτερο όλων έρχεται αμέσως τώρα.

12-5-1976
Στα ημιτελικά τα 2 ζευγάρια είναι. Ηρακλής - Παναθηναϊκός και Αεκ- γαύρος

Ο Παναθηναϊκός χάνει 3-2 ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΧΤΕΙ 2 ΚΑΘΑΡΑ ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΤ , ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 9 ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΕ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

1) Ο Διαιτητής θα δεχτεί τις διαμαρτυρίες και προπηλακισμούς των Παναθηναϊκών στο 3-2 όταν ο παίχτης του Ηρακλή είναι 8 μέτρα οφσαιτ και σκοράρει ενώ όλοι έχουν σταματήσει και περιμένουν τον καταλογισμό του οφσαιτ. Αποβάλει 2 παίχτες του τριφυλλιού που τον σπρώχνουν. 

2) Δεν κρατάει την 10λεπτη καθυστέσηση ΔΙΟΤΙ την έκαναν οι παίχτες του ηττημένου!!!!

Στο άλλο ζευγάρι η Αεκ θα προηγηθεί 1-0, θα ισοφαρισθεί με γκολ πιθανό οφσαιτ, χωρίς κανείς να είναι βέβαιος, θα κάνει το 2-1 με πέναλτυ αλλά και το τρύλο θα ισοφαρίσει εκ νέου...με πέναλτυ. Τελικά στο 89 θα πετύχει και τρίτο γκολ.

1) Ο Διατητής θα δεχτεί τις διαμαρτυίες των παιχτών του γαύρου στο 1-1 όταν ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΤΥΝΑΝ.

2) ΔΕΝ κρατάει 6 λεπτά καθυστέρηση ως όφειλε από τις διαμαρτυρίες των γαύρων..

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΕΣ., ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και γαύρου.

ΑΣ δούμε το ρεπορτάζ του αγώνα..Δεν χρειάζεται καν να γράψει κάποιος κάτι..Απλά διαβάστε..
                                       





 Ας δούμε και τον αγώνα Αεκ-γαύρος, τι περιγράφει η εφημερίδα και τι οπτικό υλικό υπάρχει από έναν αφιέρωμα της εφημερίδας SPORTIME.


Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1-1..Φάση ημιτελής καθώς λείπει η σέντρα και η ακριβής αρχική θέση των παιχτών.


Απο εδώ και πέρα αρχίζει το γαιτανάκι..Παναθηναικός και Αεκ καταθέτουν ενστάσεις όπως ήταν λογικό..Ο δε Παναθηναϊκός τιμωρείται με τις σκληρότερες ποινές, ο δε γαύρος αφού δεν γράφτηκε τπτ την γλυτώνει..




Το θέμα ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ η οποία ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ..ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΗΡΑΚΛΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, αλλά Ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα πάει ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ,,



ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΕΑΔ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ..ΑΝΤΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ, ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ..


Ο τελικός είναι μια ευγενική χορηγία του διαιτητή Βαμβακόπουλου, που έκανε οτι μπορούσε μήπως σηκώσει το τρόπαιο το τρύλο. Χάρισε 3 κόκκινες στο τρύλο, μέτρησε γκολ του γαύρου που ήταν επιθετικό φάουλ, δεν έδωσε πέναλτυ σε απόκρουση με το χέρι αλα Μανιάτη  κλπ κλπ..




Φυσικά κορυφαία στιγμή του τελικού αποτελεί το 4-2 στην παρατάση (στο 112) καθώς ο σκόρερ του Ηρακλή, Γκέσιος, ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΥΛΟ, οι οποίοι με θρασος (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ..Όπως θα δείτε ο καημένος ο Γκέσιος καλύπεται 6 μέτρα από τον τελευταίο αμυντικό, ενώ στα 3 από τα 4 καρέ συνεχίζει να καλύπεται ενώ τρέχει!!! ΟΥΤΕ Ο STEVIE WONDER δεν θα έδινε αυτό το οφσάιτ.. 


Σην συνέχεια της φάσης ο Κελεσίδης ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ με χέρια και με πόδια να ανακόψει τον Γκέσιο, τον ανατρέπει αλλά εκείνος σηκώνεται και σκοράρει. Οι γαύροι διαμαρτύρονται και ζητούν πέναλτυ , αντί για γκολ. Φυσικά εκείνη την εποχή ο τερματοφύλακας δεν θα έπαιρνε ΚΟΚΚΙΝΗ για τέτοιο μαρκάρισμα. Οπότε οι πονηροί γαύροι προσπαθούν να γλυτώσουν ένα κανονικό γκολ με ένα πέναλτυ. Ο διαιτητής αφήνει την φάση να εξελιχθεί και στη συνέχεια διαμαρτύρονται, τον περικυκλώνουν και τον μουτζώνουν οι γαύροι, αποβάλει τον Δαβουρλή. Είναι οι ίδιοι γαύροι που έφτυναν και έβριζαν τον διαιτητή Κατσώρα στον ημιτελικό με την αεκ.



Φυσικά η ισοφάριση του σκορ σε 4-4 γίνεται με ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ, αφού ο επιθετικός του τρύλο ΕΧΕΙ ΣΚΑΡΦΑΛΏΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ του Φανάρα και τον εμποδίζει να μπλοκάρει την μπάλα που αρχικά έχει πιάσει. Η ελληνορωμαϊκή πάλη του γαύρου κάνει τον Φανάρα να χάσει τη  μπάλα και σε κενό τέρμα ο Γκλέζος ισοφαρίζει και στέλνει το ματς στα πέναλτυ.


Απολαυστικά χαμόγελα και γέλια προσφέρει το ρεπορτάζ του αγώνα από τον Κώστα Θωμόπουλο τον ρεπόρτερ του γαύρου στην ΑΘλητική Ηχώ τότε (τον Νικολακόπουλο της εποχής δλδ). Απλά αναφέρει τα 2 φάουλ του Καραβίτη (που κανονικά θα ήταν αποβολή), δεν μας λέει γιατί αποβλήθηκε ο Δαβουρλής, ενώ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΠΑΙΧΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΑΡΑ ΣΤΟ 4-4, ενώ όπως δείχνει η φωτογραφία ΠΗΔΑΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ. Η προπαγάνδα πάντα ήταν το δυνατό τους σημείο. Πως θα αποκρύψουμε την αλήθεια και πως θα την «μεταμορφώσουμε» κατά το δοκούν..





Ο προπονητής του Ηρακλή Λες Σάννον, ο οποίος ήταν και προπονητής της ομάδας την σεζόν 74-75 (στην υπόθεση λουλουδιών δλδ), ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρει πόσο «άδικα» αποκλείστηκαν τότε και οτι την επόμενη σεζόν δικαιώθηκαν, αντίθετα υποστηρίζει οτι ΕΓΙΝΕ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ 4-4..ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ που περιγράφει ο Θωμόπουλος...Ο Σάννον εκείνο το καλοκαίρι κατέληξε στον γαύρο..


Επόμενο κύπελο αυτό του 1977 που κατέκτησε ο Παναθηναικός αλλά στον ημιτελικό με τον γαύρο ΠΑΛΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ..

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ όπου 4 μέρες νωρίτερα ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΥΨΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ και τραυμάτισε επίσης τους Αλβαρέζ και Γιαννακούλα. Ο Κύπριος Κουρέας (πρώην παίχτης του γαυρου επι χούντας όταν απαγορεύονταν οι μεταγραφές απο εκεί!!!) ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 1977.



Στον αντίποδα το τρύλο κάνει την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών διασύροντας την Παναχαική (που είχε πάρει τον Δαβουρλή) με 9-1. Χρόνια λέει είχαν να παίξουν έτσι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ..Κάπως έτσι φτιάχνονται και τα ρεκόρ επίθεσης κλπ κλπ..

Προφανώς και δεν είναι κακό ο Εθνικός να παίζει με ορμή σαν να παίζει τελικό παγκοσμίου, αλλά καλό θα είναι είτε να το κάνει με όλες τις ομάδες, είτε όλες οι ομάδες να παίζουν με τέτοια λύσσα και όχι να ανοίγουν τα πόδια και να τρώνε 9 και 10 τέρματα.


Πάμε στον ημιτελικό..Ο Παναθηναικος κατεβαίνει χωρίς Δομάζο και Ελευθεράκη και από το ξεκίνημα παίζει με 9 (γιατί σε μία μικροσυμπλοκή ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ο....Γονιός του Παναθηναικού) και ο γαύρος με 10 (σε φάση που ο Γαλάκος χτυπάει πρώτα εκτός φάσης τον Δημητρίου και μετά αποβαλλονται Γαλάκος και Τζόρτζεβιτς), ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ υπερ του τριφυλλιού ΘΑΒΕΤΑΙ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι οτι ο διαιτητής ξέχασε να γράψει στο φύλλο αγώνος την κίτρινη στον Γκλέζο..Δεν έδειξε πολλές κίτρινες..Μόνο 2. Στον Παπαδημητρίου που φορούσε πράσινα και στον Γκλέζο που φορούσε κόκκινα.

Για να καταλάβετε τι εστί ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, η πράσινη φυλλάδα όπως την αποκαλούν όλοι, χαρακτήρησε την διαιτησία αυτή ως..ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ..ΔΛΔ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΚΙΟΛΑΣ... (Εντυπώσεις τελευταία σειρά: Aντικειμενική η διατησία του κ.Κολυρόπουλου!!!!)







Όταν ο Κώστας Θωμόπουλος (ο ... νικολακόπουλος της εποχής που έγραφε στην ηχω κιόλας) , γράφει αυτά, καταλαβαίνετε...Και όταν ο Σάννον τους αποκαλεί ΔΕΙΛΟΥΣ, καταλαβαίνουμε όλοι οτι ο Σάννον ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ..

Ο Κολυρόπουλος, που δεν είχε βάλει κολλύριο στα μάτια, ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΓΚΛΕΖΟ..Έτυχε προφανώς..


Φυσικά η μέγιστη στιγμή προπαγάνδας των γαύρων για το κύπελλο αποτελεί το περίφημο 3-2 τον Γενάρη του 1982, αλλά είναι ένα θέμα που δεν χωράει εδώ με τον όγκο των στοιχείων που υπάρχουν..

Αυτά εν ολίγοις για τα κύπελλα που έχει κατακτήσει το τρύλο, η προσπάθησε να τα κατακτήσει με τον γνωστό τρόπο.. 

Σχόλια