Με ένα απλό google search...

Περί καπετανέων...

Να ξεκαθαρισουμε κατι..Κανενας καπετανιος δεν χρειαζεται..Χρειαζεται ενας ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ και να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την ομαδα. Δεν μας νοιαζει αν ειναι καπετανιος, φαρμακοποιος, ραλιστας, φουρναρης. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ? Αυτο θελουμε.. Οσο για τον καπετανιο, θα παραθεσουμε τα στατιστικα στοιχεια, δλδ τι ΠΑΡΕΛΑΒΕ και τι ΠΑΡΕΔΩΣΕ. Και μετα θα δουμε αν χρειαζομαστε καπετανιο...


Ολα ξεκινησαν το μακρυνο 1979. Ο Γιωργος Βαρδινογιαννης αναλαμβανει την ΠΑΕ.


Δεν ξερουμε αν ο Ομιλος ηταν απο τοτε καθαρος απο χρεη, καθως λιγες μερες πριν ανακαλυφθηκε ανοιγμα εκ.δρχ.


Ο Παναθηναικος μεχρι τοτε ειχε τα διπλασια πρωταθληματα Α εθνικης απο τον οσφπ (9 εναντι 5). Τον γαυρο τοτε τον ανελαβε ο Νταιφας (79-87).

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλητης παναθηναικος 1964

Ο πρωτος ισχυρος αντιπαλος τον εριξε στα σχοινια. Ο Νταιφας εφυγε το 1985, και ανελαβε εκ νεου το 1986.Εφυγε το 1987 και ανελαβε για τελευταια σεζον το 1992-93. Μεχρι τοτε ειχε κατακτησει συνολικα σαν προεδρος 5 πρωταθληματα (80,81,82,83,87) και 1 κυπελλο (82), εναντι 2 πρωταθληματων (84,86) και 3 κυπελλων (82,84,86) του Βαρδινογιαννη.


Επομενοι ισχυροι αντιπαλοι οι Ψωμιαδης-Μελλισανιδης-Καρρας (89-94). Αυτοι κατεκτησαν
πρωταθληματα (89,92,93,94) και 1 κυπελλο (96), ενω ο Παναθηναικος 2 πρωταθληματα (90,91) και 4 κυπελλα (88,89,91,93). Μεχρι το 94 δλδ, δεν υπηρξε ισχυρος παραγοντας στο παρασκηνιο που να μην «κερδισε» κατα κρατος τον Παναθηναικο.


Απο το 92-93 εφαρμοστηκε το «πειραμα» Κοκκαλη στον γαυρο, ως αντιπαλος του Βαρδινογιαννη κατεκτησε 4 πρωταθληματα (97,98,99,00) και 1 κυπελλο (99). Ο Βαρδινογιαννης εφυγε το 2000 (29-5-00) και κατεκτησε 2 πρωταθληματα (95,96) και 2 κυπελλα (94,95) εχοντας αντιπαλο τον Κοκκαλη.



Το καλοκαιρι του 2000 παρελαβε ο Τζιγκερ βαζοντας ως αχυρανθρωπο-προεδρο τον Φιλλιπιδη
και τον γιατρο-γαυρο που πηραμε απο τον οσφπ, τον Αργυρη Μητσου. Απο το 2000 μεχρι το 2008 που παρεδωσε στην σχημα της πολυμετοχικοτητας, ο Τζιγκερ κατεκτησε 1 πρωταθλημα (04) και 1 κυπελλο (04), ο δε Κοκκαλης 7 πρωταθληματα (01,02,03,05,06,07,08) και 3 κυπελλα (05,06,08).



Τελος, μετα την πολυμετοχικοτητα, ανελαβε σαν εγγυητης ο Τζιγκερ με αχυρανθρωπο-προεδρο
τον Γοντικα και τον Κωνσταντοπουλο 2 χρονιες (10-11,11-12) στις οποιες φυσικα δεν κατεκτησε τπτ ενω ο γαυρος σηκωσε αλλα 2 πρωταθληματα (11,12) και 1 κυπελλο (12).

Συνολικα (πλην των 2 ετων πολυμετοχικοτητας) απο το 1979-80 μεχρι και το 2012 οπου η ομαδα περασε στα χερια της ΠΑΝΣΥ, τα στατιστικα εχουν ως εξης.

Κοκκαλης............(17 χρονια), (18 τιτλοι) = 13 πρωταθληματα - 5 κυπελλα
Βαρδινογιαννης...(30 χρονια), (17 τιτλοι) =  7 πρωταθληματα - 10 κυπελλα
Νταιφας...............(8 χρονια),  (6 τιτλοι)   =  5 πρωταθληματα - 1 κυπελλο
Μελλισανιδης......(6 χρονια),  (5 τιτλοι)   =  4 πρωταθληματα - 1 κυπελλο
Μαρινακης...........(3 χρονια),  (3 τιτλοι)  =  2 πρωταθληματα - 1 κυπελλο

Ο Παναθηναικος οπως φαινεται αναλογικα σε προσφορα ετων/τιτλων εχει την χειροτερη συγκομιδη απο ολες τις αλλες διοικησεις που εμειναν εστω και 4-5 χρονια. Κυριαρχει στα κυπελλα, (θεσμος που δεν εχει την ιδια αξια-διακριση και πλεον οικονομικες απολαβες οπως ενα πρωταθλημα) αλλα στα πρωταθληματα ειναι με διαφορα... ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!!!!!

7 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΣΟΣΤΟ 23%, ενω ολοι οι αλλοι εχουν ποσοστο επιτυχιας ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ. 62% (Νταιφας), 66% (Φαταουλ), 66% (Μελλισανιδης) μεχρι το 76% (Κοκκαλης) που αποτελει και το μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας. Μην ασχοληθουμε με το οτι το τρυλο κατεκτησε 4 ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!!!, η αεκ 3 ΣΕΡΙ, αργοτερα επι κοκκαλη 7/8 και παει λεγοντας...

Φυσικα μετα κυριαρχησε ο Φαταουλ με το απιστευτο ποσοστο σε 8 χρονια διοικησης να εχει κατακτησει 7 πρωταθληματα (87%) και 3 κυπελλα.

Οποτε κανενας καπετανιος δεν μας χρειαζεται. Ενας να αγαπαει και να προστατευει την ομαδα χρειαζεται και μονο.

Οπως ακριβως στο μπασκετ..Εκει ΔΕΝ χρειαζεται καπετανιος? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???


ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΩΣΕ, ΞΟΔΕΨΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ αρουλη και τρυλο και την ΕΚΑΝΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.

Θελουμε λοιπον καπετανιο, η μηπως θελουμε Γιαννακοπουλους?

Σχόλια

  1. Καλημερα......Καταρχην να ξεκαθαρισω για να μην παρεξηγηθω οτι η αποψη μου ειναι οτι οι οπαδοι και οι φιλαθλοι δεν πρεπει να ταυτιζονται με προεδρους και ιδιοκτητες.......Μονο εδω στην ελλαδα γινετε αυτο.....τι εισαι βαρδινογιανικος-γιαννακοπουλικος-πολυμετοχικος κλπ.....Συμφωνω μαζι σου οτι γνωμονας παντα και πανω απο ολα ειναι μονο το καλο του ΠΑΟ.....Τωρα οσον αφορα αυτο που ανεβασες......

    Στατιστικα δεν χωραει αμφισβητηση......

    Ισα ισα που καταριπτει τον μυθο του βαρδινογιανισμου που πιπιλανε οι αλοθρησκοι.......

    Αλλα επειδη παντα λεμε οτι ξεχωριζουμε απο τους αλλους γιατι δεν φοραμε γυαλια και λεμε τα πραγματα με το ονομα τους........

    Δεν ανεφερες στα στατιστικα σου <>
    τα ευρωπαικα στατιστικα της εποχης του βαρδινογιανισμου......

    Δεν θελω να αναφερθω εκτενεστερα σε λεπτομερειες που ειναι ηδη γνωστες και που φυσικα οχι μονο μας εχουν κανει περηφανους αλλα μας κατατασουν ετη φωτος μακρια απο τους ακατανομαστους......

    Απλα το αναφερω αυτο γιατι οταν μιλαμε για μια εποχη που εχει βαλει καλος η κακος την σφραγιδα της και σε εμας σαν οπαδους αλλα και στην ομαδα καλο ειναι να τα λεμε ολα......

    θετικα και αρνητικα.......

    Αυτα δεν θα κουρασω αλλο.....


    OLD SCHOOL GATE 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνω, αλλα τα ευρωπαικα στοιχεια ΔΕΝ περιεχουν καποιον τιτλο. Επισης συγκριτικα με ολες τις αλλες ελληνικες ομαδες, ναι ηταν καλυτερος ο Παναθηναικος τοτε. Αν το δεις συνολικα καναμε 6 πορειες (85-88-91-96-02-03) σε 30 χρονια. Σου φαινονται πολλα? 2 ημιτελικους ειχαμε και ο τελευταιος το 96. Επι πολυμετοχικοτητας αντιστοιχα σε 2 χρονιες σερι, ημασταν 16αδα.

      Ουτε εγραψα για μεταγραφες γιατι ναι μεν ηρθαν σαραβακος, ροτσα, ζαετς, δημοπουλος, βλαχος, παρις, βαζεχα, βαντσικ, σοουζα, μιχαλακης, εκι, μανολακης αλλα μιλαμε για 20-25 παιχταραδες σε 30 χρονια συνολικα!!!!

      Διαγραφή
    2. Στην ουσια οταν μιλαμε για Παναθηναικο και ευρωπη πρεπει να εχουμε κατα νου να φτασουμε παλι σε τελικο, η να προσεγγιζουμε ημιτελικους και 8αδες ευρωπαικων κυπελλων. Και αυτο για το μεγεθος του Παναθηναικου και της οικονομικης επιφανειας της οικογενειας, σημαινε κατ εμε οτι καθε χρονια ησουνα 16αδα και ανα 3-4 χρονια ημιτελικα Ουεφα τοτε η Γιουροπα (οπως κανουν οι πορτογαλικες, η σεβιλλη, σπασμωδικα η φουλαμ, βερντερ, μιντελσμπρο). Και φυσικα ενας Ζαετς επρεπε να ερχεται ΚΑΘΕ χρονο. Οχι κολεφ φιτος και λουπου.

      Διαγραφή
  2. εθελοτυφλεις 'η εισαι εκτος πραγματικότητας..
    και φενεται και που το πας το πραγμα..
    δεν εχεις αναφερει ότι χαρη στον παναθηναικο είχαμε αμέτρητες στιγμες υπερηφάνειας που δεν συγκρινονται με κανενα πρωταθλημα(αν και οι τιτλοι μενου στο τελος)πηραμε γιουρο χαρη στον παναθηναικο με 8-9 βασικους απτην εντεκαδα..
    ένα χρονο πριν παραλιγο να παρουμε ουεφα..
    επισης δεν αναφέρεις καθολου τα γαυροσυστηματα του κοκκαλη και του μαρινακη με κρατικοεπενδυσεις..ο λογος για τον οποιο η κυριαρχια του πειραια εφερε την ομαδα εδώ..δεν μπορεις να κανεις τιποτα όταν εχεις το κρατος με το μερος σου και ολοι ξερουμε τι είναι το κρατιδιο του ελλαδισταν..
    τελος εννοείται ότι δεν χρειαζομαστε καπετανιους αλλα καποιον να μας σωσει και να πεταξει τα σκουπίδια τους ενιαιους εξω απτο γηπεδο..αλλα οσο το κρατος εχει συμμαχους τους γαυρους και τον αμπραμοβιτς να φερεις παντα δευτερος θα εισαι
    για αυτό η προπαγανδα σου αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε καταλαβαινω πραγματικα. Προπαγανδα δεν κανω, δεν υπαρχει λογος.
      Για παμε να δουμε τι γραφεις.

      1)Αμετρητες στιγμες περηφανιας. Συμφωνω, αλλα δεν μπορω να τις μετρησω. Ειχαμε πριν, ειχαμε τοτε, ειχαμε και μετα. Αυτο που πρεπει να σε απασχολει ειναι οτι και στο μπασκετ ειχαμε αμετρητες στιγμες περηφανιας και πριν τα ευρωπαικα, αλλα δεν τις θυμομαστε, θυμομαστε μονο αυτα. Ο στοχος ειναι η κορυφη οχι ενα διπλο στην ευρωπη το 2002. Και οταν πλησιαζουμε συνεχως την κορυφη, τα διπλα τυπου αγιαξ, πορτο, γκετεμποργκ θα μας γινουν συνηθεια. Οι στιγμες περηφανιας ηρθαν γιατι ειχαμε πολυ καλη ομαδα ΚΑΙ 50-50 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 50-50 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? Σκεψου πριν απαντησεις.

      2) Πηραμε γιουρο με 8-9 βασικους. Σωστα, αλλα τι σχεση εχει αυτο? Οτι βγηκε μια καλη φουρνια παιχτων το 96-98 και πηρε ευρωπαικο..Οκ. Απο το 79 μεχρι το 96 ποσοι ειχαν βγει δλδ και δεν τους θυμαμαι? Και αυτοι επαιξαν γιατι ηταν φτηνοι αν θυμασαι, μετα που ζηταγαν λεφτα (περαν της πρωτης 3-5ετιας) ΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ? Ο κανενας. ΟΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

      3) Παραλιγο να παρουμε ουεφα. Το 2003 εννοεις. Μα τοτε φιλε μου φτασαμε στην 8αδα, θα ειχες δικαιωμα να το πεις αν πηγαιναμε τελικο και το χαναμε οπως το 71. Με το δικο σου σκεπτικο (8αδα δλδ), παραλιγο να παρουμε πρωταθλητριων το 85 (4αδα), ουεφα το 88 (8αδα), τσαμπιονς λιγκ το 1996 (4αδα), 2002 (8αδα) και ουεφα το 2003 (8αδα). Και πρωταθλητριων το 71 φυσικα. Σωστα?

      4) Τα γαυροσυστηματα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τα ανεφερα. Εγραψα οτι οποτε ειχε σοβαρο αντιπαλο, εχανε. Το οτι γιγαντωθηκε ο νταιφας, ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? ΕΣΥ? Τον βαρδινογιαννη ειχε αντιπαλο. Οτι γιγαντωθηκε ο πρακτορας σε επο και κυβερνηση ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? Εγω? Δεν καταλαβαινεις οτι μιλαμε για μια απο τις ισχυροτερες οικογενειες στην ελλαδα και ερχεται απο την γερμανια ενας κοκκαλης και τους ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ στο ποδοσφαιρο για 15 χρονια, τους κανει πλακα μεσα στα μουτρα!!!! Σκεψου λιγο. Και η μονη διαμαρτυρια ειναι η παραιτηση καπετανιου!!! (2000) και το dvd παραγκας. Στο μπασκετ αυτα καναμε? Η τους αλλαξαμε τον αδοξαστο?

      5) Συμφωνω οτι οσα λεφτα και να βαλουμε δευτεροι θα ειμαστε. Τρανο παραδειγμα το ροστερ του 2010 που πηρε νταμπλ και το ιδιο ροστερ το 2011 ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΠΤ. Και ποιος φταιει που η ομαδα ειναι απροστατευτη και την σφαζουνε 30 χρονια? Εγω η εσυ? Ποιος φταιει που δεν ξερουμε ουτε εναν στην επο? Εγω η εσυ?

      Συμπερασμα. Αν βρεις την προπαγανδα μου την λες. Και δευτερον. Στο μπασκετ ειχαμε παραγκα αρη και γαυρου για 15 χρονια σχεδον. Εκει πως γκρεμιστηκε? Με διοικηση, λεφτα, παιχτες, σωστες κινησεις, οργανωση, προπονητη και φυσικα 50-50 και πιεσεις οπου χρειαστηκε. Αν σου ελεγαν το 85 οτι σε 30 χρονια θα ειχες 6 ευρωπαικα στο μπασκετ, θα γελαγες. Αυτοι το εκαναν πραγματικοτητα,τα εβαλαν με τα θηρια. Ας τα εβαζαν και οι αλλοι.

      Διαγραφή
    2. και τελος το αρθρο αφορα μονο τιτλους και τπτ αλλο, ειναι τα μονα μετρησιμα μεγεθη. Ολα τα αλλα ως κριτηρια επιτυχιας η οχι, ειναι υποκειμενικα.

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΑΙ ''ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ'' ΟΠΩΣ ΤΑ 6 ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ, ΤΑ 5 ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΕΛΟΝΑ , ΤΑ 6 !!! ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΗ ΚΛΠΚΛΠ. ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙΣ....ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!

      Διαγραφή
  3. εγω παλι γιατι νομιζω οτι ολο αυτο το "καπετανιος που σας χρειαζεται" ηταν για να κλεισει τη Θ13 και οχι αναφερομενος στην αποτελεσματικοτητα των διοικησεων του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩς ΕΝΝΟΟΥΣΕ, αλλα δεν μπορω να σχολιασω κατι τετοιο. Το μονο που μπορω να παραθεσω ειναι εργα και ημερες σαν επιτυχιες του συλλογου. προφανως και το ειπε για την 13 και την κοντρα που εχει μαζι της, αλλα αυτο ειναι τεραστια κουβεντα και ΔΕΝ αναλυεται απο εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου