Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

No Call - Πηλοιδης και ιστορίες για πρόβατα

Σε έναν απο τους ωραιότερους και καλύτερους τελικούς μπάσκετ που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναικός κέρδισε με 86-85 τον στόλο. Οι γαύροι ασχολήθηκαν με τον Πηλοίδη και όχι με την ομάδα τους και ακόμα και φέτος τον θυμήθηκαν πάλι ως ανεπαρκή και κομμένο απο την Φίμπα.

Αναφερόμαστε στην σεζόν 2006-07 όπου ο Παναθηναικός ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΡΕΜΠΛ, με αντίπαλο τον στόλο. Ο στόλος φωνάζει για την διαιτησία του Πηλοίδη και για το περιφημο ΝΟ ΚΟΛ (NO CALL) φάουλ του ΔΔ σε κάποιον πεν, στην λήξη της παράτασης. Ας δούμε πως ο αγώνας οδηγήθηκε εκεί.

Κατα αρχήν σε αγώνα εκτός έδρας ο στόλος ΚΕΡΔΙΣΕ σχεδόν όσες βολές και ο γηπεδούχος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...27 έναντι ..31 (κάτι που δεν συμβαίνει ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ στο σεφ)



Βέβαια έχασαν γιατί έβαλαν τις μισές (13/27) , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ..

Στην τέταρτη περίοδο γίνονται ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ η να περνάει μπροστά με βραχεία κεφαλή

1 41 πριν την λήξη του κανονικού αγώνα, ΦΑΟΥΛ στον Μπατίστ σε αιφνιδιασμό, ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ. (75-73)



1 29 φάουλ στον Ντόμερκαντ, ο ΣΙΣΚΑ εκτελεί βολές (2/2) και 77-73

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ...ΟΜΩΣ..

ΣΤΟ 1 03 ο ματσιγιάουσκας στην λήξη της επίθεσης επιχειρεί άστοχο 3ποντο   και η μπάλα κατευθύνεται πλάγια. Οι διαιτητές ανακαλύπτουν φάουλ στην διεκδίκηση ( ???) πεν-Τσαρτσαρή

1 02 φάουλ στον Τσαρτσαρή ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ


Στην επαναφορά ο στόλος κάνει λάθος και ο Παναθηναικός έχει και πάλι κατοχή.
Στην 4η περίοδο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχει 2 λάθη και ο στόλος 6
Ο Παναθηναικός αστοχεί σε 3ποντο με τον Βούγιανιτς, 40 δεύτερα πριν την λήξη.
Ο ακερ στα 35 δεύτερα ευστοχεί σε τρίποντο (77-76).
Ο Παναθηναικός εκδηλώνει επίθεση και 22 ΔΕΎΤΕΡΑ πριν την λήξη, ο ΣΙΣΚΑ χάνει την  μπαλα απο τον ακερ, ο οποίος θα έδινε τη νίκη ΑΝ ΔΕΝ ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΦΩΤΑ Ο ΔΔ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΤΑΠΑ.



Ο Μπατίστ κερδίζει το ριμπάουντ στα 19 δεύτερα και ο Παναθηναικός απλά θέλει να λήξει ο χρόνος με την μπάλα στην κατοχή του (77-76).

Στα 9 δεύτερα ο στόλος κάνει φάουλ στον Μπετσίροβιτς και κανένας δεν πιστεύει οτι μπορεί να χαθεί ο αγώνας. Τα βλέμματα απο τον κόκκινο πάγκο, είναι χαρακτηριστικά. Ο Σάνι-μποι με 1/2 κάνει το σκορ 78-76 και μένουν 9 δεύτερα.

Ο Παναθηναικός με τον ΔΔ επιλέγει να κάνει φάουλ στα 5 δεύτερα ώστε ότι και να γίνει, να έχει χρόνο για μία επίθεση. Ο πεν με 2/2 κάνει το 78-78 και στην επαναφορά και επίθεση του Παναθηναικού ο Σάνι-μποι αστοχεί και ο αγώνας οδηγείται στην παράταση.

Όπως βλέπουμε
α) με 13/27 βολές ΔΕΝ κερδιζεις αγώνα που κρίνεται στον πόντο
β) ΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΡΦΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ 20 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ, δεν σου φταιει κανένας.

Παραβλέπουμε τις φάσεις που παραθέσαμε και ερχόμαστε στην παράταση.

Ο αγώνας πηγαίνει πόντο-πόντο.

Στο 2 50 πριν την λήξη επιθετικό του Ματσιγιάουσκας δεν σφυρίζεται και ο στόλος ανανεώνει μια χαμένη επίθεση (81-81).



Στα 2 31 ξεκάθαρα βήματα του ακερ ξαναδίνουν την μπάλα στον Παναθηναικό.
Στην επίθεση ο Μπατίστ κάνει λάθος πάσα (2 21) και ο στόλος έχει επίθεση.
Άστοχο σουτ του πεν και ριμπάουντ του Μπατίστ 1  58 πριν την λήξη.

Στην επίθεση φάουλ στον ΔΔ απο τον Μπαρλο, δεν σφυρίζεται (81-81).


Στην επίθεση του στόλου σφυρίζεται το 5ο φάουλ του Μπετσίροβιτς και με 1/2 βολές ο στόλος κάνει το 81-82.
Στην επίθεση του Παναθηναικού 1 22 πριν την λήξη γίνεται λάθος και ο στόλος έχει πάλι κατοχή.
53 δεύτερα πριν την λήξη ο ντόμερκαντ κάνει το 81-84.

Ο ΜΠΑΤΙΣΤ στα 35 δεύτερα με 3ποντο ισοφαρίζει (84-84).


Απο εδω και πέρα έχουμε ρεσιτάλ διαιτησίας.

Στα 21 δεύτερα ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΝ στον Βούγιανιτς, ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΕΤΑΙ


Η μπάλα χάνεται και διεκδικείται στο κέντρο όπου κάτοχος γίνεται ο Βασιλόπουλος που πασάρει στον πεν. Ο Βασιλόπουλος ΣΚΡΙΝΑΡΕΙ για να περάσει ο πεν, αλλά δεν συνεννοούνται σωστά και ο Βασιλόπουλος χτυπάει άθελα του τον πεν. Οι διαιτητές ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ πεν απο τον   ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ (17 δεύτερα) ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ Ο ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ ΕΦΕΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΛΕΙ-ΑΠ. ΟΙ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ.


ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΝ (ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ)

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΝ (ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ)


Ο ΠΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ (ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ Ο ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ ΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΕΙ -ΑΠ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ



TO BINTEO EINAI ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ


Ο Βασιλοπουλος προσπαθεί να κλέψει την μπάλα απο τον συμπαίχτη του, ο Βούγιανιτς παίρνει την μπάλα κανονικά ενω ο Τσαρτσαρής ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙ.

Ο πεν με 1/2 βολές κάνει το 84-85 στα 17 δεύτερα.
Ο Παναθηναικός εκδηλώνει επίθεση ο Τσαρτσαρής αστοχεί σε τρίποντο και ο ΔΔ στα 5,9 δεύτερα με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι απο κάτω, γράφει το τελικο 86-85.

Στην επαναφορά και με 5,9 δεύτερα ο πεν κατεβάζει την μπάλα και παρεμποδίζεται απο τον ΔΔ.
Η φάση γίνεται στα 3,4 δεύτερα, ο πεν συνεχίζει και σουτάρει άστοχα.




ΟΙ γαύροι την επόμενη ανακαλύπτουν το περίφημο νο κολ (no call) ενώ κανένας παίχτης η μέλος του πάγκου ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ..




Οι γαύροι φωνάζουν ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ.

ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο πεν ΚΕΡΔΙΣΕ ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ.

1) Η ΦΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 3,4 ΔΕΥΤΕΡΑ. ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ 3,4 ΔΕΥΤΕΡΩΝ, ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ Η ΦΑΟΥΛ

2) ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΩΣ ΦΑΟΥΛ, Ο ΣΤΟΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΣΟΣΤΑ 48% ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ (13/27) . ΑΡΑ Ο ΠΕΝ ΕΙΧΕ 50% ΝΑ ΕΥΣΤΟΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΒΟΛΕΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ (17 δεύτερα) ΕΥΣΤΟΧΗΣΕ ΣΕ 1/2. ΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΒΑΖΕ ΚΑΛΑΘΙ Η ΚΕΡΔΙΖΕ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ έστω ΜΙΑ ΒΟΛΗ ΚΕΡΔΙΖΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

3) ΑΝ Ο ΠΕΝ ΕΥΣΤΟΧΟΥΣΕ ΣΕ 1/2 ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΚΑΛΑΘΙ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ (86-86). ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ.

4) Στην απίθανη περίπτωση (δις) που ο πεν ευστοχουσε σε 2/2 και ο Παναθηναικός ΔΕΝ πετύχαινε πόντο ο στόλος θα κέρδιζε τον αγώνα ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ 1-2 υπερ του στόλου. ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ 2 ΝΙΚΕΣ για να χριστείς πρωταθλητής. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 2006-07 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΙΧΕ ΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΕΦ ΜΕ 73-74, ΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ 6 ΠΟΝΤΟΥΣ 40ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΣΒΕΡΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΦΥΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΑΟΥΛ, ΝΑ ΕΥΣΤΟΧΗΣΕΙ ΣΕ 2 ΒΟΛΕΣ Ο ΠΕΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ 1 ΠΟΝΤΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ 3,4 ΔΕΥΤΕΡΑ  ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ , ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1-2, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΕΦ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1-3. ΑΝ ΕΚΕΙ ΕΧΑΝΕ Ο ΣΤΟΛΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΕ ΠΕΜΠΤΟ ΑΓΩΝΑ.


ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ..

ΥΓ..Η ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2005 ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (ΒΑΛΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ), ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ..

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ

 


ΥΓ2.. Ο ΠΗΛΟΙΔΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟΝ 2010 ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΟΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ 79-72, ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΓΚΡΙ 24 ΒΟΛΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ....ΜΟΛΙΣ 8..

ΝΑΙ, ΜΟΛΙΣ 8 ΒΟΛΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΗΛΟΙΔΗΣ...



Σχόλια

  1. Re tomare les: ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ , ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1-2, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΕΦ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1-3. Omws an kerdizan kai sto SEF tha ginotan to 2-2 swsta?
    Gia diorthwse to an mporeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου