Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Της ντόπας τα παιδιά, είναι από...

Παράνομη ουσία η αναβολική ουσία, παράνομη και η κάνναβη. Μόνο που η πρώτη σε κάνει να... βγάζεις φτερά, ενώ η άλλη σε υπνωτίζει (η κάνναβη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΗ ΟΥΣΙΑ που ΝΤΟΠΑΡΕΙ έναν αθλητή). Και μπορεί ο Γκιστ να πιάστηκε να... πίνει κάνα τσιγάρο (πράγμα κατακριτέο, αφού απαγορεύεται) όμως ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Γιατί καταντάει γραφικό να το κάνουν αυτό ειδικά οι υποστηρικτές του σωματείου που κατέχει ΡΕΚΟΡ ΝΤΟΠΑΣ. ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Ας θυμηθούμε όλα τα περιστατικά των τελευταίων ετών, που ο ερυθρόλευκος και αντικειμενικός Τύπος έχει ξεχάσει"



Στο λιμάνι τα κρούσματα ντόπινγκ τείνουν να ξεπερνούν το αναμενόμενο. Και σχεδόν πάντα ο Ολυμπιακός έβγαινε κερδισμένος.

Στο τμήμα στίβου των Πειραιωτών παρατηρείται αυξημένο ποσοστό ντοπαρισμένων αθλητών και αθλητριών. Τελευταίο ΜΕΓΑΛΟ κρούσμα ο Δημήτρης Χονδροκούκης που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού όμως πρώτα συνεισέφερε πολύτιμους βαθμούς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου για το σύλλογο του.

Ίσως το τμήμα στίβου του στόλου, το οποίο τα τελευταία χρόνια σαρώνει τους πανελλήνιους τίτλους, να κερδίζει επάξια και τον άτυπο τίτλο του «Πρωταθλητή των απαγορευμένων ουσιών», καθώς τουλάχιστον οκτώ πρωταθλητές του κατά καιρούς έχουν είτε πιαστεί «θετικοί» σε αντι-ντόπινγκ κοντρόλ είτε έχουν αρνηθεί σχετικό έλεγχο (το γνωστό «non show»).

Αυτοί είναι οι εξής:
– Φανή Χαλκιά (400 μ. – 400 εμπόδια – 4×400)
– Χρυσοπηγή Δεβετζή (τριπλούν, μήκος)
– Κατερίνα Θάνου (100 μ. – 200 μ. – 4×100)
– Κώστας Κεντέρης (200 μ. – 400 μ. – 4×100 – 4×400)
– Τάσος Γκούσης (100 μ. – 200 μ. – 400 μ. – 4×100 – 4×400)
– Χρήστος Πολυχρονίου (σφυροβολία)
– Αλεξάνδρα Τζιούτη (βάδην)
– Δημήτρης Χονδροκούκης (ύψος)
- Μαυρίδης Θεόπιστος (110μ -  4 x 100)
- Αλέξιος Λεωνίδης (σφαίρα)

















Εάν η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση όπως λένε, ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να τηρήσει ηθική στάση απέναντι στα υπόλοιπα σωματεία. Είναι χρέος του ΣΕΓΑΣ να αφαιρέσει από τον Ολυμπιακό όλους τους τίτλους στους οποίους είχαν συμμετοχή οι συγκεκριμένοι αθλητές, που ως επί το πλείστον αποτελούσαν την «αφρόκρεμα» του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Πρόκειται για αθλητές που πρόσφεραν για αρκετά χρόνια βαθμούς στο σύλλογο του Πειραιά, ο οποίος χάρη στους βαθμούς αυτούς ανακηρυσσόταν πρωταθλητής.


Διαβάζοντας προσεκτικά την λίστα των πρωταθλητών συλλόγων μας κάνει εντύπωση πως ΞΑΦΝΙΚΑ ένας σύλλογος εμφανίζεται και τα σαρώνει όλα, ενώ μέχρι λίγα χρόνια πριν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ διακριση

Αλλά οι εκάστοτε ομοσπονδίες, όταν πρόκειται για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο πειραϊκός σύλλογος συνήθως τηρούν κι αυτές στάση «non show». Κοινώς είναι… άφαντες!

Όπως άφαντη υπήρξε και μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα, τον Απρίλιο του 2008, όταν το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βρίσκονταν κανονικά στα προπονητικά τους κέντρα, ο Ολυμπιακός όμως, ζηλεύοντας προφανώς το αεροπλανοφόρο Έλντριτζ από το περίφημο «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» εξαφανίστηκε ως δια μαγείας!

«Περαιτέρω διερεύνηση ζητάει το ΕΣΚΑΝ για το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού δεν βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη τις ώρες που είχε δηλώσει στο έντυπο εντοπισμού!

Το ΕΣΚΑΝ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 09 Απριλίου δόθηκαν εντολές διενέργειας ελέγχων εκτός αγώνων στους χώρους προπόνησης των ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Κ., ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.Μετά από κλήρωση, υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ έξι (06) παίκτες της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. και έξι (06) παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Η ομάδα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν βρισκόταν στο χώρο προπόνησης
 την ώρα που είχε δηλωθεί στο έντυπο εντοπισμού (whereabout) που είχε στη διάθεσή του το ΕΣΚΑΝ. Αναμένονται σχετικές διευκρινήσεις από τη SUPERLEAGUE, ως αρμόδια αρχή».



Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως την Τρίτη (8/4/2008) υποχρεώθηκε να αλλάξει την ώρα προπόνησης της Τετάρτης (από 12 το μεσημέρι σε 6 το απόγευμα) και πως ειδοποίησε την Σούπερ Λίγκα – ως όφειλε – για την αλλαγή αυτή. Η διοργανώτρια αρχή από την δική της πλευρά υποστηρίζει πως το φαξ δεν έφτασε στα χέρια της».

Σκάνδαλο από τα λίγα… Και όσο για τιμωρία; Συνέλθετε, στην Ελλάδα ζούμε.. Στη χώρα που ποδοσφαιριστές τερματίζουν άδοξα την καριέρα τους για προβλήματα υγείας, που αθλητές «δεν μπορούν τα βράδια να κοιμηθούν»,  ή που «κοντεύουν να πεθάνουν από τις φυσούνες». Στη χώρα που κοινός παρονομαστής των ανωτέρω είναι πάντα ο ίδιος σύλλογος.

Προκαλεί πάντως απορία το γεγονός πως το ΕΣΚΑΝ δεν επισκέφτηκε εκ νέου τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα ελέγχου. Ίσως να φοβήθηκαν τις υπεράνθρωπες δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι «κακές γλώσσες», εκείνη τη μέρα μεταμορφώθηκαν σε Spiderman προκειμένου να… εξαφανιστούν.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε κι άλλους αθλητές του σωματείου του Πειραιά, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σχετικές με απαγορευμένες ουσίες.

– Ντιέγκο Αγκίρε (ποδόσφαιρο)
– Βασίλης Δεμέτης (κολύμβηση)
– Έβρικ Γκρέι (μπάσκετ)
– Τζέιμς Φόρεστ (μπάσκετ)
– Κιντέλ Γουντς (μπάσκετ)
– Ντούσαν Βούκσεβιτς (μπάσκετ)
-  Σαμ Τζέικπομσον (μπασκετ)
- Ιωάννης Μπουρούσης (μπάσκετ)



Ο μπασκετμπολίστας Έβρικ Γκρέι 2 μόλις ημέρες πριν πιαστεί ντοπαρισμένος είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή ήταν ήδη υπό την επήρεια! Έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο καθώς αγωνίστηκε 20 λεπτά. Το σκορ δείχνει ένα αμφίροπο παιχνίδι (ΟΣΦΠ – Απόλλων 80-78) που ίσως χωρίς τον ντοπαρισμένο Γκρέι, που πέτυχε και 6 πόντους, οι ισορροπίες να ήταν διαφορετικές!


To δε τραγικό της υπόθεσης Γκρέι, είναι οτι το δεύτερο δείγμα ήταν στον αγώνα του στόλου με τον Παναθηναικό στην Ευρωλίγκα..Δλδ στη νίκη του στόλου (65-57) και την πρόκριση στο Φ4..




Επειδή θέλουμε να είμαστε πάντα δίκαιοι και επειδή έτσι κι αλλιώς τα «ερυθρόλευκα» σκάνδαλα ντόπας είναι τόσο πολλά που δεν χρειάζονται επιπλέον φούσκωμα σημειώνουμε πως ο Ντιέγκο Αγκίρε είναι περίπτωση αντίστοιχη του Βαρβζίνιακ και του Ντεμπά, δηλαδή απλώς πήγε στην ομάδα του Πειραιά και δεν… ακούμπησε. Επίσης οι Φόρεστ και Γουντς είναι περιπτώσεις παρόμοιες με αυτήν του Μπιούφορντ, δηλαδή ναι μεν απαγορευμένη ουσία (κάνναβη), όχι όμως ντόπα.










Σίγουρα έχουμε ξεχάσει άθελά μας ορισμένους.

Επίσης, εκτός από τους επισήμως ενόχους, υπάρχουν και οι «ύποπτοι» για ντόπινγκ…

Προκαλούν πολλά ερωτηματικά οι πρόωρες αποχωρήσεις λόγω προβλημάτων υγείας δύο πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, με σημαντική προσφορά στις κατακτήσεις τίτλων από τους «ερυθρόλευκους».

Επόμενο κρούσμα η Γιαρένη (κολυμβήτρια του οσφπ) η οποία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΙΟ.


Φυσικά εδώ πρόκειται ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΚΑΘΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015, ΕΒΓΑΛΕ «ΛΕΥΚΗ» ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΝΩ ΤΗ  ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΝΤΟΠΕ..ΑΛΛ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ..



Υπάρχει επίσης η περίπτωση του διεθνή μπασκετμπολίστα και γνωστού για τις «αϋπνίες» του, Γιάννη Μπουρούση,  που πλέον αγωνίζεται στην Ισπανία. Ενώ υπήρχαν ενδείξεις για χρήση απαγορευμένων ουσιών, τελικά παρέμεινε  ατιμώρητος, όπως και η ομάδα του, η οποία βγήκε κερδισμένη από την ιστορία κερδίζοντας το Κύπελλο Ελλάδος  το 2011. Θυμίζουμε πως ο Μπουρούσης ήταν ο MVP του τελικού!


Τελευταίο (μέχρι στιγμής) κρούσμα η Όλγα Χατζηνικολάου, στο γυναικείο μπάσκετ, ένα άθλημα που ο Οσφπ έχει μόλις 2 χρόνια «ιστορία». Στο f-4 του Κυπέλλου της σεζόν 2016-17 βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία, έτσι όπως ανακοινώθηκε.



Βλέπετε, ο Ολυμπιακός πάντα έβγαινε κερδισμένος αγωνιστικά από παρόμοιες ιστορίες. Αντίθετα, ο
Παναθηναϊκός, το 2007, έχασε το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ποδοσφαιριστής  που αργότερα βρέθηκε ντοπαρισμένος (Αντσουέ, Λάρισα).



Όσο για αθλητές του Παναθηναικου, εφημερίδες και ιστοσελίδες «κόκκινης» απόχρωσης αναφέρθηκαν παλιότερα στις περιπτώσεις των Γιακούμπ Βαβζίνιακ και Νιρέν Ντεμπά (ποδόσφαιρο), Ρόντνεϊ Μπιούφορντ και Γιάννη Γιαννούλη (μπάσκετ).

Καταρχήν θεωρούμε κωμικό το γεγονός κάποιοι να μιλούν «στου κρεμασμένου το σπίτι για σκοινί».

Οι τέσσερεις προαναφερθέντες αθλητές (με εξαίρεση τον Νιρέν Ντεμπά που στην πορεία αποδείχθηκε η αθωότητά του) , τιμωρήθηκαν και αποτέλεσαν παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Εκτός αυτού αναφερόμαστε σε παίχτες που -αν και η πράξη τους είναι κατακριτέα- ποτέ δεν προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο Τριφύλλι.

Ο δε Μπιούφορντ μπορεί να «πιάστηκε» με απαγορευμένη ουσία, αλλά όχι με ντόπα. Η κάνναβη ως γνωστόν αδρανοποιεί τον ανθρώπινο οργανισμό και τον κάνει… αργότερο, όχι ταχύτερο και δυνατότερο! Μάλιστα ο Ομπράντοβιτς τον άφησε ΕΚΤΟΣ στον τελικό με τον Άρη, ενώ είχε δικαίωμα συμμετοχής. Άλλη μια βασική διαφορά των δύο σωματείων.

Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός, χωρίς να σημαίνει πως έχει ευθύνη για τα κρούσματα αυτά, στην ουσία λίγα πράγματα κέρδισε σε αγωνιστικό τομέα από τους συγκεκριμένους αθλητές. Για την ακρίβεια ο μοναδικός «πράσινος» που έχει κατακτήσει τίτλο και πιάστηκε ντοπαρισμένος είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης (ο οποίος περιέργως πιάστηκε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό μετά από 12 χρόνια «ερυθρόλευκης» θητείας). 

ΦΥΣΙΚΑ το 2016 ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ (2010) ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΙΨΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ..



Και το 2015 μάλιστα ο στόλος ζήτησε έλεγχο ντόπινγκ στον Γκόμεζ που ήταν ο καλύτερος παίχτης της σειράς με τον Παοκ ,

 Ακόμα και ο Ολυμπιονίκης αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης, ο οποίος ανήκε στον Παναθηναϊκό, δε συνετέλεσε ποτέ στην κατάκτηση κάποιου τίτλου για το Τριφύλλι.

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει ζαλιστει απο τη πολυ πουτσα φαπα ξαπλα ο kg2
    Αφηστε το ησυχο το καημενο, θα ψοφησει οπου ναναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνο τα ιδια και στους τελικούς πίνετε ως συνήθως τα χύσια μας και από τα αυτιά.

      Διαγραφή
    2. Άμα δεν κόψεις το χειρωνακτικό, δεν φεύγουν τα σπυράκια. Άσ' τα τ' άλλα.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το παρεις φετος που παιζει να μην παρεις τιποτα οπως καθε χρονο θα περασεις τον αρη και θα εισαι και τυπικα 2ος με διαφορα 23 πρωταθληματα

      οπως καταλαβες στο μπασκετ εισαι μια τριχα απο τα αρχιδια μας

      Διαγραφή
    2. Έτσι είπε ο μελετητής της wikipedia και μετά βάρεσε παλαμάκια στον εαυτό του. Ζήτωωω!!!
      (Σβήνε, πρασινολακαμά, σβήνε καλύτερα)

      Διαγραφή
    3. ....απαντα ο ακης γιατι βλεπει να κραζουν ο φιλαρακι του τον τακη τον τσουκαλα ..τα εξι ευρωπαικα κ τα πρωταθληματα μεσα κ εξω απο το σεφ δεν σβηνονται γαυρακο.. το κομπλεξ ομως αν το παλεψεις διορθωνεται..

      Διαγραφή
    4. Και ξαναβάρεσε παλαμάκια.

      Διαγραφή
    5. ενω εσυ ξαναβαρεσες μια μαλακια αγαμητο.. εσεις παλαμακια στο φετινο λαβαρο για την συμμεετοχη το F4.. γαυροι κομπλεξαρες βλεπετε εφιαλτες με πρωταγωνιστη τον ζελικο..

      Διαγραφή
    6. συμεεεετοχη το F4.. Συμπέεεε. Καλό καλοκαίρι, γίγαντα. Άσ' τα τ' άλλα.

      Διαγραφή
  5. kg δεν σε χαλασε η 20ποντοι πουτσα στο Final Four ε ?Ο τουβλουλης εσπασε τα στεφανια
    εκει στην Μαδριτη?Αντε γροθε αμε στο μπεεπλανετ.gr εχουν προσφορες στο σανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος! Όχι, εγώ την αλήθεια θα την πω: μια χαρά τα είπες. Σου έφυγε ένα βάρος; Σαν να είχες φάει έναν ελέφαντα και ρεύτηκες;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου